مالیات را همه افراد و نهاد‌ها باید پرداخت کنند

مالیات را همه افراد و نهاد‌ها باید پرداخت کنند نایب رییس مجلس شورای اسلامی تأکیدکرد: مجلس و دولت بعد از حوادث اخیر نباید حالت انفعال پیدا کنند. به گزارش ایسنا، مطهری در ابتدای سخنان خود در کنگره حزب همبستگی در مورد وجود احزاب اظهارکرد: احزاب هم مزایا و هم معایبی دارد و البته مزایای آنها […]

مالیات را همه افراد و نهاد‌ها باید پرداخت کنند

نایب رییس مجلس شورای اسلامی تأکیدکرد: مجلس و دولت بعد از حوادث اخیر نباید حالت انفعال پیدا کنند.

به گزارش ایسنا، مطهری در ابتدای سخنان خود در کنگره حزب همبستگی در مورد وجود احزاب اظهارکرد: احزاب هم مزایا و هم معایبی دارد و البته مزایای آنها به معایب می‌چربد و بستگی به این دارد که ما با معایب حزب مبارزه کرده و آنها را رفع کنیم.

وی افزود: هر حزبی یک اتاق فکر برای کشور است. حزب می‌تواند کادر مورد نیاز حکومت را ایجاد کند و از ورود افراد فرصت طلب به صحنه قدرت جلوگیری کند و نقش آگاهی‌بخشی به مردم و تسهیل کار مردم در زمان انتخابات را داشته باشد.

نایب رییس مجلس اظهارکرد: اما یکی از معایب حزب آفت حزب‌پرستی و از بین رفتن استقلال فکر اعضای حزب است. گاهی حزب به صورت معبود در می‌آید و روح حقیقت‌جویی و علمی در انسان را از بین می‌برد، همچنین پیدا شدن تعصب حزبی یکی از موانعی است که در راه استقلال فکر انسان وجود دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس اظهارکرد: محدود شدن به بخشی از جامعه و فراگیر نبودن از دیگر معایب حزب است که شاید به همین جهت بود که امام (ره) و شهید مطهری مخالف تشکیل حزبی بودند که صرفاً مؤسسان آن روحانیان باشند. معتقد بودند حزب بخشی از جامعه را در بر می‌گیرد و بخشی را نه و بهتر است روحانیون حزب تشکیل ندهند و از ابتدا با تشکیل حزب جمهوری اسلامی ایران مخالف بودند اما با اصرار شهید بهشتی و مرحوم هاشمی تشکیل شد.

باید برداشت درست از اصل ولایت فقیه داشته باشیم. ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک نفر فکر می‌کند و بقیه عمل می‌کنند، بلکه همه باید فکر کنند و همه اظهار نظر کنند و در نهایت حکم ولایت فقیه ملاک باشد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به سالگرد درگذشت مرحوم هاشمی‌رفسنجانی اظهارکرد: عنوانی که می‌توان برای ایشان به‌کار برد مصلح اجتماعی است. شهید مطهری می‌گفتند مصلح واقعی کسی است که با نقاط ضعف جامعه مبارزه می‌کند، اگرچه از محبوبیت او کاسته می‌شود ما این حالت را در مرحوم هاشمی‌رفسنجانی می‌دیدیم. مخصوصاً در این سال‌های اخیر که ایشان رسالت خود را به خوبی انجام داد.

وی یادآورشد: مرحوم هاشمی جایی که احساس می‌کرد جامعه راه انحرافی را می‌رود، ایستاد و آگاهی‌بخشی کرد و اجازه نداد این اتفاق بیفتد و در نهایت پیروز شد. بالاخره صحنه جامعه را برگرداند و عوض کرد و کاری کرد که جریان حاکم در سال ۹۲ کنار رفت.

این عضو هیأت رییسه مجلس در ادامه بیان کرد: باید برداشت درست از اصل ولایت فقیه داشته باشیم. ولایت فقیه تعطیلی عقل نیست که یک نفر فکر می‌کند و بقیه عمل می‌کنند بلکه همه باید فکر کنند و همه اظهارنظر کنند و در نهایت حکم ولایت فقیه ملاک باشد؛ لذا جایی که خطایی رخ می‌دهد باید حرفمان را بزنیم. این نیست که صرفاً ساکت باشیم و تملق و چاپلوسی کنیم.

وی افزود: هاشمی جایی که می‌دید خطایی رخ می‌دهد، حرف می‌زد. نمونه آن را در رفتار شهید مطهری با امام (ره) شاهد هستیم که علی‌رغم این‌که شهید مطهری در فاصله کوتاهی از پیروزی انقلاب به شهادت رسید اما گاهی نظر امام (ره) را تغییر داد لذا باید در جایی که لازم است صحبت کرده و نظراتمان را بیان کنیم.

مطهری یادآورشد، در روز ورود امام (ره) به ایران اعلام شده بود که قرار است مادر رضایی‌‌ها از کشته شدگان گروهک تروریستی منافقین به عنوان نماینده‌های شهدای ایران پیامی را قرائت کند. این خبر به گوش شهید مطهری رسید و ایشان گفت صلاح نیست این اتفاق بیفتد. منافقین در اینجا می‌خواهند از نام امام (ره) استفاده کنند.

مطهری افزود: بنابراین در کمیته استقبال از امام (ره) نیز آقایان عسگراولادی، ناطق‌نوری و کروبی هر ۳ نفر این را تعریف کردند که ما با پاریس تماس گرفتیم با مرحوم حاج‌احمدآقا و گفتیم که به صلاح نیست و نباید انجام شود، قبول نمی‌کرد تا این‌که خود شهید مطهری تماس گرفت و با عتاب به مرحوم حاج‌احمدآقا گفت احمد مراقب باش. بیت امام مثل بیت‌آیت‌ا…بروجردی نشود. اگر این کار را کردید، من با شما کاری ندارم. بعد از ۱۰، ۱۵ دقیقه تماس گرفتند و اعلام کردند که امام (ره) گفته‌اند، هرچه مطهری می‌گوید عمل کنید. البته معلوم نیست که خود امام (ره) قبول کردند یا نظرات اطرافیان ایشان هم در آنجا مؤثر بوده است. در نهایت تهدیدی که شهید مطهری کرد باعث شد تا برنامه تغییر کند و بر همین اساس است که می‌گویم باید نگاهمان را به اصل ولایت فقیه اصلاح کنیم.

نایب رییس مجلس در ادامه اظهارکرد، زمانی هم که امام (ره) حکم لاهوتی را نوشته بودند شهید مطهری با ایشان صحبت می‌کند و می‌گوید آقای لاهوتی انقلابی است اما در دو سالی که در زندان بوده گرایش به گروهک منافقین پیدا کرده است. بنابراین حکم را پس گرفته و گفتند چه کسی مناسب است و ایشان مهدوی‌کنی را انتخاب می‌کند و حتی خود آقای مهدوی‌کنی می‌گوید که بنده نامه خودم را با دستخط شهید مطهری و امضای امام دارم.

این نماینده مجلس خاطرنشان‌کرد: مرحوم هاشمی‌رفسنجانی به نظرم نگاه درستی داشت؛ جایی که احساس می‌کنیم خطایی رخ می‌دهد باید وارد شویم. نامه‌ای که هاشمی رفسنجانی در سال ۸۸ به رهبری نوشتند به نظرم سند افتخاری است که ایشان تأکید کردند اگر از اینجا جلویش را نگیریم، نمی‌توانیم کاری کنیم.

این عضو هیأت رییسه مجلس در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در شرایط امروز و بعد از حوادث اخیر مجلس و دولت نباید حالت انفعال پیدا کنند؛ اگر لازم است فعلاً قیمت بنزین افزایش یابد و از این منبع اصلاحات اقتصادی انجام شود. این‌طور نباشد که بعد از چند تا شلوغی همه بگویند، بنزین افزایش پیدا نمی‌کند و یارانه کسی قطع نمی‌شود.

اگر لازم است فعلاً قیمت بنزین افزایش یابد و از این منبع اصلاحات اقتصادی انجام شود. این‌طور نباشد که بعد از چند تا شلوغی همه بگویند، بنزین افزایش پیدا نمی‌کند و یارانه کسی قطع نمی‌شود.

وی یادآورشد: همین عربستان چند روز پیش قیمت بنزین را دو برابر کرد. البته تسهیلاتی را هم ایجاد کرد و برخی از اقشار معاف شدند لذا اگر مصلحت جامعه اقتضا می‌کند که قیمت بنزین بالا برود و یا یارانه اکثریت قطع شود، باید این کار صورت گیرد.

وی تأکیدکرد: در حال حاضر در مجلس و دولت فضای خوبی حاکم نیست. انفعالی عمل می‌کنند در مجلس هم گفتم یکی از آفت‌های این مسأله این است که ممکن است عده‌ای تصور کنند با دو تظاهرات می‌توانند تصمیمات را تغییر دهند.

مطهری همچنین با اشاره به ریشه اینگونه اتفاقات اظهارکرد: ریشه این حوادث بیش‌تر جنگ قدرتی است که بین مسؤولان کشور وجود دارد؛ اگر به تبلیغات زمان انتخابات برگردیم متوجه می‌شویم در آن زمان هم رفتاری که آقای قالیباف و آقای روحانی داشتند و کم‌تر از آن رفتاری که آقای رییسی داشت در روح و روان مردم تأثیر خود را برجای گذاشته است؛ این‌که بگوییم این ۳۰۰۰ میلیارد یا ۸۰۰۰ میلیارد را چه کسی برد یا چه کسی خورد شاید درست نباشد و ممکن است خیلی از این موارد و اختلاس‌هایی که نام برده می‌شود، معوقات بانکی باشد؛ در واقع دزدی نشده اختلاسی نشده باید بروند پول را برگردانند.