۵ مأموریت جدید نظام مهندسی ساختمان از زبان آخوندی

در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید شورای مرکزی تشریح شد ۵ مأموریت جدید نظام مهندسی ساختمان از زبان آخوندی وزیر راه و شهرسازی ۵ مأموریت جدید برای سازمان نظام مهندسی ساختمان تعریف کرد. به گزارش صما،در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با […]

در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید شورای مرکزی تشریح شد

۵ مأموریت جدید نظام مهندسی ساختمان از زبان آخوندی

وزیر راه و شهرسازی ۵ مأموریت جدید برای سازمان نظام مهندسی ساختمان تعریف کرد.

به گزارش صما،در مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تأکید بر ضرورت به حداقل رسیدن مداخله دولت در فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌های این سازمان گفت: «بازتعریف رابطه میان قانون نظام مهندسی ساختمان کشور و قانون نظام فنی و اجرایی کشور» یک اولویت اساسی برای فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در دوره هفتم است.

۱- بازتعریف رابطه میان قانون نظام مهندسی و قانون نظام فنی و اجرایی

به گفته وی بسیاری به غلط تصور می‌کنند که این دو قانون در رقابت با یکدیگر تصویب شده‌اند این درحالی است که این دو قانون در ادامه هم قرار دارند و مکمل یکدیگر محسوب می‌شوند.

۲- ایجاد هماهنگی میان نظام مهندسی کشور با سایر سازمان‌ها

وزیر راه و شهرسازی «ایجاد هماهنگی میان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با سایر سازمان‌های مرتبط با امر ساخت‌وساز» به خصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را مأموریت دوم این سازمان عنوان کرد.

۳- ضرورت بازتعریف اخلاق در جامعه مهندسی

وی همچنین از «ضرورت بازتعریف اخلاق در جامعه مهندسی» به‌عنوان سومین مأموریت این سازمان خبر داد. آخوندی، از رییس و اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در دوره هفتم، درخواست کرد ضمن بازتعریف رابطه مهندسان و جامعه در راستای اصلاح برخی رویه‌های غلط موجود در جامعه مهندسی اقدام کنند.

۴- بازتعریف مسؤولیت اجتماعی مهندسان

وی تأکید کرد: به دنبال مأموریت چهارم، بازتعریف مسؤولیت اجتماعی مهندسان به معنای پرهیز از هرگونه اقدام حرفه‌ای که در نهایت به زیان جامعه و شهروندان تمام شود نمود بارز بازتعریف اخلاق مهندسی محسوب می‌شود.

۵- بازتعریف موضوع آموزش حرفه‌ای مهندسان و نحوه اشتغال آنان

وی همچنین پنجمین مأموریت جدید این سازمان را «بازتعریف موضوع آموزش حرفه‌ای مهندسان و نحوه اشتغال آنان» عنوان کرد و گفت: موضوع آموزش حرفه‌ای مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی باید به گونه‌ای دنبال شود که هر یک از مهندسان عضو این سازمان قادر به ارایه خدمات مهندسی و اشتغال در سایر کشورهای دنیا نیز باشند.

آخوندی با بیان این‌که در دوره ششم و هفتم فعالیت شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تمام تلاش‌ها بر این بوده است که مداخله دولت در امور این سازمان به حداقل برسد، توضیح داد: تا جایی که در توان داشتیم تلاش کردیم فرایند انتخاب رییس جدید این سازمان بر مبنای نظر اعضای این سازمان و با در نظر گرفتن یک تعادل استانی مناسب انجام شود.

وی فلسفه ایجاد سازمان نظام مهندسی ساختمان و تصویب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در سال ۷۴ را ایجاد یک «مرجعیت قانونی» برای اعتلای جامعه مهندسی و تسهیل امور مهندسان و همچنین ارتقای صنعت ساخت‌وساز در کشور عنوان کرد. به گفته آخوندی در قالب قانون نظام مهندسی ساختمان و در سایه فعالیت‌های این سازمان مفاهیم مهمی همچون مجری ذی‌صلاح، مهندس ذی‌صلاح، مقررات ملی ساختمان و… به مفهومی عمومی میان همه مردم تبدیل شد؛ مفاهیمی که طی دو دهه گذشته تنها برای جامعه مهندسی و مهندسان قابل فهم بود و اساساً عموم مردم از این مفاهیم هیچ گونه اطلاعی نداشتند.

وی همچنین از نحوه نادرست ارجاع کار میان مهندسان ناظر ساختمانی و تبدیل شدن سازمان نظام مهندسی ساختمان به توزیع‌کننده کار میان آنان انتقاد کرد و گفت: این موضوع طی سال‌های اخیر سازمان نظام مهندسی ساختمان را که باید یک سازمان معتبر حرفه‌ای میان مردم باشد از نظر سرمایه و اعتماد اجتماعی در جامعه مورد تنزل قرارداد.

 

وی با تأکید بر ضرورت ایجاد رقابت شرافتمندانه بین مهندسان ساختمانی گفت: سازمان‌ نظام مهندسی به هیچ وجه نباید توزیع‌کننده کار میان مهندسان ناظر باشد.