کارشناس ارشد اکتشافات:بعید است در آینده نزدیک تولیدکننده و صادرکننده ماشین‌آلات معدنی شویم

  اکبر حضرتی درباره وضعیت ماشین‌آلات معدنی در ایران اظهار کرد: وضعیت ماشین‌آلات در ایران به دو بخش ماشین‌آلات اکتشافی و استخراج تقسیم می‌شود.  به گزارش ماین‌نیوز، کارشناس ارشد اکتشافات ادامه داد: در حوزه استخراج در تمام دنیا بیش‌تر از ماشین‌آلات بزرگ از جمله دامپتراک استفاده می‌شود که در ایران به غیر از معادن دولتی […]

 

اکبر حضرتی درباره وضعیت ماشین‌آلات معدنی در ایران اظهار کرد: وضعیت ماشین‌آلات در ایران به دو بخش ماشین‌آلات اکتشافی و استخراج تقسیم می‌شود.

 به گزارش ماین‌نیوز، کارشناس ارشد اکتشافات ادامه داد: در حوزه استخراج در تمام دنیا بیش‌تر از ماشین‌آلات بزرگ از جمله دامپتراک استفاده می‌شود که در ایران به غیر از معادن دولتی سایر معادن از داشتن چنین ماشین‌آلاتی محروم هستند. البته وجود چنین ماشین‌آلاتی در معادن دولتی ایران نسبت به معادن موجود در کشورهای دیگر بسیار کم‌تر است.به گفته کارشناس ارشد اکتشافات، به‌عنوان مثال در استرالیا از سیستمی در معادن سنگ‌آهن استفاده می‌شود که خود به ‌صورت اتوماتیک سنگ‌آهن را کنده و به بیرون انتقال می‌دهد. عملکرد این دستگاه شبیه به سیستم کمباین در بخش کشاورزی است.

حضرتی افزود: به اعتقاد من ورود چنین سیستمی به معادن ایران نیازمند زمانی ۱۰ تا ۲۰ساله است. متأسفانه ما در حوزه ماشین‌آلات استخراجی ضعیف بوده و بعید است، بتوانیم در آینده نزدیک تولیدکننده این ماشین‌آلات بوده و آن‌‌ها را صادر کنیم. در حال‌حاضر خود در این بخش واردکننده هستیم در نتیجه زمان زیادی لازم است تا در بخش ماشین‌آلات استخراجی بی‌نیاز شده و سپس به دنبال بازارهای صادراتی باشیم.

وی تأکید می‌کند که صادرات ماشین‌آلات نیز موضوعی نیست که به راحتی بتوان درباره آن نظر داده و پیش‌بینی کرد زیرا ابتدا باید خودکفا شوید سپس به دنبال صادرات باشیم. اما بخش دیگر از ماشین‌آلات مربوط به حوزه اکتشاف است که حضرتی درباره آن اینطور بیان می‌کند: در حوزه اکتشافات نیمه تفصیلی بیش‌تر از بیل مکانیکی و بولدوزر استفاده می‌شود که می‌توان در این زمینه خودکفا شده و سپس می‌توانیم جزو صادرکنندگان به کشورهای منطقه باشیم.

حضرتی با اشاره به حوزه حفاری که زیرمجموعه اکتشاف به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: خوشبختانه در حوزه حفاری برخی از فعالان معدنی در زمینه تولید ماشین‌آلات وارد شده‌اند. همچنین چند شرکت مشابه‌سازی تأسیس شده که موتور‌‌ها را در ماشین‌های مختلف استفاده می‌کند.

وی افزود: باتوجه به مطالبی که بیان شد، اعتقاد من بر این است که در حوزه اکتشاف زودتر می‌توانیم به اهداف پیش‌بینی شده، دست یابیم، اما در حوزه استخراج با توجه به این‌که هنوز ماشین‌آلات روز دنیا وارد کشور نشده و فکر نمی‌کنم بتوانیم در آینده‌ای نزدیک تولیدکننده و صادرکننده باشیم.

 

وی معتقد است: هرچند بخش معدن در حوزه‌های مختلف همچنان با ضعف مواجه است اما مسؤولان این بخش در تلاشند، تا با ایجاد همکاری‌های مشترک میان ایران و کشورهای دیگر این ضعف‌‌‌ها را برطرف کرده و به دنبال آن شاهد خودکفایی صادرات باشند. حال باید منتظر ماند تا سال ۹۵ آغاز شده و نتیجه مذاکراتی که در سال ۹۴ انجام شد در بخش معدن آشکار شود، البته ناگفته نماند تغییر در بازار مواد معدنی نیز بر این همکاری‌ها تأثیر فراوان خواهد داشت.