روسیه خواستار اعطای پروژه‌های ایران بدون حضور در مناقصه شد!

افشاگری مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا از باج‌خواهی‌های کرملین روسیه خواستار اعطای پروژه‌های ایران بدون حضور در مناقصه شد! مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا، اظهار داشت: در پروژه انتقال گاز به شمال اروپا، روس‌ها موفق شدند که تهران را برای خروج از پروژه قانع کنند. در نتیجه روس‌ها توانستند امتیازهای زیاد و مهمی را از […]

افشاگری مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا از باج‌خواهی‌های کرملین

روسیه خواستار اعطای پروژه‌های ایران بدون حضور در مناقصه شد!

مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا، اظهار داشت: در پروژه انتقال گاز به شمال اروپا، روس‌ها موفق شدند که تهران را برای خروج از پروژه قانع کنند. در نتیجه روس‌ها توانستند امتیازهای زیاد و مهمی را از اروپا و به‌خصوص آلمان بگیرند. علاوه بر این در بسیاری موارد به کلی جای پای ایران را پُر کردند. یعنی حتی ایران به بازارهایی که داشت بازگردد و نفت‌خام و گاز را با تخفیف ۲۰ درصدی بفروشد. ارزیابی من این است که توفیق کمی خواهد داشت. مهرداد عمادی؛ در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد آخرین وضعیت مذاکرات وین، اظهار کرد: آنچه از طرف کشورهای اروپای۳ شنیده می‌شود اینکه فضای مذاکره از طرف آمریکا و اروپای۳ بسیار سرد شده است. پروژه موشکی ایران به اندازه مسأله هسته‌ای و نظامی کردن آن در نگرانی‌های اروپای۳ و آمریکا، در کانون توجهات است. وی افزود: در همین راستا شتاب ایران در تولید موشک‌های دوربرد با بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر یا ۱۸۰۰ مایل را مطرح می‌کنند. می‌گویند حمل ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم عامل انفجاری معمولی در این فاصله از نظر سود و زیان توجیهی ندارد، مگر اینکه چیز دیگری حمل کند. بنابراین آنها معتقدند پروژه موشکی ایران به طور مستقیم به غنی‌سازی ارتباط پیدا کرده است. عمادی؛ تصریح کرد: بخش زیادی از موفقیت لابی مخالف توافق ایران در این پروژه به خاطر کسانی بود که مشق‌نویسی روی موشک‌ها را شروع کردند. این پیام نوشتن‌ها هزینه بسیار زیادی را وارد کرد. عامل مهم دیگر تغییر کیفی رفتار روسیه در چارچوب این توافق و اشاره‌هایی است که غرب از روسیه می‌گیرد. این دو موضوع در کنار هم باعث شدند که فضای مذاکرات سردتر و انرژی برای توافق بسیار کم شود. طبق مشاهدات، عامل سوم انتخابات و سطح شرکت مردم بود. این اتفاق پیام مثبتی برای توان‌افزایی تیم مذاکره تهران در چارچوب مذاکرات نداشت.

انزوای روبه افزون ایران بیشتر به صورت خودخواسته بود

وی با خودخواسته خواندن انزوای ایران، خاطرنشان کرد: انزوای روبه افزون ایران بیشتر به صورت خودخواسته بود. فشارهایی از طرف دولت آقای ترامپ وارد شد اما به اندازه قابل‌توجهی این فشارها و محدودیت‌ها بازگشت داده شد. الان به نظر می‌رسد که تهران این انزوا را به شکل فاصله‌گیری از غرب خواسته است. مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا مدعی شد: روس‌ها دست خود را در رابطه با ایران بسیار بالا می‌بینند. شنیده‌ها حاکی از این است که روس‌ها به طور مستقیم به ایران می‌گویند که انتظار داریم خریدهایتان را از ما بیشتر کنید و از کشورهای غربی کمتر خرید کنید. مستقیماً می‌گویند که پرداخت‌ها را به صورت ارز بین‌المللی می‌خواهند و همچنین خواستار اعطای پروژه‌ها بدون مناقصه به شرکت‌های روسی هستند. این موضوع شاید قبلاً هم وجود داشت اما به این صورت سنگین و عریان نبود. وی در ادامه ادعای خود، افزود: این موضوع نشان‌دهنده افزایش عدم توازن قدرت بین ایران در چانه‌زنی و مذاکره با همسایه شمالی خود است. ارزیابی مسکو در بن‌بست بودن و بسته بودن دست ایران در اقتصاد و روابط بین‌الملل یکی از عوامل این موضوع بوده است. روابط بین‌الملل ایران امروز به اندازه قبل از دولت قوام ضعیف شده است و روسیه از کارت ایران استفاده حداکثری می‌کند.

چین شریک بازرگانی ایران است نه متحد

وی اضافه کرد: در مورد چین چارچوب به شکل دیگری است. چین به ایران به‌عنوان یک بازیکن جغرافیای منطقه‌ای نگاه می‌کند که هم مرز نیستند، ولی به سرعت به هم نزدیک می‌شوند. چین با ملاقات‌هایی که در این سه‌ونیم هفته با گروه‌ طالبان و دیگر گروه‌های سیاسی در افغانستان داشته و همچنین جایگاهی که در ۱۵ سال اخیر در پاکستان و به‌خصوص در پروژه موشکی و اتمی این کشور داشته‌، به نوعی به شکل نماینده‌ای در حال هم‌مرز شدن با ایران است. انتظار ما این است که سرمایه‌گذاری‌های روابط بین‌الملل چین با طالبان و دیگر گروه‌های سیاسی در منطقه برای ایجاد یک جای پای سنگین و احتمالاً نظامی در افغانستان باشد. عمادی؛ در ادامه تصریح کرد: شاید برخی در تهران بگویند چین متحد ماست و می‌تواند از ما حمایت کرده و در مقابل غرب یاری دهد. اما باید توجه داشت که چین شریک بازرگانی ایران است، نه متحد. البته می‌تواند متحد ایران باشد ولی در حال‌حاضر این‌گونه نیست. برای مثال می‌توان به مسدود شدن حساب‌های ایران در بانک‌های چینی یا دو بار پاسخ منفی به ایران برای خرید جت‌های جنگی سری «جی» اشاره کرد که همه کشورها از جمله اندونزی توانستند این جت‌های جنگی را خریداری کنند اما چین حاضر به امضاء و فروش آن به ایران نشد.