ایران؛ رتبه اول تعداد مقالات در منطقه و جهان اسلام

ایران؛ رتبه اول تعداد مقالات در منطقه و جهان اسلام سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: اطلاعات پایگاه ISI نشان می‌دهد که تعداد مقالات برتر کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی نسبت به سال قبل از آن نزدیک به ۴۱ درصد رشد داشته است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان […]

ایران؛ رتبه اول تعداد مقالات در منطقه و جهان اسلام

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: اطلاعات پایگاه ISI نشان می‌دهد که تعداد مقالات برتر کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی نسبت به سال قبل از آن نزدیک به ۴۱ درصد رشد داشته است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر افزود: در سال ۲۰۱۵ میلادی تعداد مقالات یک درصد برتر کشور ۲۲۲ مورد بود. که این مقدار در سال ۲۰۱۶ میلادی به ۳۱۲ مورد رسید. در سال ۲۰۱۶ میلادی از لحاظ تعداد مقالات برتر رتبه نخست منطقه و جهان اسلام را کسب کرده‌ایم.

وی افزود: یک درصد از مقالات دنیا ۱۸ درصد از استنادهای آن را دریافت می‌کنند. مقالات یک درصد برتر همیشه در دوره ۱۰ ساله اخیر معرفی می‌شوند و تعداد استنادهای که مقالات یک درصد برتر دریافت کرده‌اند شامل بیش از ۳۰ میلیون استناد می‌شود. استناد‌ها بیانگر میزان استفاده از علم تولید شده هستند و در طول حدود ۶۰ سال گذشته همواره به عنوان مهم‌ترین شاخص مرجعیت علمی محسوب شده‌اند.

دهقانی گفت: مقالات یک درصد برتر تحت عنوان مقالات پراستناد نیز شناخته می‌شوند، بنابراین رشد تعداد مقالات پراستناد کشور بیانگر رشد کیفی تولیدات علم کشور است.

سرپرست ISC ادامه داد: برای کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی تعداد مقالات پراستناد کشور ۷۶ مقاله ثبت شده است. در سال ۲۰۱۲ میلادی این رقم به ۱۰۵ مورد رسید و در سال ۲۰۱۳ میلادی با یک افزایش دیگر به ۱۳۹ مورد رسید. در سال ۲۰۱۴ میلادی مجدداً این مقدار افزایش یافته و به ۱۷۴ مورد رسید. تعداد مقالات یک درصد برتر کشور در سال ۲۰۱۵ به ۲۲۲ مورد و در سال ۲۰۱۶ به ۳۱۲ مورد رسید.

وی افزود: به موازت افزایش تعداد مقالات پراستناد، رتبه کشور در سطح بین‌المللی در این حوزه بهبود یافته است. در سال ۲۰۱۱ میلادی رتبه کشور از لحاظ تعداد مقالات کیفی (یک درصد برتر) ۳۹ بود. رتبه کشور در سال ۲۰۱۲ میلادی به ۳۷ رسید. در سال ۲۰۱۳ میلادی رتبه کشور در این زمینه به ۳۵ ارتقا یافت.

دهقانی خاطرنشان‌کرد: در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی رتبه کشور از لحاظ تعداد مقالات یک درصد برتر به ۳۲ و ۲۸ مورد رسید. در سال ۲۰۱۶ رتبه کشور از لحاظ تعداد مقالات برتر به ۲۱ ارتقا یافت. بدین‌ترتیب نسبت به سال ۲۰۱۱ میلادی و با رشد تعداد مقالات برتر کشور جمهوری اسلامی ایران توانسته است تا رتبه ۲۱ دنیا را در اختیار داشته باشد.

 

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: درسال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی از لحاظ تعداد مقالات یک درصد برتر رتبه چهارم منطقه و سوم جهان اسلام را در اختیار داشتیم. در طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ میلادی با افزایش تعداد مقالات برتر کشور، رتبه دوم منطقه و همچنین دوم جهان اسلام متعلق به ایران شد. در سال ۲۰۱۶ میلادی جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست را در منطقه و در سطح جهان اسلام کسب کرد.