«ستاد زنجیره فولاد» طرحی با هدف مشارکت بخش خصوصی و حاکمیت در ایجاد توازن

مدیرعامل شرکت ملی فولاد مطرح کرد «ستاد زنجیره فولاد» طرحی با هدف مشارکت بخش خصوصی و حاکمیت در ایجاد توازن مدیرعامل شرکت ملی فولاد افزایش قیمت فولاد را تابع نرخ‌های جهانی دانست و گفت: تغییرات قیمت‌های داخلی نباید بر روند صادرات تأثیر مهمی داشته باشد. چون مسیر واردات همیشه برای فولاد با کم‌ترین میزان تعرفه […]

مدیرعامل شرکت ملی فولاد مطرح کرد

«ستاد زنجیره فولاد» طرحی با هدف مشارکت بخش خصوصی و حاکمیت در ایجاد توازن

مدیرعامل شرکت ملی فولاد افزایش قیمت فولاد را تابع نرخ‌های جهانی دانست و گفت: تغییرات قیمت‌های داخلی نباید بر روند صادرات تأثیر مهمی داشته باشد. چون مسیر واردات همیشه برای فولاد با کم‌ترین میزان تعرفه باز بوده و از مصرف‌کننده هم به خوبی حمایت شده است؛ بنابراین نوسانات قیمت داخلی نباید تأثیری بر صادرات داشته باشد.

منصوریزدی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیشنهاد تشکیل ستاد فولاد اظهارکرد: ستاد زنجیره فولاد طرحی است که با هدف مشارکت مؤثرتر بخش خصوصی و حاکمیت در ایجاد توازن در زنجیره ارزش و تأمین مطرح است.

وی ادامه‌داد: سال‌هاست که صنعت فولاد از نقیصه عدم توازن زنجیره رنج می‌برد و سیاست دولت در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، اراده رفع این نقیصه را دارند که شرکت ملی فولاد با مشارکت انجمن‌های تولیدکننده و صادرکننده سنگ‌آهن و فولاد به دنبال ایجاد این توازن و پرهیز واحدهای بالادست و پایین‌دست فولاد در سلیقه‌سازی در این صنعت مهم و تأثیرگذار اقتصادی هستند، چرا که دستیابی به موقعیت جایگزینی صادرات فولاد به جای اقتصاد نفتی قابل دستیابی است و این امر حاصل نمی‌شود جز با ایجاد توازن در صنایع بالادست و پایین‌دست فولاد.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد در ادامه با اشاره به افزایش قیمتی که از ابتدای امسال برای فولاد اتفاق افتاد، اظهارکرد: همیشه نوسان قیمت‌های داخلی تابعی از تغییر قیمت‌های جهانی است. خواه کاهشی و خواه افزایشی باشد. چون بر پایه قوانین برنامه‌های ۵ساله توسعه کشور، قیمت فولاد بر پایه نرخ عرضه و تقاضا و صادرات هم بر همین پایه بدون موانع غیرتعرفه‌ای باید توسعه پیدا کند.

یزدی‌زاده افزود: به همین دلیل است که طی سال‌های اخیر ایران از واردکننده عمده فولاد به یکی از ایفاگران کلیدی منطقه غرب آسیا در صادرات تبدیل شده است. از سال گذشته ایران برای نخستین بار دارای تراز مثبت در تجارت فولاد شد که این شرایط، زمینه جهانی شدن فولاد ایران در سطح جهان را فراهم خواهد کرد.

وی با غیرقابل پیش‌بینی خواندن همه تغییرات قیمتی گفت: برای بازیگران کلیدی و مهم بازار همیشه بخشی از این نوسانات قابل پیش‌بینی است ولی اندازه تغییرات چیزی نیست که کسی بتواند ادعایی داشته باشد. چون درست است که نوسان قابل پیش‌بینی است ولی اندازه آن تابعی از متغیرهای مختلفی است که چنانچه متغیر‌ها همزمان اتفاق بیفتد عمق نوسان نیز به همان اندازه بزرگ‌تر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی فولاد اظهارکرد: حضور در بازارهای جهانی بایستی مداوم و بدون وقفه باشد و تغییرات قیمت‌های داخلی نباید بر این روند تأثیر مهمی داشته باشند. چون مسیر واردات همیشه برای فولاد با کم‌ترین میزان تعرفه باز بوده و حمایت از مصرف‌کننده هم به خوبی فراهم شده است. بنابراین نوسانات قیمت داخلی نباید تأثیری بر اراده صادرات کشور داشته باشد.

 

وی با اشاره به نگرانی‌های ناشی از نوسانات قیمتی برای صادرات گفت: نگرانی‌هایی که بعضاً در دولت ایجاد می‌شود کاملاً طبیعی و به جا بوده و تولیدکنندگان باید در کنار صادرات خوب، به تولید خوب و متناسب با ظرفیت‌های تولید نیز بپردازند. یعنی اگر افزایش صادرات با کاهش تولید روبه‌رو باشد، ضرورت توجه حاکمیت را خواهد طلبید.