بحران قطع اینترنت‌؛ تهدید ۸۰ هزار شغل!

بحران قطع اینترنت‌؛ تهدید ۸۰ هزار شغل! از دو روز پیش اینترنت با کُندی و محدودیت روبه‌رو شده است. محدودیت دسترسی به شبکه‌ها و سایت‌های عرضه شده در بستر سایبری موجب نارضایتی فعالان این حوزه شده است. بسیاری از خدماتی که پیش از این دسترسی به آنها از طریق اینترنت با سهولت انجام می‌شد به […]

بحران قطع اینترنت‌؛ تهدید ۸۰ هزار شغل!

از دو روز پیش اینترنت با کُندی و محدودیت روبه‌رو شده است. محدودیت دسترسی به شبکه‌ها و سایت‌های عرضه شده در بستر سایبری موجب نارضایتی فعالان این حوزه شده است.

بسیاری از خدماتی که پیش از این دسترسی به آنها از طریق اینترنت با سهولت انجام می‌شد به سختی قابل انجام یا امکان‌پذیر نیست.

هر چند بخشی از خدمات ارائه شده در اینترنت به مردم، اکنون از طریق اینترانت امکان‌پذیر است، اما کارشناسان گله‌مندی مردم از شرایط به وجود آمده را به جا می‌دانند چراکه نه زیرساخت‌های کشور و نه مردم برای شرایط کنونی از قبل آماده نشده‌اند.

عضو هیأت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی گفت: با قطع اینترنت کسب‌وکارهای مجازی که در بستر سایبری فعالیت می‌کنند، دچار بحران شده‌اند.

رضا الفت‌نسب در گفت‌وگو با ایلنا، با تأکید بر اینکه دسترسی مردم به کسب‌وکارهای اینترنتی با اختلال روبه‌رو شده است، اظهار کرد: امکان دسترسی مناسب و منظم تعداد زیادی از مردم به کسب‌وکارهای اینترنتی محدود شده است.

وی ادامه داد: توقف کامل در ارائه خدمات مشاغل اینترنتی که از سرورهای ایرانی استفاده می‌کنند اما «هاست» آنها در خارج کشور قرار دارد، اتفاق افتاده است و این موضوع موجب آسیب به آنها شده است.

الفت‌نسب با بیان اینکه کسب‌وکارهای که «هاست» آنها در داخل کشور است وضعیت بهتری دارند، افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت از روز گذشته اقداماتی را انجام داده است تا مشکل برای کسب‌وکارهایی که «هاست» آنها در داخل کشور است مرتفع شود، اما همچنان مشکل اصلی پابرجاست.

وی یادآور شد: بروز این مشکل برای اولین بار نیست و ما تجربه مشابه را در سال‌های گذشته از جمله سال ۸۸ داشته‌ایم.

به گفته الفت‌نسب؛ گستردگی مشکل در سال ۸۸ به دلیل تعداد کمتر مشاغل مرتبط با اینترنت محدودتر بود، اما امروز تعداد زیادی از کسب‌وکارها تمام یا بخشی از خدمات خود را در بستر سایبری ارائه می‌دهند.

وی افزود: در سال ۸۸ تنها یک هزار کسب‌وکار در فضای مجازی به صورت رسمی ‌فعالیت می‌کردند، اما اکنون تعداد آنها به بیش از ۲۰۰ هزار کسب‌وکار افزایش یافته است.

الفت‌نسب تعداد افراد شاغل در کسب‌وکارهایی که به طور رسمی‌ در فضای مجازی فعالیت می‌کنند را ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر عنوان کرد.

وی این تعداد را منهای افرادی دانست که هم‌اکنون از طریق شبکه‌های اجتماعی مشغول به کار هستند.

الفت‌نسب با تأکید بر اینکه آسیب وارده تنها به کسب‌وکارهای اینترنتی محدود نمی‌شود، ‌گفت: هم‌اکنون تعداد زیادی از تولیدکنندگان محصولات خود را از طریق فضای مجازی عرضه و مشتریان خود را پشتیبانی می‌کنند که این موضوع برای آنان نیز اشکال جدی ایجاد کرده است.

وی میزان زیان حاصل از قطع اینترنت به کسب‌وکارهای فضای مجازی و خدمات ارائه شده در آن با توجه به میزان سرمایه‌گذاری را غیرقابل محاسبه دانست.

الفت‌نسب خواستار پاسخگویی نهادهای مرتبط به مشکلات به وجود آمده برای کسب‌وکارهای اینترنتی و شاغلان در این حوزه شد.

این عضو هیأت مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی با اشاره به تحریم‌های اخیر نسبت به نتایج بی‌توجهی به امکان تحریم اینترنت ایران هشدار داد.

 الفت‌نسب یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این تهدید و تکرار مشکلات پیشآمده را راه‌اندازی «شبکه ملی اطلاعات» بدون مشکل فنی دانست.

وی همچنین استفاده از «هاست» داخلی به جای خارجی را به صاحبان کسب‌وکارهای فضای مجازی پیشنهاد کرد.

الفت‌نسب تأکید کرد: موفقیت این راهکارها به شرطی خواهد بود که زیرساخت‌های فنی لازم فراهم شده و ناپایداری و مشکلات در حداقل میزان خود باشد.