در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آیین‌نامه گواهی تأیید نمونه تجهیزات ICT بازنگری می‌شود

در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آیین‌نامه گواهی تأیید نمونه تجهیزات ICT بازنگری می‌شود عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانه‌ای از بررسی بازنگری آیین‌نامه گواهی تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی در جلسه آتی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد. مجید کریمی‌ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه فرآیند صدور گواهی تأیید نمونه تجهیزات ICT […]

در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات

آییننامه گواهی تأیید نمونه تجهیزات ICT بازنگری می‌شود

عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای از بررسی بازنگری آیین‌نامه گواهی تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی در جلسه آتی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد.

مجید کریمی‌ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه فرآیند صدور گواهی تأیید نمونه تجهیزات ICT که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اجرا می‌شود، سابقه‌ای نزدیک به ۱۲ سال دارد، گفت: به باور تأمین‌کنندگان تجهیزات ارتباطی، این فرآیند مانعی جدی بر سر راه واردات این تجهیزات به کشور است که طی ۱۲ سال اخیر هیچ دستاوردی نداشته است.

وی با بیان اینکه حدود چهار سال است که سازمان نظام صنفی رایانه ای در حال مذاکره با رگولاتوری برای اصلاح این آیین‌نامه است، ادامه داد: این اقدام تا پیش از این با برخی مقاومت‌ها در بدنه رگولاتوری مواجه بود اما پس از دستور وزیر ارتباطات مبنی بر بررسی این آیین‌نامه با جلب نظر از سازمان نظام صنفی رایانهای، موضوع بازنگری در دستور کار رگولاتوری قرار گرفت.

کریمی ‌اضافه کرد: براین اساس قرار است کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه امروز، آیین‌نامه پیشنهادی رگولاتوری را با اعمال نظرات پیشنهادی سازمان نظام صنفی رایانهای، بررسی و به تصویب برساند تا مشکلات فعلی فرآیند تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی، کاهش یابد.

عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای ضمن ابراز امیدواری جهت اعلام آمار مربوط به نتایج انجام این روال ۱۲ ساله توسط رگولاتوری جهت بررسی دقیقتر آیین‌نامه پیشنهادی، طولانی بودن زمان ترخیص کالا، غیرقابل پیش‌بینی بودن روال ترخیص و آزمایشهای غیرضروری تجهیزات را از جمله مشکلات آیین‌نامه فعلی تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی عنوان کرد.

وی گفت: موضوع آزمایش تجهیزات ارتباطی و مخابراتی در کل دنیا بر مبنای بازخورد مصرف‌کننده نهایی و یا نظارت پسینی صورت می‌گیرد اما در ایران همچنان این آزمایشها به صورت پیشینی از سوی رگولاتوری انجام می‌شود. در همین حال برخورد غیرشفاف آزمایشگاهها با تجهیزات ارتباطی و تحمیل هزینه‌های غیرمتعارف از دیگر موضوعاتی است که در این آیین‌نامه، مشکلاتی را برای واردکنندگان ایجاد کرده است.

عضو کمیسیون شبکه سازمان نظام صنفی رایانهای با تأکید براینکه این فرآیند به دلیل اتلاف وقت، هزینه بسیاری را به همراه دارد، گفت: خروجی آیین‌نامه فعلی شفاف نیست. چرا که در حال‌حاضر تمامی‌تجهیزات شبکه و ICT که وارد کشور می‌شود از برندهای معتبر در سطح دنیا بوده و دارای استانداردهای جهانی هستند و به همین علت تست مجدد و زمان بر این تجهیزات، با وجودی که گواهی فرآیند تست بین‌المللی برای آن از سوی واردکننده ارائه می‌شود، جای سؤال دارد.

کریمی‌با بیان اینکه فرآیند صدور گواهی تأیید نمونه تجهیزات ارتباطی در شرایط فعلی یک سیکل باطل است که هیچ دستاوردی به همراه ندارد و نحوه اجرای آن محل اشکال است، افزود: به دلیل پیگیری سازمان نظام صنفی رایانه ای برای بازنگری در این آیین‌نامه و ارائه پیشنهاداتی برای حل مشکلات این فرآیند، این موضوع در جلسه آتی کمیسیون تنظیم مقررات مطرح می‌شود.

وی هدف از بازنگری در این آیین‌نامه را جلوگیری از واردات غیررسمی ‌و نیز جلوگیری از کاهش سطح فعالیت شرکت‌های تأمین‌کننده تجهیزات دارای تکنولوژی پیشرفته عنوان کرد و گفت: با بازنگری در این آیین‌نامه، شاهد تسهیل واردات در حوزه تجهیزات شبکه، کابل، بی‌سیم، روتر، سوئیچ و سایر تجهیزات ICT خواهیم بود.