دولت اهتمام ویژه‌ای برای رفع مشکل اقتصاد و اشتغال جوانان ندارد

دولت اهتمام ویژه‌ای برای رفع مشکل اقتصاد و اشتغال جوانان ندارد عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که اعتقاد ندارم که دولت اهتمام ویژه برای رفع مشکلات بیکاری جوانان را در دستور کار خود قرارداده باشد، گفت: جامعه به‌دلیل مسأله اشتغال ملتهب است. به گزارش خانه‌ملت، محمدرضاملکشاهی‌راد در خصوص اقدامات دولت برای رفع مشکلات اقتصادی […]

دولت اهتمام ویژه‌ای برای رفع مشکل اقتصاد و اشتغال جوانان ندارد

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این‌که اعتقاد ندارم که دولت اهتمام ویژه برای رفع مشکلات بیکاری جوانان را در دستور کار خود قرارداده باشد، گفت: جامعه به‌دلیل مسأله اشتغال ملتهب است.

به گزارش خانه‌ملت، محمدرضاملکشاهی‌راد در خصوص اقدامات دولت برای رفع مشکلات اقتصادی و اشتغال جوانان، اظهارداشت: اعتقاد ندارم که دولت اهتمام ویژه برای رفع مشکلات بیکاری جوانان را در دستور کار خود قرارداده باشد.

نماینده مردم خرم‌آباد و دوره در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان این‌که کابینه دولت در حوزه اقتصاد باید نگاهی متناسب با اشتغال، تولید و اقتصاد داشته باشد، گفت: اگر دولتی حوزه تولید را دغدغه اصلی خود قراردهد لوایحی به مجلس می‌دهد که بحث افزایش تولید را داشته باشد، اما در مجلس چنین چیزی را نمی‌بینیم، یعنی لوایحی که دولت ارایه می‌کند چنین چیزی را نشان نمی‌دهد.

وی با اشاره به این‌که دولت حتی در این زمینه غفلت کرده است، اضافه‌کرد: قوانین که می‌توانسته است به اشتغال و تولید کمک کند اجرا نمی‌کند که می‌توان به عنوان مثال به قانون هدفمند کردن یارانه‌ها اشاره کرد.

این نماینده مردم در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که قانون هدفمند کردن یارانه‌ها که در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی تصویب شد مقرر می‌کند که ۳۰درصد از افزایش قیمت حامل‌های انرژی به‌سمت بخش تولید ارجا داده شود، بیان‌کرد: طبق آنچه که اعلام شده است ۱۳هزار میلیارد تومان درآمد دولت در سال از افزایش قیمت حامل‌های انرژی بوده، دولت اعلام کند کدام بخش از تولید از این منبع حمایت شده و چه میزان از آن صرف تولید و احیای کارخانه‌‌ها و کارگاه‌های تعلیل شده است.

ملکشاهی‌راد با بیان این بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاران تا درب زندان رفته و تعداد زیادی نیز به زندان افتاده‌اند، تصریح‌کرد: مشخص است که نگاه دولت به بحث تولید و اشتغال جدی نیست.

بازار فروش بزرگ‌ترین مشکل برای تولید داخل

وی با اشاره به این‌که نگاه ترکیب دولت و رییس‌جمهور به بخش تولید و اشتغال اگر جدی است باید اول قانون‌ هدفمند کردن یارانه‌ها را اجرا کند، افزود: و یا این‌که به‌ سمت قانون مشاغل خانگی حرکت می‌کند قانونی که در دور هشتم مجلس‌شورای‌اسلامی تصویب شد و امروز بزرگ‌ترین مشکل مشاغل و تولیدات کشور بحث بازار فروش و رقابت‌ کشورهای جهان با تولیدات داخلی ما است.

این نماینده مردم در مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر این‌که امروز زمینه‌ای فراهم نمی‌شود تا محصولات تولیدی کشاورزی و صنعتی کشور به بازارهای منطقه صادر شود، بیان‌کرد: تا این چرخه جریان پیدا نکند، شاهد رونق در اقتصاد و تولید نمی‌شویم، به دلایل مختلف که گفته شد دولت در مبحث اشتغال جدی نیست، حتی در بودجه سال جاری باز هم جدی وارد این مسأله نشد.

عدم پیشنهاد دولت برای ترمیم کابینه به‌منظور رفع مشکلات اشتغال

ملکشاهی‌راد با بیان این‌که وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی عریض و طویل شده است و ده‌ها سازمان رفاهی را زیر نظر خود دارد، گفت: دولت برای ترمیم حوزه کابینه پیشنهادی نداشته است تا یک وزارتی به نام اشتغال و یا کار ایجاد کند، در وزارت ورزش و جوانان به کدام بخش از مشکلات جوانان به اندازه ورزش پرداخته شده است.

وی با اشاره به این‌که وزارت ورزش و جوانان برای مسکن، اشتغال، ازدواج، حمایت از نخبگان و حتی آموزش جوانان باید کار کند، اضافه‌کرد: تمام نگاه این وزارتخانه معطوف به بخش ورزش شده است، زمانی که جوانان و نمایندگان به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و درخواست کار می‌دهند مشاهده می‌کنیم به دلیل این‌که نقش حمایتی از صنعت ندارند از مراجعه‌کنندگان مستأصل‌تر هستند.

ملکشاهی با بیان این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت نقش حمایتی از بخش صنعت کشور را دارند که خود آنها نیز گرفتار یک معضلات عریض و طویلی هستند، گفت: اگر این موارد را مثل یک پازل کنار هم بگذاریم به این نتیجه می‌رسیم که دولت عزم جدی برای رفع مشکلات اقتصادی و اشتغال جوانان ندارد و در طول سال‌های گذشته آمار و ارقامی منتشر شده است که با آنها کاری نداریم

جامعه به‌دلیل مشکل اشتغال جوانان ملتهب است

وی با بیان این‌که جامعه به‌دلیل مسأله اشتغال ملتهب است اگر اشتغال ایجاد شود مشکل مسکن جوانان نیز برطرف می‌شود، تصریح کرد: با توجه به نام‌گذاری امسال به‌نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال دولت گزارشی در خصوص فعالیت‌های خود در این زمینه ارایه کند، استان لرستان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی معرفی شد اما چه اقدامی در این صورت گرفته است.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس‌شورای‌اسلامی با تأکید بر آن‌که نباید به دنبال آمار و ارقامی که می‌شود آن ‌را ساخت و تولید کرد بود، به داخل خود جامعه برویم و جامعه را ببینیم که آیا از التهاب موجود آن کاسته شده یا افزایش یافته است، خاطرنشان‌کرد: با این استدلال‌های کم و کوتاه می‌گویم دولت در این موارد جدی نیست و به همین دلایل در کابینه جدی نیست.