قطعه‌سازان هیچ تغییری در قیمت‌ها نداده‌اند

رئیس انجمن قطعه‌سازان خراسان‌رضوی  قطعه‌سازان هیچ تغییری در قیمت‌ها نداده‌اند رئیس انجمن قطعه‌سازان خراسان‌رضوی گفت: قیمت‌های قطعه‌سازان هیچ تغییری نکرده است. محمدمهدی شکورزاده در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص افزایش قیمت‌های قطعات خودرو اظهار کرد: تأثیر افزایش قیمت بنزین و ارز یک مسأله عمومی ‌است، اما قیمت‌های قطعه‌سازانی که قطعه را برای خودروساز تأمین می‌کنند، هیچ […]

رئیس انجمن قطعه‌سازان خراسان‌رضوی

 قطعه‌سازان هیچ تغییری در قیمت‌ها نداده‌اند

رئیس انجمن قطعه‌سازان خراسان‌رضوی گفت: قیمت‌های قطعه‌سازان هیچ تغییری نکرده است.

محمدمهدی شکورزاده در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص افزایش قیمت‌های قطعات خودرو اظهار کرد: تأثیر افزایش قیمت بنزین و ارز یک مسأله عمومی ‌است، اما قیمت‌های قطعه‌سازانی که قطعه را برای خودروساز تأمین می‌کنند، هیچ تغییری نکرده است به تبع این ایساکو و سایپا یدک هم چون قطعات را از سابکو و سازه‌گستر می‌گیرند، براساس قراردادهایی است که قطعه‌سازان تأمین می‌کنند و به همین دلیل قیمت‌های آنها هم تغییری نکرده است.

وی با بیان اینکه این مسأله که قیمت‌ها در بازار تغییر کرده به نظر من به خاطر جوی است که به وجود آمده است، ادامه داد: ارز و مواد اولیه اکنون گران شده است و کاسبان بازار هم به نرخ روز حساب می‌کنند یعنی ممکن است خریدهایی که انجام داده‌اند ارزان‌قیمت بوده باشد اما به تبع جوی که به وجود می‌آید این تغییرات را به قیمت‌ها می‌دهند.

رئیس انجمن قطعه‌سازان خراسان‌رضوی تصریح کرد: بحث دیگر هم این است که چون تیراژ خودرو بالارفته است، طبیعتاً قطعه‌سازان مقدار قطعه کمتری می‌توانند به بازار بدهند چراکه بیشتر تأمین خودروساز را انجام می‌دهند. این مسأله نیز می‌تواند باعث کمبود در بازار قطعه یدکی و به تبع آن افزایش قیمت شود.

شکورزاده درخصوص تأمین نقدینگی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مشکلات قطعه‌سازان، گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات قطعه‌سازان تأمین نقدینگی است و با توجه به نرخ ارز و ارزی که برای تأمین مواد اولیه در خارج از کشور باید پرداخت کنند، نقدینگی بالایی نیاز دارند. هرچه نقدینگی بیشتر قابل تأمین باشد طبیعتاً حجم تولید بالاتر و بر بازار قطعه یدک نقش خواهد داشت و اثر خود را به سرعت نشان می‌دهد.

وی افزود: دولت و ارگان‌های تصمیمگیرنده باید یک پکیج کامل را در نظر داشته باشند و نمی‌توانند به مرور و مورد به مورد برای هر مورد تصمیم جداگانه بگیرند. حال آنکه باید یک پکیج کامل اقتصادی برای تمام جوانب باید در نظر گرفته شود. یکی از اشکالات همین است که برای اتفاقات روزمره تصمیم گرفته می‌شود و همین امر ممکن است در نتیجه تضاد برخی از این تصمیم‌ها باعث ایجاد آشفتگی شود و تأثیرات منفی را در قیمت‌ها و کنترل آنها می‌گذارد. دولت باید یک خط‌مشی روشن و مشخص را در پیش بگیرد.