لزوم دستیابی به تکنولوژی‌های کلیدی در صنعت حفاری

 لزوم دستیابی به تکنولوژی‌های کلیدی در صنعت حفاری رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: دستیابی به تکنولوژی‌های کلیدی از طریق پروژه‌های پژوهشی یکی از گذرگاه‌های روند توسعه و پویایی صنعت راهبردی حفاری در کشور است. به گزارش مناقصه‌مزایده، هادی‌محمدی در واکاوی فعالیت‌های این بخش از حوزه مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت […]

 لزوم دستیابی به تکنولوژی‌های کلیدی در صنعت حفاری

رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران گفت: دستیابی به تکنولوژی‌های کلیدی از طریق پروژه‌های پژوهشی یکی از گذرگاه‌های روند توسعه و پویایی صنعت راهبردی حفاری در کشور است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، هادی‌محمدی در واکاوی فعالیت‌های این بخش از حوزه مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت، افزود: برخورداری از فناوری‌های نوین با طراحی و اجرای پروژه‌های پژوهشی علاوه بر نقش محوری در بومی‌سازی قطعات و تجهیزات پرمصرف، از نظر تکنولوژی محور بودن صنعت حفاری اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا این صنعت در جهان با رشد تزایدی فناوری همراه است.

وی با بیان این‌که شرکت‌های دارای تکنولوژی صنعت حفاری همه روزه با همکاری مراکز علمی پژوهشی، نسل جدیدی از تجهیزات این صنعت را به بازار عرضه می‌کنند، اظهارکرد: شرکت ملی حفاری ایران نیز علاوه بر این‌که به‌کارگیری تکنولوژی‌های روزآمد را در دستور کار دارد، با ارتباط منسجم با دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری کشور توانسته است بخشی از نیازمندی‌های این صنعت را پیرامون فناوری جدید بومی‌سازی کند.

محمدی در همین ارتباط به همکاری و هم‌افزایی با اساتید، پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان در قالب پروژه‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: شرکت ملی حفاری ایران در این راستا با تدوین دانش فنی، طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌ها به فناوری‌های مختلفی در این خصوص دست یافته و به نام خود ثبت کرده است.

 رییس پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران افزود: از جمله این پروژه‌ها طراحی و ساخت سیستم سطحی نمودارگیری از چاه‌های نفت و گاز با همکاری پژوهشکده الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف، سیستم شبیه‌ساز کنترل فوران ثابت و قابل حمل با همکاری مرکز تحقیقات حفاری دانشگاه شهید چمران اهواز و ابزار درون چاهی نمودارگیری با همکاری پارک علم و فناوری خوزستان می‌باشد.

 وی تدوین مجموعه مقررات تخصصی صنعت حفاری با همکاری دانشگاه صنعت نفت، طراحی و ساخت یونیت نمودارگیری از سیال حفاری (MUD LOGGING) با همکاری دانشگاه تهران، ساخت ابزار مکان‌یابی مغناطیسی برای هدایت حفاری و جهت‌یابی حفاری (MWD) با همکاری دانشگاه امیرکبیر، طراحی و ساخت دستگاه لوله مغری سیار با همکاری جهاد دانشگاهی را بخش دیگری از توفیقات حاصله در این حوزه برشمرد.

محمدی خاطرنشان‌کرد: هم‌اکنون نیز پروژه طراحی و ساخت ابزارهای گاما، پالسر مثبت و جایرو از مجموعه خدمات ویژه حفاری با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیستم مخلوط نمایی سیمان و مواد پودری با دانشگاه شهید چمران اهواز و پروژه اصول جامع طراحی مهندسی حفاری ساخت چاه در ایران با دانشگاه صنعت نفت در مراحل آغازین اجرا قرار دارد.