صنعت غذا در خطر رکود تورمی قرار دارد

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران صنعت غذا در خطر رکود تورمی قرار دارد رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: این چندمین بسته‌ اقتصادی است که در این مدت دولت آن را منتشر کرده است. سیاست‌های چندگانه بزرگ‌‌ترین مشکلی است که باعث شده، عده‌ای از این محیط سوءاستفاده کنند. ما به‌عنوان متولیان صنعت غذا، […]

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران

صنعت غذا در خطر رکود تورمی قرار دارد

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران گفت: این چندمین بسته‌ اقتصادی است که در این مدت دولت آن را منتشر کرده است. سیاست‌های چندگانه بزرگ‌‌ترین مشکلی است که باعث شده، عده‌ای از این محیط سوءاستفاده کنند. ما به‌عنوان متولیان صنعت غذا، طبق سنت دیرینه رعایت وضع حال مصرف‌کننده را می‌کنیم. اما کسانی که احتیاجات ما را تأمین می‌کنند به این وضعیت توجه ندارد و از این آشفتگی حداکثر سوءاستفاده را می‌کنند.‌

محمدرضا مرتضوی، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران به صنایع مرتبط با بخش پتروشیمی اشاره و اظهار‌کرد‌: از آنجایی که ما به فرآورده‌های پتروشیمی نیاز داریم، هزینه بسیار بالا رفته است.

به گفته وی، بخش بزرگی از هزینه‌های صنعت غذا، به موضوع بسته‌بندی برمی‌گردد. مثلاً در حوزه صنعت آب آشامیدنی، قیمت آب خیلی بالا نیست ولی قیمت بسته‌بندی خیلی بالا رفته است. یا در صنایع روغن، صنعت آرد، خوراک دام و غیره قیمت بخش بسته‌بندی محصول با افزایش لجام‌گسیختهای روبه‌رو است.

مرتضوی درباره واقعیت بازار چنین افزود: ‌واقعیت بازار این است که برای تأمین کالا و قطعات مورد نیاز و مواد بسته‌بندی به دلیل لجام‌گسیختگی‌‌ها و سیاست چندگانه یا عدم نظارت دقیق، قیمت‌ها چندین برابر ارایه می‌شود. مثلاً پلی پروپیلن یا EPP قبلاً با قیمت ۴ هزار تومان تهیه می‌شد ولی الان قیمت این فرآورده پتروشیمی به ۱۲ هزار تومان رسیده است. یا وضعیت بازار ارز آزاد بسیار آشفته است و کسی به دنبال فروش ارز نیست.‌

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران درباره بورس کالا معتقد است: ‌هدف از بورس کالا شفافیت مورد نیاز در این حوزه بود ولی امروزه به محل تبانی شرکت‌ها و قدرت‌های بزرگ اقتصادی و واسطه‌ها در همه صنایع تبدیل ‌شده است. اینها با کنترل عرضه قیمت را بالا می‌برند.‌

مرتضوی به بسته‌های اقتصادی و ارزی دولت اشاره ‌کرد و گفت: ‌اگر این چند تا بسته را در کنار هم بگذارید می‌بینید که دولت دچار چه بی‌نظمی در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری هستند. البته این فشار‌ها روی همه صنایع احساس می‌شود ولی تأثیر آن روی صنایع غذایی بیش‌تر است.‌

وی درباره تبعات این مسأله توضیح‌داد: ‌اگرچه با بالا رفتن هزینه تولید، قیمت تولید و هزینه کارخانه‌داری بالا رفته است اما از سوی دیگر باید روی قیمت‌های ارایه شده در زمان عرضه محصول، نظارت شود. مثلاً قیمت آرد یا سایر محصولات لبنی و غذایی باید کنترل شود.‌‌

رییس کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران ادامه‌داد: ‌وقتی به وزارت جهاد کشاورزی مراجعه می‌کنیم هیچ‌کس مسؤول پاسخ‌گویی وضعیت صنایع تبدیلی نیست. مشکلات صنایع تبدیلی باید در وزارت جهاد کشاورزی حل شود؛ چون بعد از قانون انتزاع این وزارتخانه مسؤولیت را به عهده دارد. اما متأسفانه بخش صنایع تبدیلی را به‌عنوان بچه سر راهی می‌بینند.‌

به‌گفته وی صنعت غذا در ماه‌های آتی، به خصوص از شهریور و مهرماه دچار رکود تورمی خواهد شد.