تفاهم‌نامه پنج‌گانه دستگاه‌های دولتی برای تأمین سرمایه‌های کلان مالی دانش‌بنیان‌ها

فرا صندوق؛ پشتوانه استارت‌آپ‌ها تفاهم‌نامه پنج‌گانه دستگاه‌های دولتی برای تأمین سرمایه‌های کلان مالی دانش‌بنیان‌ها تفاهم‌نامه پنج‌گانه در زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری در فراصندوق به منظور تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های کلان در حاشیه رونمایی از این صندوق به امضاء رسید. به گزارش مناقصه‌مزایده، در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان رکن اصلی اقتصاد مقاومتی […]

فرا صندوق؛ پشتوانه استارت‌آپ‌ها

تفاهم‌نامه پنج‌گانه دستگاه‌های دولتی برای تأمین سرمایه‌های کلان مالی دانش‌بنیان‌ها

تفاهم‌نامه پنج‌گانه در زمینه مشارکت و سرمایه‌گذاری در فراصندوق به منظور تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان و طرح‌های کلان در حاشیه رونمایی از این صندوق به امضاء رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان رکن اصلی اقتصاد مقاومتی تفاهم‌نامه مشارکت و سرمایه‌گذاری در فراصندوق به امضاء رسید.

هدف از تأسیس فراصندوق پُر کردن خلأ سرمایه‌گذاری و استفاده از فرصت سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای مراحل میانی و انتهایی در زیست‌بوم دانش‌بنیان کشور تعریف شده است. موضوع اصلی فعالیت فراصندوق، سرمایه‌گذاری در انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار و مشارکت در تأسیس آنهاست. فراصندوق به طور میانگین همواره ۹۰ درصد از دارایی‌های خود را در واحدهای صندوق‌های بورسی سرمایه‌گذاری می‌کند. از این میزان حداقل ۶۰ درصد در صندوق‌های جسورانه و خصوصی و حداکثر ۳۰ درصد در واحدهای صندوق‌های با درآمد ثابت، سهامی ‌و مختلط است. فراصندوق‌ می‌تواند ۱۰درصد از منابع خود را در سپرده‌های بانکی سرمایه‌گذاری کند. ساختار این صندوق متشکل از مجمع و مدیر به عنوان ارکان اداره‌کننده و ارکان نظارتی شامل متولی و حسابرس است.

هر یک از مؤسسان و سرمایه‌گذاران فراصندوق براساس این تفاهم‌نامه متعهد شدند که تحت شرایطی در فراصندوق مشارکت کنند. این تفاهم‌نامه از سوی سورنا ستاری؛ معاون علمی ‌و فناوری رئیس‌جمهور، محمدمهدی طهرانچی؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، محمد مخبر؛ رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، مصطفی خاکسار قهرودی؛ قائم مقام آستان قدس‌رضوی و مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) به امضاء رسید که براساس این تفاهم‌نامه معاونت علمی‌و فناوری ریاستجمهوری ۵۰۰ میلیارد ریال معادل ۵۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری، دانشگاه آزاد به میزان ۱۰۰۰ میلیارد ریال معادل یکمیلیون واحد سرمایه‌گذاری و کمیته امداد امام خمینی(ره) به میزان ۱۰۰۰ میلیارد ریال معادل یک میلیون واحد سرمایه‌گذاری در این صندوق مشارکت دارند. همچنین آستان قدس‌رضوی نیز در قالب این تفاهم‌نامه مشارکت ۵۰۰ میلیارد ریالی معادل ۵۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری در فراصندوق را متعهد شد.

همچنین شرکت ارتباطات سیار، سازمان اقتصادی کوثر، شرکت توسعه اعتماد مبین و شرکت مخابرات و سازمان تبلیغات اسلامی‌نیز با امضای این تفاهم‌نامه متعهد شدند تا در تأمین بخشی از سرمایه‌های این صندوق مشارکت داشته باشند.

«فراصندوق‌» پشتوانه قوی برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) راه‌اندازی فراصندوق‌ را راهکاری برای رساندن کشور به نقطه بازدارندگی در حوزه اقتصاد دانست و گفت: تا زمانی که به مرحله بازدارندگی نرسیم، نمی‌توان امید داشت که در تحریم‌ها به نتیجه برسیم.

محمد مخبر در آیین رونمایی از فراصندوق با اشاره به توسعه فناوری‌های کشور در حوزه‌های مختلف، افزود: ما امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر دشمن از آسیب ‌رساندن به ما مأیوس شده است. این همان اتفاقی است که در حوزه نظامی‌و هسته‌ای برای ما ایجاد شد.

وی با بیان اینکه هرگاه کشور به نقطه بازدارندگی رسیده است، دشمن از اقدامات مأیوس‌کننده علیه کشور دست برداشته است، خاطر نشان کرد: در بخش اقتصادی ما دچار ضعف‌های زیادی هستیم، به گونه‌ای که وضعیت معیشت مردم نقطه آسیب ما به شمار می‌رود و اگر کشور بتواند از این مرحله عبور کند، دشمن امکان آسیب رساندن به کشور را نخواهد داشت.

مخبر ادامه داد: ما به لحاظ مزیت‌های کشور در دو حوزه فعالیت‌های خرد و دانش‌بنیان از مزیت‌های بالایی برخوردار هستیم که نمونه آن را می‌توان به قشر عظیمی ‌از تحصیلکرده‌ها اشاره کرد که در دورترین نقاط کشور آماده خدمت و فعالیت هستند.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با اشاره به اقدامات این ستاد در کشور، خاطر نشان کرد: با حمایت‌های ما شاهد هستیم که تشکیلات کوچکی در یکی از نقاط کشور راه‌اندازی شده است که روزانه با اجرای ۱۰۰ طرح موفق به اشتغالزایی بالایی شده است.

مخبر، ایجاد اشتغال به میزان ۱۰۰ هزار شغل را از دیگر اقدامات این ستاد نام برد و ادامه داد: تصور ما بر این است که برای توسعه استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید پشتوانه قوی در کشور ایجاد شود، از اینرو نسبت به راه‌اندازی فراصندوق اقدام کردیم.

وی با اشاره به اینکه فعالیت ما در این حوزه، نباید تنها به ساخت این صندوق متوقف شود، ادامه داد: ما معمولاً در برنامه‌های خود به دنبال خط‌شکنی هستیم تا مسیر همواری را ایجاد کنیم و با ایجاد این صندوق این مسیر در کشور هموار شده است.

مخبر با ابراز امیدواری از اینکه در آینده تعداد فراصندوق‌های بیشتری ایجاد شود، ادامه داد: این فراصندوق‌ها موجب خواهند شد که کشور به نقطه بازدارندگی برسد. تا زمانی که ما نتوانیم کشور را به لحاظ اقتصادی به نقطه بازدارندگی برسانیم، نمی‌توان امید داشت که با تحریم‌ها به نتیجه برسیم.