۳ برابر شدن نرخ ارز نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی را ۳۰ درصد افزایش داد

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ۳ برابر شدن نرخ ارز نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی را ۳۰ درصد افزایش داد مناقصه‌مزایده‌ـ عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با بیان این‌که هپکو در شرایط سختی قرار گرفته است، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات هپکو این است که دولت و بخش‌های مسؤول در […]

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران

۳ برابر شدن نرخ ارز نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی را ۳۰ درصد افزایش داد

مناقصه‌مزایدهـ عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با بیان این‌که هپکو در شرایط سختی قرار گرفته است، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات هپکو این است که دولت و بخش‌های مسؤول در سازمان خصوصی‌سازی به موقع و درست تصمیم نمی‌گیرند در حالی‌که تصمیمات روشن این بخش‌ها می‌تواند مشکلات بنگاه‌هایی مثل هپکو را مهار کند و مانع تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی بزرگ شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، لطف‌ا…‌سعیدی تأکیدکرد: دولت باید نیازهایش را از طریق هپکو تأمین کند، چراکه امروز مهم‌ترین مشکل هپکو مشکل تقاضاست.

وی افزود: در سال‌هایی است که نرخ ارز ۳ برابر افزایش یافت، امکان خرید خارجی برای بنگاه‌های تولیدی بسیار سخت شد. محدودیت نقدینگی بنگاه‌ها و عدم پشتیبانی از آنها باعث شد هپکو به عنوان یک نمونه نتواند جریان تولید را حفظ کند.

این فعال اقتصادی ادامه‌داد: در سال ۹۱ بنگاه‌های که از یوزانس ارزان قیمت خارجی استفاده می‌کردند و تنها ۱۰ درصد از پول ارز را برای گشایش ال‌سی می‌پرداختند، مجبور به پرداخت صددرصد آن شدند و علاوه بر آن باید ۳۵ درصد از مبلغ مورد نظر را به‌طور مازاد تا زمان ارایه برگ سبز گمرکی پرداخت می‌کردند.

سعیدی اضافه‌کرد: در آن سال با توجه به ۳ برابر شدن نرخ ارز نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد در حالی‌که تقاضا در بازار نیز کوچک شده بود. تحولات کنونی نرخ ارز زمینه تکرار چنین مشکلاتی را برای اقتصاد کشور به ویژه بنگاه‌هایی که خرید خارجی دارند، فراهم کرده است و این در حالی است که دولت می‌تواند راهکارهای حل چنین مشکلاتی را عملی کرده و جلوی تعطیلی بنگاه‌ها را بگیرد.

عضو کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران با بیان این‌که از سوی دیگررخدادهای اقتصادی اخیر نشان می‌دهد که نقدینگی سرگردان و مازاد در اقتصاد ایران تا چه اندازه مشکل‌زاست، گفت: رخدادهای اخیر نشان می‌دهد که این نقدینگی در اختیار کسانی است که سوداگری در اقتصاد هدف آنهاست. علت رشد فزاینده نقدینگی مفصل است و شاید با توجه به شریط کنونی اجتناب‌ناپذیر باشد. علاوه بر عرضه پولی که توسط دولت انجام می‌شود آنچه مردم در دست بانک‌ها دارند معادل نرخ سود بانکی افزایش می‌یابد اما نکته مهم‌تر بی‌برنامگی دولت در این باره است.

سعیدی در پایان تأکیدکرد: اگر دولت برای مدیریت نقدینگی و محدودیت دامنه عملیات سودگران برنامه‌ای نداشته باشد مشکلات جدی‌تری در آینده گریبان اقتصاد ایران را خواهد گرفت.