حریم صنفی در کشور حذف شده است

رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران حریم صنفی در کشور حذف شده است اقتصاد ایران با تمام مشکلات اقتصادی توانست سال ۹۶ را با رشد حدود ۴ درصد به پایان برساند، اما درباره پایدار ماندن این رشد در سال ۹۷ ابهامات فراوانی وجود دارد. رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران معتقد است: مشکلات بخش بازرگانی […]

رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران

حریم صنفی در کشور حذف شده است

اقتصاد ایران با تمام مشکلات اقتصادی توانست سال ۹۶ را با رشد حدود ۴ درصد به پایان برساند، اما درباره پایدار ماندن این رشد در سال ۹۷ ابهامات فراوانی وجود دارد.

رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران معتقد است: مشکلات بخش بازرگانی در سال ۹۷ بیش از سال گذشته است و با ورشکستگی‌های بسیار زیادی در بخش توزیع‌کننده‌ها مواجه خواهیم بود. در کشور ما عملاً حریم صنفی حذف‌شده تا هر کسی هر جا که خواست واحد صنفی ایجاد کند.

خسروفروغان‌ در گفت‌وگو با ‌پایگاه خبری اتاق ایران اظهارکرد: به‌رغم رشد ۴ درصدی در سال ۹۶ در بخش بازرگانی داخلی با مشکلات زیادی مواجه بودیم، رکود باعث شد بخش توزیع و صف اول آن یعنی اصناف با مشکل مواجه شوند همچنین بی‌نظمی در توزیع باعث بروز مشکل برای تولیدکنندگان و واردکنندگان شد.

وی با اعتقاد به این‌که اگر روال گذشته ادامه یابد، چشم‌انداز سال ۹۷ نیز مثبت نیست، گفت: رشد اقتصادی باید براساس آیتم‌های محسوس تعریف شود، نه استانداردهای انتزاعی. اگر واقعاً رشد ۴ درصدی به دست آمده پس چرا در زندگی روزمره مردم نمود نداشته است؟

فروغان با اشاره به معضل قاچاق ادامه‌داد: در این زمینه نگاه‌ها به واحدهای صنفی محدود و باعث شد با قاچاق در این مرحله مبارزه شود اما ریشه اصلی قاچاق کالا که از مرز‌‌ها وارد می‌شود مورد توجه قرار نگرفت.

وی یادآورشد: در سال ۱۷۹۲ اولین فروشگاه بزرگ در لندن تأسیس شده و در سال ۱۹۲۲ نیز اولین فروشگاه زنجیره‌ای در نیویورک به وجود آمده است؛ یعنی این کشور‌‌ها در یک روند تاریخی به‌جایگاهی رسیده‌اند که سهم زیادی از بازار خرده‌فروشی را به فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای بسپارند و قیمت را نیز رقابتی کنند اما در کشور ما این موضوع مصداق ندارد.

رییس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران درباره مزایای فروشگاه‌های بزرگ گفت: آنها دسترسی مردم را آسان‌تر می‌کنند و قیمت تمام شده کالای آنها نیز پایین است، چرا که در زمین ارزان و در حاشیه شهر‌‌ها ساخته می‌شوند تا مسیر آنها نیز ترافیک نداشته باشد. متأسفانه ساختار این فروشگاه‌ها در ایران درست نیست که باعث آسیب زدن به بخش بازرگانی داخلی می‌شود.

فروغان معتقد است: مشکلات بخش بازرگانی در سال ۹۷ بیش از سال گذشته است و با ورشکستگی‌های بسیار زیادی در بخش توزیع‌کننده‌ها مواجه خواهیم بود. در کشور ما عملاً حریم صنفی حذف ‌شده تا هر کسی هر جا که خواست واحد صنفی ایجاد کند، با این حال نظارت‌‌‌ها نیز کاهش یافته است.

این فعال اقتصادی با اشاره به معضل بیکاری جوانان گفت: افراد زیادی پس از فارغ‌التحصیلی شغلی ندارند. اقتصاد آنارشیستی باعث می‌شود تعداد زیادی از افراد به دنبال کار دلالی و واسطه‌گری باشند. نبود حریم و نظارت باعث بر هم خوردن نظم توزیع داخلی می‌شود.

به گفته فروغان، اتاق ایران و کمیسیون بازرگانی داخلی در حال انجام پژوهش‌هایی برای استخراج مشکلات بخش بازرگانی از جمله مزایا و معایب فروشگاه‌های زنجیره‌ای، برندسازی، آزادسازی قیمت و رقابت‌سازی و… هستند.