واگذاری معادن به بخش خصوصی بهترین راه افزایش بهره‌وری اقتصادی است

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو واگذاری معادن به بخش خصوصی بهترین راه افزایش بهره‌وری اقتصادی است مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تأکید بر اهمیت توسعه معادن کشور با حفظ شاخص‌های زیست‌محیطی و ضرورت واقعی شدن قیمت سنگ‌آهن، واگذاری معادن به بخش خصوصی را بهترین راه‌حل توسعه و افزایش بهره‌وری اقتصادی دانست. محمودنوریان […]

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو

واگذاری معادن به بخش خصوصی بهترین راه افزایش بهره‌وری اقتصادی است

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تأکید بر اهمیت توسعه معادن کشور با حفظ شاخص‌های زیست‌محیطی و ضرورت واقعی شدن قیمت سنگ‌آهن، واگذاری معادن به بخش خصوصی را بهترین راه‌حل توسعه و افزایش بهره‌وری اقتصادی دانست.

محمودنوریان در گفت‌وگو با شاتا، با اشاره به حل شدن مناقشات سیاسی بین‌المللی و بازگشت ثبات نسبی به اقتصاد کشور، اظهار کرد: در سال ۹۵ شاهد رشد ۲۶ درصدی تولید کنسانتره سنگ‌آهن، عمدتاً در شرکت‌های بزرگ سنگ‌آهنی خصوصی چون گلگهر و چادرملو بودیم، به‌طوری که طی سال گذشته بیش از ۳۲ میلیون کنسانتره تولید شد در حالی که این میزان در سال ۹۴ حدود ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود.

وی با یادآوری این که چادرملو با وجود مشکلات اقتصادی چند سال اخیر، موفق شد هر چند با تأخیر اما طرح‌های خود را اجرا و بخشی از آنها را به مرحله بهره‌برداری برساند، گفت: این شرکت با ترسیم دور نمای توسعه محور خود، توانست در سال گذشته سرمایه خود را از ۱۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به ۲۸ هزارو۲۱۵ میلیارد ریال افزایش دهد. این در حالی است که ۴ سال قبل کل سرمایه چادرملو ۱۲ هزار میلیارد ریال بوده است.

نوریان، پروژه فولاد چادرملو را به عنوان یکی از طرح‌های این مجتمع، با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن و قابل ارتقا تا ۳٫۱ میلیون تن شمش فولاد دانست و گفت: این طرح در مجتمع صنعتی چادرملو هم اکنون به اتمام رسید و پروژه احیای مستقیم نیز به ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۵۵۰ هزار تن آهن‌اسفنجی در حال اجرا است که امیدوار هستیم تا پایان سال ۹۶ راه‌اندازی شود. برای اجرای این دو طرح بالغ بر ۱۸هزار و ۳۷۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل چادرملو با اشاره به طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله‌سازی اردکان که از سال گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد، افزود: با اجرای این طرح، ظرفیت تولید سالیانه کارخانه از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فعلی به ۴ میلیون تن افزایش خواهد یافت. همچنین این طرح به گونه‌ای است که بدون متوقف کردن خط تولید فعلی عملیات توسعه اجرا می‌شود و در حال حاضر به ظرفیت ۳ میلیون و ۶۴۸ هزار تن رسیده است که انتظار داریم تا پایان نیمه اول سال جاری به ظرفیت کامل ۴ میلیون تن برسد. برای اجرای این طرح نیز ۹۰۵ میلیارد ریال پیش‌بینی سرمایه‌گذاری شده است.

نوریان همچنین افزایش بهره‌وری و توسعه فعالیت‌ها برای ارزش‌آفرینی را از جمله اهداف شرکت صنعتی و معدنی چادرملو عنوان کرد و گفت: این شرکت در بسیاری از طرح‌های صنعتی و زیر بنایی از جمله طرح آهن و فولاد سرمد ابرکوه مشارکت فعال داشته است.

وی ادامه داد: همچنین چادرملو در سهام شرکت آهن و فولاد ارفع به میزان ۳۹ درصد، شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان معادل ۳۰ درصد، شرکت کاوند نهان زمین به میزان ۲۹ درصد، شرکت احداث صنایع و معادن سرزمین پارس به میزان ۲۰ درصد، شرکت تأمین سرمایه امید معادل ۱۷ درصد، شرکت نوین الکترود اردکان به میزان ۱۷ درصد و شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر معادل ۱۰ درصد مشارکت کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به سرمایه‌گذاری ۴۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریالی این شرکت برای اجرای طرح‌های توسعه خود گفت: با اجرای این طرح‌ها، برای ۷ هزار نفر به‌طور مستقیم و ۳۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم و در مجموع برای ۴۲ هزار نفر اشتغال‌زایی شده است.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، در مورد طرح‌ها و برنامه‌های آینده این شرکت نیز افزود: در دورنمای ۵ ساله چادرملو چند طرح مهم از جمله احداث دو واحد نورد میلگرد با ظرفیت ۲٫۱ میلیون تن در سال و احداث کارخانه گندله‌سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال برنامه‌ریزی شده است.

وی با تأکید بر نقش دولت و مجلس در تقویت بخش معدنی کشور، یادآوری کرد: این بخش از صنعت نیازمند وضع قوانین حمایتی از سوی مجلس شورای اسلامی و ایجاد تسهیلات تشویقی از سوی دولت، برای حمایت از بخش خصوصی به منظور سرمایه‌گذاری است.

 

نوریان در پایان، ضمن تأکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت سنگ‌آهن که در حال حاضر تقریباً به قیمت ۵۰ درصد قیمت جهانی در اختیار صنایع فولادی قرار می‌گیرد خواستار ایجاد تسهیلات صادرات مطابق ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید برای مازاد سنگ‌آهن تولید معادن داخلی شد.