سال ۱۴۰۰ باید ۲۰۰ هزار تن ماهی در دریا تولید شود

نماینده مردم رشت در مجلس سال ۱۴۰۰ باید ۲۰۰ هزار تن ماهی در دریا تولید شود نماینده مردم رشت در مجلس، از تعطیلی بسیاری از پروژه‌های ماهی در قفس و تولید خاویار در روستا‌ها انتقاد کرد. به گزارش خانه ملت، غلامعلی‌جعفرزاده‌ایمن‌آبادی با اشاره به کند شدن روند توسعه پرورش ماهی در قفس، گفت: در برنامه […]

نماینده مردم رشت در مجلس

سال ۱۴۰۰ باید ۲۰۰ هزار تن ماهی در دریا تولید شود

نماینده مردم رشت در مجلس، از تعطیلی بسیاری از پروژه‌های ماهی در قفس و تولید خاویار در روستا‌ها انتقاد کرد.

به گزارش خانه ملت، غلامعلی‌جعفرزاده‌ایمن‌آبادی با اشاره به کند شدن روند توسعه پرورش ماهی در قفس، گفت: در برنامه ششم توسعه تأکید شده است که حدود ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس تا پایان برنامه تولید شود؛ اما متأسفانه روند فعالیت تولید این نوع ماهی کند شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، افزود: در گذشته قفس‌هایی تولید می‌شد که در امواج دریا می‌شکست و یا مشکل زنگ زدگی و آلودگی را داشت و یا این‌که جلبک‌ها این قفس‌ها را احاطه می‌کردند، اما در حال حاضر تکنولوژی از برخی کشور‌ها همانند سوئد و بلژیک وارد شده که برای پرورش ماهی در قفس مناسب است.

پرورش ماهی در دریا و قفس یک فعالیت بسیار مقرون به صرفه است

 وی ادامه داد: زمانی فعالیت روی ماهی در قفس توسعه یافته بود، اما دوباره این موضوع در کشور ر‌ها شد که باید با اقداماتی جدید انگیزه برای توسعه این پروژه شود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که پرورش ماهی در دریا و قفس یک فعالیت بسیار مقرون به صرفه بود، یادآور شد: با پرورش ماهی در قفس می‌توانستیم گونه‌های مختلف دریایی را در یک امنیت دریایی پرورش دهیم تا در چرخه خوراک سایر ماهی‌ها قرار نگیرند.

ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در بحث پرورش ماهی در قفس عقب مانده است

وی با تأکید بر این‌که ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در بحث پرورش ماهی در قفس عقب مانده است، افزود: پروژه ماهی در قفس در ایران مورد بی‌توجهی قرار گرفته است، ظاهراً برای هر پروژه‌ای در ایران باید هر از چندگاهی تلنگری جدید زده شود، چرا که اکنون بحث پرورش ماهی در دریا نیز ر‌ها شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که یکی از کارهای خوب که در روستا‌ها صورت می‌گرفته و متوقف شده پرورش ماهیان خاویاری است، ادامه‌داد: در گذشته کشاورزان در کنار گندم و برنج در باغ و حیاط خود ماهیان خاویاری پرورش می‌دادند، اما به دلیل عدم تأمین بچه ماهی، تغذیه و عدم خرید تضمینی این پروژه نیز ر‌ها شده است.

تعطیلی پروژه‌های پرورش خاویار در روستاها

وی اظهارداشت: در گذشته مردم در حیاط خانه و در مزارع کشاورزی طیور و دام نگهداری می‌کردند، اما در طی چند سال اخیر بزرگ‌ترین ماهیان خاویاری را در باغ‌های خود نگه می‌داشتند که این پروژه نیز تعطیل شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، تصریح‌کرد: دلیل تعطیلی پروژه پرورش خاویار در حیاط منازل را جویا شدم که عنوان کردند که قبلاً از این پروژه‌ها حمایت می‌شده است؛ اما اکنون کسی از این پروژه‌ها حمایت نمی‌کند در حالی‌که ماهی خاویاری پس از یک دوره رشد باید توسط شیلات خریداری شود.