معافیت مالیاتی شرکت‌های شبه‌دولتی و رقابت آنها با بخش خصوصی

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران مطرح‌ کرد معافیت مالیاتی شرکت‌های شبه‌دولتی و رقابت آنها با بخش خصوصی عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان این‌که افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از ناحیه مردم به معنی بهبود خدمات در بخش‌های عمومی است، گفت: صرف مالیات برای تأمین هزینه‌های بدنه سنگین و بزرگ دولت‌‌ها یعنی هدر دادن تلاش […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران مطرح‌ کرد

معافیت مالیاتی شرکت‌های شبه‌دولتی و رقابت آنها با بخش خصوصی

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان این‌که افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از ناحیه مردم به معنی بهبود خدمات در بخش‌های عمومی است، گفت: صرف مالیات برای تأمین هزینه‌های بدنه سنگین و بزرگ دولت‌‌ها یعنی هدر دادن تلاش مردم در نتیجه افزایش بهره‌وری و کوچک‌سازی دولت از گام‌های مؤثر در تحقق عدالت مالیاتی است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از سایت خبری اتاق تهران، عباس آرگون تصریح‌کرد: عدالت مالیاتی حلقه مفقوده سیاست‌های مالیاتی امروز دولت‌هاست. بخش عمده‌ای از اقتصاد ایران مالیات نمی‌پردازند و با اتکا به معافیت مالیاتی با شرکت‌های بخش خصوصی رقابت می‌کنند در حالی ‌که این شرکت‌ها باید مالیات پرداخت کنند.

وی افزود: اما اکنون و با توجه به در نظر گرفتن شعار حمایت از کالای ایرانی باید شرایط را تغییر داد و در مورد کسانی که مالیات پرداخت نمی‌کنند، شفاف‌سازی کرد.

این فعال اقتصادی ادامه‌داد: گسترش هر چه بیش‌تر چتر مالیاتی مهم‌ترین اقدامی است که دولت‌‌ها برای تأمین عدالت در این زمینه می‌توانند دنبال کنند.

آرگون با بیان این‌که بخش‌های مختلفی در اقتصاد ایران به عنوان بخش‌های تاریک و خاکستری اقتصاد شناخته می‌شوند که مالیات نمی‌پردازند، گفت: متأسفانه دولت‌‌ها سالانه درصد زیادی از درآمدهای مالیاتیشان را بدون در نظر گرفتن این بخش‌ها از تولیدکننده می‌گیرند. از سوی دیگر با حجم عمده‌ای از قاچاق کالا به کشور در عمل دولت از عوارض و مالیات بزرگ متعلق به عملکرد فعالیت غیررسمی اقتصادی محروم می‌ماند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران افزود: استقرار نظام جامع مالیاتی پایانی بر بی‌عدالتی‌هاست. افزایش درآمدهای مالیاتی به کمک دولت در توسعه زیرساخت‌ها خواهد آمد. مالیات ریشه بسیاری از خدمات اجتماعی در جوامع مختلف است و شکل عملی مشارکت اقتصادی مردم در توسعه کشورها، مبارزه با فقر، توزیع درآمد و افزایش فرصت‌های شغلی است.

به گفته آرگون دولت‌‌ها متناسب با مالیاتی که دریافت می‌کنند، پاسخگو‌تر خواهند بود. افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از ناحیه مردم به معنی بهبود خدمات در بخش‌های عمومی است.

وی تأکیدکرد: صرف مالیات برای تأمین هزینه‌های بدنه سنگین و بزرگ دولت‌‌ها یعنی هدر دادن تلاش مردم در نتیجه افزایش بهره‌وری و کوچک‌سازی دولت از گام‌های مؤثر در تحقق عدالت مالیاتی است.

آرگون خواستار شفاف‌سازی مالیاتی شد و گفت: دولت‌‌ها باید شفاف‌سازی کنند که مالیات دریافتی از مردم را کجا هزینه کرده‌اند تا مردم انگیزه بیش‌تری برای پرداخت مالیات پیدا کنند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان این‌که در مورد عدالت مالیاتی باید از شعار عبور کرد و به عمل رسید، افزود: تمام فعالیت‌های اقتصادی اشخاص در نظام بانکی منعکس شده است. هیچ فعالیت اقتصادی بزرگی نیست که نظام بانکی از آن بی‌اطلاع باشد. تمام جریان‌های پولی در نظام بانکی ثبت می‌شود. اشخاص حقیقی‌ و حقوقی با گردش مالی بالا باید متناسب با حجم عملیاتشان مالیات پرداخت کنند. رابطه متقابل گردش مالی و پرداخت مالیات به منظور استقرار نظام جامع مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و زیرساخت‌های آن نیز فراهم است. چند صد میلیارد برای آماده‌سازی این زیرساخت‌ها هزینه شده و اکنون زمان برداشت فرا رسیده است.