برنامه‌های معدنی وزارت صمت در سال جهش تولید

برنامه‌های معدنی وزارت صمت در سال جهش تولید وزارت صمت اهم برنامه‌های سال جهش تولید در بخش صنعت،معدن‌وتجارت را اعلام کرده است که براساس آن برای بخش معدن کشور، پنج برنامه تعریف شده است. به گزارش مناقصه‌مزایده، طبق تعریف وزارت صمت، «جهش‌تولید» به معنای شیفت تابع تولید از دو سمت عرضه و تقاضا و به […]

برنامه‌های معدنی وزارت صمت در سال جهش تولید

وزارت صمت اهم برنامه‌های سال جهش تولید در بخش صنعت،معدن‌وتجارت را اعلام کرده است که براساس آن برای بخش معدن کشور، پنج برنامه تعریف شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، طبق تعریف وزارت صمت، «جهش‌تولید» به معنای شیفت تابع تولید از دو سمت عرضه و تقاضا و به تبع آن جهش کلیه عوامل مشتمل بر سرمایه، نیروی کار، بهره‌وری، مدیریت و فناوری است. جهش اقتصادی فرآیندی است که کشورهای در حال توسعه از «تله درآمد متوسط» گذر کرده و با شناسایی و تحریک پیشران‌های توسعه صنعتی، شکاف درآمد سرانه (با تأکید بر افزایش سهم صنعت) قابلیت‌های فناورانه خود را با کشورهای توسعه یافته، کاهش می‌دهد.

این وزارتخانه برای تحقق جهش تولید در سال‌جاری، ۴۰ برنامه در قالب هشت محور در نظر گرفته است که محور سوم آن به طور کامل توسعه معادن و صنایع‌معدنی با اجرای نقشه‌راه است. این محور در قالب پنج برنامه تعریف شده است.

این برنامه‌ها و اهداف آن با بیان اجراکننده‌های آن‌ها و محل تأمین بودجه‌های آن‌ها به شرح زیر است:

برنامه اول: توسعه فعالیت‌های اکتشافی

این برنامه در دو سازمان سازمان زمینشناسی و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران(ایمیدرو) با اهداف جداگانه اجرا خواهد شد.

توسعه فعالیت‌های اکتشافی در سازمان زمینشناسی با چهار هدف، شناسایی و پی‌جویی مواد معدنی در کشور براساس زون‌های ساختاری، پهنه‌ها و اولویت‌های اکتشافی به میزان ۱۲۰ هزار کیلومتر مربع، تکمیل چرخه ژئوفیزیک خطی به میزان ۱۵۰ هزار کیلومتر خطی، تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی حداقل ۵۰ ورقه و تجمیع اطلاعات و استانداردسازی اطلاعات اکتشافی اجرا خواهد شد. در اجرای برنامه اول، دو سازمان معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت و ایمیدرو همکاری خواهند داشت.

این برنامه در سازمان ایمیدرو نیز با دو برنامه انجام ژئوفیزیک زمینی به میزان ۴۰ هزار ایستگاه و انجام ۱۰۰ هزارمتر حفاری صورت خواهد گرفت که دو سازمان معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت و سازمان زمین‌شناسی همکاری خواهند کرد.

لازم به ذکر است که برای اجرای برنامه اول بودجه مورد نیاز و محل اعتبار، منابع داخلی خواهد بود.

برنامه دوم: احیاء، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس

این برنامه با هدف بازفعالی حداقل ۱۵۰ معدن و تکمیل پلنت‌های صنعتی و نیمهصنعتی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی انجام خواهد شد و چهار سازمان معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی وزارت صمت، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی، سازمان زمین‌شناسی و خانه معدن ایران در آن همکاری دارند. برای برنامه دوم نیز همچون برنامه اول، از بودجه منابع داخلی استفاده و تأمین اعتبار خواهد شد.

برنامه سوم: تکمیل زنجیره ارزش فلزات (مس و آلومینیم)

برنامه سوم توسط معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی (شرکت‌های بخش‌خصوصی) اجرا خواهد شد و ایمیدرو و معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت،‌معدن‌وتجارت در آن همکاری دارند.

هدف این برنامه تحقق اهداف مندرج در نقشه‌راه معدن در حوزه فلزات اساسی و تکمیل صنایع پاییندست و حلقه‌های مفقوده با ارزش‌افزوده بالاست که بودجه ۱٫۵ میلیارد دلاری برای آن از محل منابع داخلی و فاینانس برآورد شده است.

برنامه چهارم: تجهیز و نوسازی معادن کشور

این برنامه با هدف جایگزینی ماشین‌آلات فرسوده معدنی از قبلی لودر و بلدوزر، دستگاه‌های حفاری و… انجام می‌شود که مجری آن معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی وزارتخانه خواهد بود و ایمیدرو، معاونت طرح و برنامه، ندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و خانه معدن ایران همکاری دارند.

برنامه پنجم: توسعه پایگاه ملی داده‌های علوم زمین

برنامه پنجم موردنظر وزارت صمت توسعه پایگاه ملی داده‌های علوم زمین است که با هدف تجمیع و تکمیل اطلاعات ژئوفیزیک هوایی، ژئوشیمی، سنجش از راه دور، سایر اطلاعات اکتشافی و استخراج معادن کشور صورت خواهد گرفت.

مجری آن سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور خواهد بود که ایمیدرو، معاونت امور معادن و صنایع‌معدنی، معاونت طرح و برنامه و سازمان انرژی اتمی ‌در اجرای آن همکاری خواهند داشت.