ضمانتنامه‌های « صحا » جزو تضامین معتبر قرار گرفت

با اصلاح آیین‌نامه تضمین معاملات دولتی ضمانتنامه‌های « صحا » جزو تضامین معتبر قرار گرفت عدم دریافت سپرده برای ارایه ضمانتنامه به دانش‌بنیان‌ها و صنایع پیشرفته مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) از آمادگی صحا برای صدور انواع ضمانتنامه برای شرکت‌های فعال حوزه صنایع پیشرفته کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، […]

با اصلاح آیین‌نامه تضمین معاملات دولتی

ضمانتنامه‌های « صحا » جزو تضامین معتبر قرار گرفت

عدم دریافت سپرده برای ارایه ضمانتنامه به دانش‌بنیان‌ها و صنایع پیشرفته

مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) از آمادگی صحا برای صدور انواع ضمانتنامه برای شرکت‌های فعال حوزه صنایع پیشرفته کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر وحدت در نشست با رییس و معاونان پارک علم و فناوری مدرس دانشگاه تربیت مدرس که در محل پارک برگزار شد، با اشاره آغاز فعالیت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) در سال ١٣٧٧، گفت: خدمات اصلی صحا در ۴ بخش «اعطای تسهیلات مالی با نرخ ترجیحی»، «صدور ضمانتنامه»، «سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر» و «خدمات کارشناسی» ارایه می‌شود.

به گفته وی یکی از اهداف صحا ارایه خدمات و تسهیلات رسوخ فناوری به صنایع کشور است.

وحدت با بیان این‌که یکی از نیازهای جدی شرکت‌های حوزه الکترونیک و به‌طور کلی فناوربنیان امکان دریافت ضمانتنامه‌های معتبر در اجرای قرارداد است، افزود: در این زمینه صحا تلاش کرده تا تحولی جدی در صدور ضمانتنامه‌ها ایجاد کند. در این راستا با اصلاح آیین‌نامه تضمین معاملات دولتی، ضمانتنامه‌های صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک جزو تضامین معتبر قرار گرفت و این موضوع به وزارتخانه‌های مرتبط و زیرمجموعه‌های آنها از سوی وزیرصنعت، معدن و تجارت و اداره‌کل ذی‌حسابی وزارت امور اقتصاد و دارایی اطلاع‌رسانی شده است.

وحدت ادامه داد: از جمله ویژگی‌های ضمانتنامه‌های صحا این است که سپرده‌ای از متقاضیان دریافت نشده و کارمزد آن بسیار کم‌تر از سیستم بانکی است، در حالی‌که در سیستم بانکی باید حداقل ١٠ درصد مبلغ ضمانتنامه بلوکه شود.

وی درباره عملکرد صحا در صدور ضمانتنامه خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹٣، حدود ٥٣٠ میلیارد ریال ضمانتنامه صادر شده بود و در سال ٩٤ بیش از ٤٠٠ میلیارد ریال ضمانتنامه مصوب شد که از آن میزان، ٢٦٥ میلیارد ریال آن صادر شد که رشد عملیاتی بسیار جدی را نسبت به طول عمر صندوق نشان می‌دهد.

به گفته وی در سال جاری نیز تلاش صحا بر این است از بیش از ١٥٠ طرح با اعطای تسهیلات حمایت کند و همچنین ۷۰۰ میلیارد ریال ضمانتنامه صادر کند.

مدیرعامل صحا با اشاره به حمایت جدی صحا از شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور، گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ شرکت مستقر در پارک از تسهیلات صحا بهره‌مند شده‌اند که فقط در ۹ ماهه امسال‌، حدود ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات به این شرکت‌ها اعطاء شده است و در ادامه نیز صحا آمادگی دارد از طرح‌های واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری مدرس حمایت کند.

وحدت با اشاره به ابلاغ پیوست فناوری و شرایط آن در یادگیری فناوری در تعاملات بین‌المللی برای پارک‌های علم و فناوری اظهار کرد: همچنین براساس بند «س» ماده ۳۱ قانون رفع موانع تولید، واحدهای تولیدی می‌توانند تا ۱۰ درصد مالیات ابرازی سال گذشته خود را به واسطه قراردادهای پژوهشی با دانشگاه‌ها یا مراکز پژوهشی به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی کنند که این اتفاق می‌تواند منابع مناسبی برای تحرک جدی در پارک‌های علم و فناوری فراهم کند.

وی در خصوص تأمین مالی صنایع پیشرفته گفت: ساده‌‌‌ترین روش تأمین مالی حوزه دانش بنیان اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی است، اما مدل‌های دیگر مانند سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر و تأمین مالی جمعی هم وجود دارد که کم‌تر به آنها پرداخته شده است.

وحدت در ادامه تأکید کرد: در این راستا صحا الگوی سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر غیرمستقیم را تدوین کرده و هم اکنون در حال نهایی کردن نمونه‌هایی از آن به منظور الگو هستیم؛ نحوه اجرای آن به این شکل است که تسهیلات بلند مدت به نهادهای مالی خصوصی اعطا می‌شود تا با سازوکار مصوب صندوق بتوانند سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر کنند.

همچنین، دکتر امی، رییس پارک علم و فناوری مدرس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به تأسیس این پارک در سال ۱۳۸۲ گفت: در حال حاضر ۱۰۴ واحد فناور در پارک فعالند که در دوره پیش رشد و رشد قرار دارند.

وی افزود: پارک علم و فناوری مدرس تاکنون تفاهمنامه‌هایی با پارک فناوری شانگ‌های، شیانگ و کوالالامپور منعقد کرده است.

امی با اشاره به حمایت صندوق حمایت از صنایع الکترونیک از واحدهای فناور پارک، گفت: خوشبختانه تاکنون چندین واحد فناور پارک از تسهیلات صحا بهره‌مند شده‌اند که امیدواریم طی تفاهمنامه‌ای که به‌زودی بین پارک و صندوق منعقد می‌شود این حمایت‌ها ادامه یابد.

 

براساس اعلام روابط عمومی صحا، در پایان این نشست بازدیدی از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری تربیت مدرس صورت گرفت.