واگذاری سهام نیروگاه‌ها به بخش‌خصوصی

واگذاری سهام نیروگاه‌ها به بخش‌خصوصی مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر از امکان واگذاری ۸۰درصد سهام نیروگاه‌های دولتی به‌ استثنای شبکه‌های اصلی انتقال برق به بخش‌های‌خصوصی از سوی دولت خبر داد. به گزارش ایسنا، فریدفیاض‌منش با اشاره به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون‌اساسی گفت: دولت از حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد صدر […]

واگذاری سهام نیروگاه‌ها به بخش‌خصوصی

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر از امکان واگذاری ۸۰درصد سهام نیروگاه‌های دولتی به‌ استثنای شبکه‌های اصلی انتقال برق به بخش‌های‌خصوصی از سوی دولت خبر داد.

به گزارش ایسنا، فریدفیاضمنش با اشاره به سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون‌اساسی گفت: دولت از حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد صدر اصل۴۴ منع و موظف می‌شود هرگونه فعالیتی شامل تداوم فعالیت‌های قبلی و بهره‌برداری از آن را که مشمول عناوین صدر اصل۴۴ نباشد حداکثر تا پایان برنامه ۵‌ساله چهارم، سالیانه حداقل ۲۰ درصد کاهش فعالیت دهد و به بخش‌های تعاونی و خصوصی و عمومی غیردولتی واگذار کند.

فیاضمنش ادامه داد: یکی از این مواردی که در این اصل آمده بحث تولید و توزیع برق است که براساس سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی سرمایه‌گذاری و مالکیت و مدیریت در زمینه تأمین نیرو شامل تولید و واردات برق برای مصارف داخلی و صادرات توسط بنگاه‌ها و نهادهای عمومی غیردولتی و بخش‌های تعاونی و خصوصی مجاز است.

 وی اظهار کرد: برهمین اساس به دولت اجازه داده شد که ۸۰درصد سهام نیروگاه‌های دولتی تأمین‌کننده نیرو به استثنای شبکه‌های اصلی انتقال برق را به بخش‌های خصوصی و شرکت‌های تعاونی و سهامی عام و بنگاه‌های عمومی غیردولتی واگذار کند.

 مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت توانیر با اشاره به آیین‌نامه نحوه تأمین برق و سوخت صنایع در سال۸۸ هیأت‌وزیران، گفت: در ماده۶ این آیین‌نامه مقرر می‌شود تأمین برق متقاضیان بزرگ صنعتی یعنی متقاضیانی که در سطح ولتاژ انتقال، فوق توزیع و یا از طریق فیدر اختصاصی فشار متوسط به شبکه برق کشور متصل می‌شوند و یا شهرک‌های صنعتی تنها از طریق ساخت نیروگاه اختصاصی و یا انعقاد قرارداد دوجانبه با تولیدکنندگان غیردولتی صورت گیرد.

 وی بیان کرد: به ‌منظور حمایت از سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه پس از واگذاری به بورس انرژی، تأمین انرژی برای مصارف سطح ولتاژ انتقال و فوق توزیع توسط شرکت‌های برق منطقه‌ای و همچنین تأمین انرژی جهت مصارف بیش از ۵ مگاوات برای شرکت‌های توزیع نیروی برق به ‌تدریج محدود شود به‌ نحوی ‌که تا پایان برنامه پنجم توسعه این قبیل مصرف‌کنندگان حداقل دو‌سوم انرژی مورد نیاز خود را از طریق نیروگاه‌های غیردولتی یا عرضه‌کنندگان در بورس تأمین کنند.

 فیاض‌منش از الزام وزارت نیرو به فراهم کردن شرایط برای آن دسته از مشترکانی که قدرت قراردادی آنها بالای ۵مگاوات است و تمایل به تأمین تمام و یا بخشی از انرژی برق موردنیاز خود را از طریق نیروگاه‌های متعلق به خود و یا بورس انرژی و یا قراردادهای دوجانبه با نیروگاه‌ها را دارند با توجه به مصوبه هیأت‌وزیران در سال ۹۴ خبر داد.

 در ادامه محمدحسن صباغزادگان، مدیرعامل برق منطقه‌ای یزد اظهار کرد: یزد یک استان صنعتی است که بیش از ۷۳ درصد مصرف الکتریکی‌‌اش برای به حرکت درآوردن چرخ صنایع و برای ایجاد اشتغال و ارزش‌افزوده استفاده می‌کند.

 وی افزود: هم‌اکنون ما در استان یزد ۲۶ مشترک بالای ۷مگاوات داریم که با توجه به وجود بیش از ۳۰۰ صنعت بزرگ در کل کشور، حدود ۸درصد این مشترکان در استان یزد مستقر هستند.

صباغزادگان میزان مصرف کل انرژی که در استان یزد را ۸میلیاردو۳۱۸ میلیون کیلووات ساعت ذکر کرد و افزود: از این مقدار ۳میلیاردو۹۸۰ میلیون کیلووات ساعت توسط این ۲۶ مشترک مصرف‌شده است که مشترکان صنعتی بزرگ استان بیش از ۴۶ درصد انرژی در سال ۹۶ مصرف داشتند.

 وی با اشاره به این ‌که شبکه برق استان یکی از پایدار‌ترین شبکه‌های کشور است، تصریح کرد: علت این ادعا ۵ خط ۴۰۰کیلوولت ارتباطی است که دو خط به اصفهان، یک خط به کرمان، یک خط به هرمزگان و یک خط به خراسان است.

این مسؤول در صنعت برق استان، ظرفیت نیروگاه‌های استان را بیش از ۲۶۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: میزان مصرف انرژی الکتریکی ۲۶ مشترک نسبت به ۹ ماهه اول سال ۹۶، ۲۰درصد رشد داشته است.

وی با بیان این ‌که استان‌ یزد کم‌ترین خاموشی را بین استان‌های کشور داشته است، بیان کرد: میزان پیک سال۹۶ معادل ۱۴۰۸ مگاوات بوده است که با رشد ۹درصدی در سال ۹۷ به ۱۵۳۸ مگاوات رسید که نشان‌دهنده رونق اقتصادی در استان و تأمین برق پایدار صنایع است. در زمینه انرژی‌های نو، تعداد ۶نیروگاه خورشیدی در شهرستان‌های مهریز، اردکان، اشکذر، خاتم و تفت در حال بهره‌برداری است و امیدواریم تا پایان سال ظرفیت این نیروگاه‌ها به ۷۰ مگاوات برسد.