ضرورت تعریف پروتکل‌های مشخص برای ارتباط دانشگاه و صنعت

ضرورت تعریف پروتکل‌های مشخص برای ارتباط دانشگاه و صنعت معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه علم و صنعت ایران با تأکید بر این‌که تقویت اعتماد بین صنایع و دانشگاه به تحقق شعار سال کمک می‌کند، گفت: باید پروتکل‌های مشخصی برای گسترش همکاری‌های علمی- پژوهشی بین دانشگاه‌ها و صنایع تعریف شود. تورج‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این […]

ضرورت تعریف پروتکل‌های مشخص برای ارتباط دانشگاه و صنعت

معاون پژوهش‌وفناوری دانشگاه علم و صنعت ایران با تأکید بر این‌که تقویت اعتماد بین صنایع و دانشگاه به تحقق شعار سال کمک می‌کند، گفت: باید پروتکل‌های مشخصی برای گسترش همکاری‌های علمی- پژوهشی بین دانشگاه‌ها و صنایع تعریف شود.

تورج‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب نقش دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در ارتقای کیفیت محصولات داخلی را غیرقابل انکار توصیف کرد و گفت: یقیناً دانشگاه‌ها باید با انجام پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی مختلف در ارتقای کیفیت تولیدات داخلی نقش بی‌بدیلی را ایفا کنند، به شرطی که کارخانه‌ها، صنایع و تولیدکنندگان از ظرفیت‌های دانشگاه‌ها در حوزه پژوهشی استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح‌کرد: در حال حاضر در دانشگاه علم و صنعت برای ارتباط با صنایع مختلف، زیرساخت‌های خوبی فراهم شده است؛ به گونه‌ای که ۱۲ دفتر همکاری با صنایع در این دانشگاه راه‌اندازی شده و هر یک از این دفاتر با هدف‌گذاری‌هایی که دارند، نیازهای صنایع مختلف را شناسایی کرده و سعی دارند در کنار این صنایع برای ارتقای کیفیت محصولاتشان تلاش کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت با تأکید بر این‌که تحقق شعار سال با عنوان «حمایت از کالای ایرانی»، بدون شکل‌گیری اعتماد بین دانشگاه و صنایع امکان‌پذیر نیست، گفت: امیدوارم تولیدکنندگان و صنایع برای ارتقای کیفیت محصولات و ایجاد رقابت برابر با محصولات خارجی، سراغ دانشگاه‌ها بیایند و دانشگاه‌ها نیز بتوانند با انجام پژوهش‌های مختلف موجب تولید یک محصول با کیفیت بالا و قیمت پایین شوند، چرا که در چنین مواقعی امکان رقابت با محصولات خارجی پیش می‌آید و شعار سال جاری یعنی استفاده از کالای داخلی محقق می‌شود.

محمدی با تأکید بر این‌که شکل‌گیری اعتماد بین دانشگاه‌ها و صنایع یک امر دو جانبه است، افزود: صنایعی که به دانشگاه‌ها اعتماد کرده‌اند، نتایج آن را به شکل محسوسی در زمینه محصولات و رفع نیازهای خود نیز دیده‌اند، اگرچه دانشگاه‌ها نیز در تقویت این اعتماد نقش مؤثری دارند و باید بتوانند نیازهای صنایع را بشناسند و از ظرفیت و دانش داخلی خود که کاملاً به‌ روز و جهانی است، در برطرف کردن چالش‌های آن تلاش کنند.

معاون پژوهشی دانشگاه علم و صنعت در پایان خاطرنشان‌کرد: لازم است پروتکل‌های مشخصی برای ایجاد همکاری مناسب بین دانشگاه‌ها و صنایع شکل بگیرد تا براساس آن هر یک از طرفین در قالب مشخص و مناسب به همکاری در زمینه‌های مختلف ادامه دهند.