شاخص کل بورس و یک رکوردشکنی دیگر

شاخص کل بورس و یک رکوردشکنی  دیگر شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز(شنبه) با افزایش شش هزار و ۹۴۸ واحد روبه‌رو شد و رکورد جدیدی از خود به جا گذاشت. به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش با رکوردشکنی روبه‌رو بود، در اولین روز هفته جاری هم توانست […]

شاخص کل بورس و یک رکوردشکنی  دیگر

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات دیروز(شنبه) با افزایش شش هزار و ۹۴۸ واحد روبه‌رو شد و رکورد جدیدی از خود به جا گذاشت. به گزارش فارس، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش با رکوردشکنی روبه‌رو بود، در اولین روز هفته جاری هم توانست با رشد شش‌هزار و ۹۴۸ واحدی به رکورد جدیدی دست یابد و به رقم ۴۵۲ هزار و ۸۴۲ واحد برسد. ارزش روز بازار در بورس تهران به بیش از ۱۶۴۶ تریلیون تومان رسیده است. معامله‌گران بورس بیش از ۹٫۹ میلیارد سهام حق‌تقدم، اوراق مالی در قالب ۸۹۱ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴۸۱۹ میلیارد تومان دادوستد کردند.

وضعیت شاخص‌ها

همچنین شاخص کل با معیار هم‌وزن ۵۴۵ واحد رشد کرده و به رقم ۱۴۷ هزار و ۱۱۶ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی با افزایش ۱۸۵۴ واحد به رقم ۱۲۰ هزار و ۸۴۵ واحد رسید. شاخص قیمت با معیار هم‌وزن ۳۶۳ واحد رشد کرد و به رقم ۹۸ هزار و ۱۲۹ واحد رسید. شاخص آزاد شناور هفت‌هزار و ۴۲۲ واحد افزایش یافت و به رقم ۵۴۷ هزار و ۷۲۷ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با افزایش ۵۲۴۲ واحد به رقم ۳۲۷ هزار و ۲۹۱ واحد رسید. شاخص بازار دوم بورس که معاملات بلوکی در آن انجام می‌شود با افزایش ۱۳ هزار و ۲۶۶ واحد به رقم ۹۲۹ هزار و ۲۱۸ واحد رسید که بازار دوم،‌ معاملات بلوکی و عمده انجام می‌شود که رشد قابل توجه این بازار نشان می‌دهد، عمده معاملات به صورت بلوکی و بین شرکت‌های بزرگ جابه‌جا شده است.

نمادهای تأثیرگذار و پربیننده

نمادهای تأثیرگذار در تقویت شاخص بورس شامل سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با نماد تاپیکو، پتروشیمی خلیج‌فارس، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، صنعتی معدنی گل‌گهر و سرمایه‌گذاری غدیر بوده‌اند و نماد مخابرات ایران بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته است. نمادهای پربیننده مربوط به بانک تجارت به قیمت هر سهم ۶۹۷ ریال، بانک ملت ۸۰۸۷ ریال، ماشین‌سازی اراک، سایپا، بانک صادرات به قیمت ۷۴۷ ریال، بانک اقتصاد نوین،‌ صنایع ملی مس، فولادمبارکه اصفهان و پالایش نفت اصفهان بوده‌اند.

رشد شاخص فرابورس

در فرابورس ایران نیز شاخص جهشی بوده و ۹۲ واحد رشد کرد و به رقم پنج هزار و ۷۴۷ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از ۳۳۲ تریلیون تومان رسید. معامله‌گران فرابورس بیش از ۴٫۲ میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب ۵۵۱ هزار معامله و به ارزش ۲۷۲۰ میلیارد تومان دادوستد کردند. عمده نمادهای مهم بورسی مانند میدکو، ذوب‌آهن، نیروگاه دماوند، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، مولد نیروگاه جهرم و فرابورس ایران همگی در شاخص کل فرابورس اثر افزایش داشته‌اند. نمادهای پربیننده که مورد اقبال معامله‌گران فرابورس قرار گرفته شامل ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، فرابورس ایران، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، توسعه مولد نیروگاهی جهرم، زرین معدن آسیا و ماشین‌های اداری ایران بوده‌اند.

توقف و بازگشایی نمادها

همچنین در جریان معاملات بورس، برخی نمادهای بورسی با پیام ناظر متوقف و برخی بازگشایی شدند. از جمله توقف نماد بانک تجارت، سرمایه‌گذاری رنا، صنایع آذراب، هلدینگ تاپیکو، پگاه اصفهان و شرکت مهرکام‌پارس اتفاق افتاد. در پیام دیگری، بازگشایی نماد سرمایه‌گذاری ملی ایران، سرمایه‌گذاری ساختمان ایران، گروه صنعتی لاستیک بارز کرمان، بازگشایی پتروشیمی خراسان اتفاق افتاد.