شورای نگهبان تصمیم به تدوین آیین‌نامه تشخیص ویژگی‌های کاندیدای ریاست جمهوری گرفت

شورای نگهبان  تصمیم به تدوین آیین‌نامه تشخیص ویژگی‌های کاندیدای ریاست جمهوری گرفت رییس مجلس با بیان این‌که کاندیدای ریاست جمهوری صرفاً نباید ایرانی‌الاصل و متدین باشد گفت: کاندیداهای ریاست جمهوری باید از رجال سیاسی و مذهبی باشند. به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با اشاره به سیل […]

شورای نگهبان  تصمیم به تدوین آیین‌نامه تشخیص ویژگی‌های کاندیدای ریاست جمهوری گرفت

رییس مجلس با بیان این‌که کاندیدای ریاست جمهوری صرفاً نباید ایرانی‌الاصل و متدین باشد گفت: کاندیداهای ریاست جمهوری باید از رجال سیاسی و مذهبی باشند.

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز با اشاره به سیل اخیر در استان‌های آذربایجان‌شرقی، غربی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه و زنجان که تخریب زیادی به دنبال داشت، گفت: به ویژه در آذربایجان شاهد تلفات زیادی بودیم و آخرین آمار حدود ۴۱ نفر کشته را اعلام کرد که ضایعه تأسف‌باری است و ما مجلس شورای اسلامی با خانواده محترم جانباختگان همدردی کرده و به آنها تسلیت عرض می‌کنیم.

کمیسیون عمران علت حادثه سیل آذربایجان را ریشه‌یابی و گزارش آن را به مجلس ارایه کند

رییس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: لازم است به دنبال این حادثه دستگاه‌های اجرایی همان‌طوری که رهبری معظم دستور دادند با شدت و تمام‌قوا تلاش کنند که آن را کنترل و به آسیب‌دیدگان کمک کرده و برای جبران خسارات به وجود آمده راه‌حلی سنجیده شود.

وی ادامه داد: همچنین در اینجا از کمیسیون عمران می‌خواهم هیأتی را به محل حادثه اعزام کرده و به موضوع رسیدگی کنند که هم کمک‌رسانی به مردم در اسرع وقت به خوبی انجام شود و هم علت بروز حادثه به این شکل ریشه‌یابی شده و گزارش آن به مجلس ارایه شود.

هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌‌‌ها با محوریت مجلس در حال فعالیت‌ است

لاریجانی در ادامه با اشاره به برگزاری سه انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره‌ای مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا در این فصل، عنوان کرد: خوشبختانه در مسیر کار تا اینجا مشکلی نداشته‌ایم و انتخابات شورا‌‌‌ها و نام‌نویسی‌‌‌ها انجام شده که تقریباً به قاعده بود و هیأت اجرایی رسیدگی کردند و در حال حاضر نیز هیأت نظارت در حال کار هستند.

رییس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر این‌که از آنجایی که مجلس وظیفه نظارت بر انتخابات شورا‌‌‌ها را دارد، موضوع را با جدیت دنبال می‌کند، اظهار داشت: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌‌‌ها در این خصوص به جدیت در حال رسیدگی است؛ نام‌نویسی انتخابات میان دوره‌ای مجلس نیز انجام شده و مسیر آن در حال طی شدن است.

کاندیدای ریاست جمهوری سوای ایرانی‌الاصل بودن باید مدیر و مدبر و از رجل سیاسی و مذهبی باشد

وی در ادامه در خصوص انتخابات ریاست جمهوری به آمار اعلام شده بیش از هزار و ۶۰۰ نفر ثبت نام در این انتخابات اشاره و تصریح کرد: این تعداد ثبت نام از جهتی خوب است که مردم قدری که احساس وظیفه کردند، حضور پیدا کردند؛ اما در قانون اساسی شرایطی برای کاندیداهای ریاست جمهوری گذاشته شده است و جدای از ایرانی الاصل و متدین بودن شرایط دیگری همچون مدیر و مدبر و جزو رجال سیاسی و مذهبی بودن نیز آمده است.

حضور افراد در صحنه کاندیداتوری ریاست جمهوری برای هیجان، وهن کار مهم ریاست جمهوری است

رییس مجلس شورای اسلامی به دوره‌های گذشته که بحث عدم وجود قانون برای تشخیص تدبر و مدیریت و رجل سیاسی و مذهبی کاندیداهای ریاست جمهوری مطرح بود اشاره کرد و یادآور شد: حضرت آیت‌ا…مکارم شیرازی هم بیاناتی در این زمینه داشتند که چرا گاهی افرادی به صحنه انتخابات ریاست جمهوری می‌آیند که وقتی به آنها گفته می‌شود شرایط آن را ندارید، می‌گویند می‌دانیم شرایط را نداریم اما برای این‌که این هیجان را حس کنیم، آمده‌ایم که این وهن کار مهم ریاست جمهوری است.

مجلس شورای اسلامی ویژگی‌های رجل سیاسی و مذهبی را در قانون مشخص کرده است

وی در ادامه با تأکید بر این‌که این مشکل مربوط به مجلس نیست و قانون آن به صورت مفصل در گذشته به تصویب رسیده است، افزود: مجلس شورای اسلامی ویژگی‌های افراد مدیر و مدبر را در سطوح مختلف تعیین کرده و یا حدود سوابق اجرایی کاندیداهای ریاست جمهوری و افرادی که باید این موضوع را به تأیید برسانند مشخص کرده است و حتی تعیین شده اگر فردی سابقه حضور در بخش خصوصی داشته، باید دارای چه شرایطی باشد.

لاریجانی در ادامه با بیان این‌که ویژگی‌های رجل سیاسی و مذهبی نیز در این قانون مشخص شد، عنوان کرد: این موضوعات روشن شده و قانون مفصلی دارد که بعد از تصویب در مجلس به شورای نگهبان رفت و شورا با این استدلال که تشخیص این ویژگی‌ها برعهده شورای نگهبان است، آن را رد کرد البته حتی «آیت‌ا…جنتی» گفتند من همه اینها را قبول دارم ولی ما این موضوع را به صورت آیین‌نامه در شورای نگهبان تصویب می‌کنیم؛ چرا که طبق قانون اساسی، شورا مسؤول این کار شده است.

شورای نگهبان نمی‌تواند آیین‌نامه‌ای تدوین کند که نفاذ در بیرون داشته باشد

رییس قوه مقننه در ادامه با بیان این‌که شورای نگهبان در نهایت آیین‌نامه‌ای در این زمینه تدوین نکرد به انتقادات رسانه‌ها از مجلس اشاره و اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی در این زمینه قانون تصویب کرده است اما شورا آن را تأیید نکرد و قصد داشت آیین‌نامه‌ای داخلی در این زمینه تدوین کند؛ البته من ملاحظاتی در این زمینه دارم مبنی بر این‌که اگر شورای نگهبان آیین‌نامه‌ای برای خود داشته باشد، به این معنی نیست که موضوع می‌تواند نفاذ در بیرون داشته باشد و اگر نفاذ در بیرون داشته باشد باید به تصویب مجلس برسد.

شورای نگهبان قانون مجلس در خصوص تشخیص حدود ویژگی‌های کاندیداهای ریاست جمهوری را مجدداً بررسی کند

وی ادامه داد: به هرحال مجلس کار خود را انجام داد؛ حال که این بحث مجدداً در جامعه مطرح شده، اگر شورای نگهبان قبول کند، همان قانون تأیید شود و اگر ایرادی دارد آن را به مجلس بفرستد تا دوباره آن را به شورا ارایه کنیم؛ لذا جامعه به خصوص اصحاب رسانه بدانند ما کاملاً این موضوع را حس کرده و با چاره‌اندیشی قانونی برای آن تصویب کردیم اما تشخیص شورای نگهبان اینگونه بود؛ لذا ما نباید پاسخگو باشیم.

 

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان خطاب به شورای نگهبان خواستار توجه مجدد آنها به مسأله تعیین حدود ویژگی‌های کاندیداهای ریاست جمهوری شد و خاطرنشان کرد: از دوستان شورای نگهبان می‌خواهم به این موضوع رسیدگی کرده و ملاحظاتی که در این مصوبه دارند را به مجلس ارایه کنند تا در سال‌های بعد دچار این مشکل نباشیم.