از کنگره تا کاخ سفید

از کنگره تا کاخ سفید آمریکا همچنان به دنبال ادامه دادن و حتی تشدید تحریم‌های ضد ایرانی است تا به زعم خود به رویای ۴۰ ساله یعنی سرنگونی انقلاب ملت ایران جامع عمل بپوشاند. این روز‌ها اقدامات آمریکا برای تشدید رفتارهای ضد ایرانی از جمله در حوزه اقتصادی رو به افزایش است. پایگاه اینترنتی «هیل» […]

از کنگره تا کاخ سفید

آمریکا همچنان به دنبال ادامه دادن و حتی تشدید تحریم‌های ضد ایرانی است تا به زعم خود به رویای ۴۰ ساله یعنی سرنگونی انقلاب ملت ایران جامع عمل بپوشاند. این روز‌ها اقدامات آمریکا برای تشدید رفتارهای ضد ایرانی از جمله در حوزه اقتصادی رو به افزایش است.

پایگاه اینترنتی «هیل» وابسته به کنگره آمریکا نوشت، ترامپ، سیگنال‌های متناقضی را درباره اقداماتی که قصد دارد بعد از ضرب‌الاجل ۱۲ می‌(۲۲ اردیبهشت) انجام دهد، ارسال کرده است. در ضرب‌الاجل فوق، در صورتیکه ترامپ بار دیگر تعلیق تحریم‌های ایران را به مدت ۱۲۰ روز تمدید نکند، امکان از بین رفتن برجام وجود دارد. ترامپ در یک کنفرانس خبری با امانوئل ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه در آمریکا گفت: هیچ‌کس نمی‌داند که من قصد دارم در دوازهم (می) چه اقدامی صورت دهم، اما آقای رییس‌جمهور (ماکرون)، شما ایده بسیار خوبی دارید.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان قصد دارد روز جمعه هفته جاری با سفر به آمریکا با ترامپ دیدار کند و این پیام را القا کند که آمریکا نباید اجازه از بین رفتن برجام را بدهد. دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با امانول ماکرون، رییس‌جمهور فرانسه شرکت کرد. وی گفت: نمی‌توان به ایران اجازه داد به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. این رژیم باید به حمایتش از تروریسم پایان دهد. در خاورمیانه هر جا بروید، صرفنظر از این‌که کجا باشد، رد پای ایران را در مشکلات می‌بینید.

امانوئل ماکرون هم در این کفنرانس خبری با اتهامات رییس‌جمهور آمریکا علیه ایران هم‌ آواز شد. او با تأیید اظهارات ترامپ علیه برجام گفت: من گفته‌ام که برجام توافقی نیست که ما را قادر کند دست‌کم تا سال ۲۰۲۵ مقداری نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران داشته باشیم. بنابراین تمایل داریم که از این به بعد بر سر توافقی جدید درباره ایران [با آمریکا] همکاری کنیم.

وی اضافه کرد: این رایزنی‌‌ها ما را قادر ساخت همگرا بودن دیدگاه‌هایمان را روشن کنیم. لازم است ما ۴ حوزه را [در خصوص ایران] پوشش دهیم. اولین آن، جلوگیری از هرگونه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا سال ۲۰۲۵ است. این مسأله به لطف برجام ممکن شد. دومین آن اطمینان یافتن از این است که در درازمدت، ایران هیچ فعالیت هسته‌ای نخواهد داشت. سومی که مسأله‌ای بنیادی است این است که بتوانیم به فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک خاتمه دهیم. چهارمین آن فراهم کردن شرایط برای رسیدن به راه‌حلی سیاسی جهت مهار ایران در منطقه، یعنی در یمن، در سوریه، در عراق و در لبنان است. در این موضوعات دیدگاه ما عوض نشده است. من همیشه گفته‌ام لازم است چارچوبی پیدا کنیم تا بتوانیم با کمک همدیگر و طرف‌های منطقه و سران ایران به دنبال یافتن توافق باشیم.»

لازم به ذکر است محمدجوادظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است: اگر آمریکا از برجام خارج شود، به احتمال زیاد ایران نیز از این توافق خارج خواهد شد. وی اضافه کرد؛ اگر آمریکا از توافق خارج شود، پیامد فوری آن به احتمال زیاد این خواهد بود که ایران متضرر و از توافق عقب‌نشینی کند و دیگر توافقی وجود نخواهد داشت که در آن باقی بمانیم.