راه‌اندازی واحدهای فرآوری موادمعدنی ضروری است

فرماندار دامغان: راه‌اندازی واحدهای فرآوری موادمعدنی ضروری است   فرماندار دامغان با اشاره به ظرفیت بالای موجود موادمعدنی در این شهرستان گفت: راه‌اندازی واحد فرآوری موادمعدنی برای افزایش اشتغال و توسعه اقتصادی در این شهرستان ضروری است.  به گزارش ایرنا، علی‌اصغرمجد افزود: اکنون واحدهای صنعتی و تولیدی فرآوری مواد معدنی در دامغان وجود ندارد و […]

فرماندار دامغان:

راه‌اندازی واحدهای فرآوری موادمعدنی ضروری است

 

فرماندار دامغان با اشاره به ظرفیت بالای موجود موادمعدنی در این شهرستان گفت: راه‌اندازی واحد فرآوری موادمعدنی برای افزایش اشتغال و توسعه اقتصادی در این شهرستان ضروری است.

 به گزارش ایرنا، علی‌اصغرمجد افزود: اکنون واحدهای صنعتی و تولیدی فرآوری مواد معدنی در دامغان وجود ندارد و سالانه بیش از ۵۰ هزار تن از این مواد ارزشمند با قیمتی اندک به استان‌های دیگر کشور صادر می‌شود.

وی اظهارداشت: می‌توان با راه‌اندازی واحد تولید سرامیک و کاشی‌سازی به دلیل برخورداری دامغان از موادمعدنی سرشار در کاهش نرخ بیکاری در شهرستان نقش‌آفرینی کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: آمار بیکاری در ۶ ماهه اول امسال در دامغان بیش از ۱۲٫۵ درصد بوده درحالی که متوسط این نرخ در سطح استانی کم‌تر از ۹ درصد است که می‌توان با تحقق این امر مهم در این بخش، چالش بیکاری را برطرف کرد.

وی تصریح‌کرد: بیش از ۳۰ درصد از مواد‌معدنی و معادن استخراجی استان سمنان در دامغان قرار دارد و با وجود برخورداری از این ظرفیت‌های مطلوب، بیکاری جوانان یک از دغدغه‌های اساسی در شهرستان است.

فرماندار دامغان ادامه‌داد: بیش از ۳۰ درصد واحدهای معدنی این شهرستان به دلیل نبود نقدینگی و بازار فروش و کمبود آب غیرفعال است که باید در دولت دوازدهم برای رفع این چالش قدم‌های جدی‌تری برداشته شود.

مجد اضافه‌کرد: باید برای جذب فعالان اقتصادی همایش‌های اقتصادی متعددی در بخش معدن در سمنان برگزار شود و با این رویکرد می‌توان علاوه بر کاهش نرخ بیکاری در دامغان برای افزایش آمار جمعیت در استان هم اقدام کرد.

فرماندار دامغان اضافه‌کرد: بیش از ۴۰ واحد معدنی دامغان برای جذب نیروی انسانی نیازمند ارایه تسهیلات رونق تولید هستند و باید با برنامه‌ریزی‌های منسجم و اصولی در کم‌ترین با همکاری بانک‌های مشکل نقدینگی این واحد‌ها برطرف شود.

بیش از ۱۵۰ واحد استخراج مواد معدنی در دامغان وجود دارد که ۱۱۰ واحد از آن فعال است.

 

شهرستان دامغان بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد. استان سمنان هزار و ۷۰۰ پروانه بهره‌برداری در بخش صنعت و معدن و بیش از ۴۰ هزار بهره‌بردار در بخش‌های مختلف کشاورزی دارد، سهم اشتغال استان سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از ۳۸ درصد و در کشاورزی بیش از ۱۴ درصد و تولید ناخالص استان سمنان در حدود ۱۸٫۲ درصد مربوط به بخش کشاورزی و حدود ۲۲ درصد مربوط به بخش صنعت و معدن است.