هفته وحشتناک برای بازار سنگ‌آهن

هفته وحشتناک برای بازار سنگ‌آهن سنگ‌آهن به دلیل نگرانی‌‌ها نسبت به تقاضا به دلیل کاهش تولید فولاد در چین، هفته گذشته با بزرگ‌ترین کاهش هفتگی از ماه مه سال ۲۰۱۶ به این طرف روبه‌رو شد. به گزارش ایسنا، قیمت معاملات تحویل فوری سنگ‌آهن هفته گذشته ۱۲ درصد ریزش کرد که بد‌ترین عملکرد این کالا از […]

هفته وحشتناک برای بازار سنگ‌آهن

سنگ‌آهن به دلیل نگرانی‌‌ها نسبت به تقاضا به دلیل کاهش تولید فولاد در چین، هفته گذشته با بزرگ‌ترین کاهش هفتگی از ماه مه سال ۲۰۱۶ به این طرف روبه‌رو شد.

به گزارش ایسنا، قیمت معاملات تحویل فوری سنگ‌آهن هفته گذشته ۱۲ درصد ریزش کرد که بد‌ترین عملکرد این کالا از ماه مه سال ۲۰۱۶ بود. در چین بهای معاملات بازار کالای دالیان برای چهارمین هفته متوالی کاهش یافت که طولانی‌‌ترین روند نزولی در ۵ ماه گذشته بود. در سنگاپور نیز قراردادهای SGX AsiaClear حدود ۱۰ درصد کاهش هفتگی ثبت کردند.

سنگ‌آهن با واکنش سرمایه‌گذاران به تأثیر کاهش تولید فولاد چین که معادل نصف تولید جهان است، عقب‌نشینی کرده است. محدودیت تولید فولاد به تقاضا برای سنگ‌آهن که ماده خام فولادسازی است، لطمه بیش‌تری خواهد زد. تولید فولاد چین امسال به رکورد بالایی رسیده و به سنگ‌آهن کمک کرده است.

عامل دیگری که به مصائب بازار سنگ‌آهن افزود، تنزل رتبه اعتباری چین از سوی آژانس اعتبارسنجی «اس‌.اند.پی» و همچنین تهدیدهای جدید کره‌شمالی و تحریم‌های آمریکا بود که هجوم به سوی دارایی‌های امن را به‌دنبال داشت.

به گفته فان‌لو، تحلیلگر شرکت سینواستیل فیوچرز، محدودیت‌های محیط‌زیستی تأثیر جدی بر تقاضا خواهند داشت. پس از کاهش اخیر قیمت‌ها، کارخانه‌ها تمایلی به افزایش ذخایر سنگ‌آهن ندارند. از سوی دیگر صادرات هم به اوج فصلی رسیده و و بازار را از توازن خارج کرده است.

براساس اعلام شرکت متال بولتن، سنگ‌آهن با عیار ۶۲ درصد برای تحویل فوری به بندر کینگدائو، روز جمعه ۳٫۸ درصد کاهش یافت و به ۶۳٫۵۶ دلار در هر تن رسید. قیمت‌ها از ابتدای سپتامبر تاکنون، هر هفته کاهش داشته‌اند. بانک مرکزی استرالیا هفته گذشته عرضه فزاینده، قیمت‌های پایین‌تر و به اوج رسیدن تولید فولاد در چین را پیش‌بینی کرد.

 

براساس گزارش بلومبرگ، اُفت قیمت سنگ‌آهن به ارزش سهام تولیدکنندگان آسیب زده است. در استرالیا سهام شرکت‌های بی.‌اچ.پی‌بیلیتون و ریتوتینتو کاهش هفتگی داشتند در حالی که ارزش سهام فورتسکیو بزرگ‌ترین کاهش هفتگی را از ماه مه داشت. سهام شرکت برزیلی واله نیز در ۶ روز از ۷ روز گذشته کاهش یافته است.