تاسیس شرکت مشترک صنعت سنگ میان دولت و بخش خصوصی

دبیر انجمن سنگ ایران خبر داد تاسیس شرکت مشترک صنعت سنگ میان دولت و بخش خصوصی دبیر انجمن سنگ ایران گفت: برای رونق صادرات و نجات صنعت سنگ، یک شرکت مشارکتی میان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و بخش خصوصی با سهم برابر ۵۰درصدی تشکیل و فعال می‌شود. احمدشریفی در […]

دبیر انجمن سنگ ایران خبر داد

تاسیس شرکت مشترک صنعت سنگ میان دولت و بخش خصوصی

دبیر انجمن سنگ ایران گفت: برای رونق صادرات و نجات صنعت سنگ، یک شرکت مشارکتی میان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و بخش خصوصی با سهم برابر ۵۰درصدی تشکیل و فعال می‌شود.

احمدشریفی در گفت وگو با ایرنا افزود: طبق برآورد‌ها ۱۰۰میلیاردتومان سرمایه اولیه برای تأسیس این شرکت نیاز است.

به گفته وی، تأسیس شرکت مشارکتی که توان خرید سنگ از واحدهای فرآوری را داشته باشد، زمینه تسهیل صادرات را فراهم می‌سازد و قادر به پاسخگویی خریداران انبوه است.

شریفی اضافه‌کرد: ایمیدرو اعلام کرده، چنانچه انجمن سنگ برای تأمین سرمایه مورد نیاز این شرکت ۵۰میلیاردتومان اختصاص دهد، معادل آن را تأمین خواهد کرد.

وی خاطرنشان‌ساخت: انجمن سنگ ایران درصدد است با کمک واحدهای فرآوری صنعت سنگ، با چند سرمایه‌گذار بزرگ وارد این صنعت شود.

شریفی گفت: صنعت سنگ دارای سوددهی اقتصادی است و وجود یک نقدینگی لازم، پیامد تضمین فعالیت صادراتی را به دنبال خواهد داشت و فعال‌سازی شرکت مزبور با تجمیع سرمایه شرکت‌ها، می‌تواند نقش اثرگذاری را به همراه داشته باشد.

وی ضمن تأیید حضور ایمیدرو در یک شرکت مشارکتی با بخش خصوصی، افزود: این موضوع می‌تواند به کاغذبازی دولتی دامن بزند و در صورتی که صنعت سنگ شرکت را مستقل و با مالکیت بخش خصوصی تأسیس کند، می‌تواند شتاب لازم را به همراه داشته باشد .

دبیر انجمن سنگ ایران اضافه‌کرد: موضوع شکل‌گیری شرکت یاد شده در کارگروه توسعه صادرات سرمایه‌گذاری این تشکل مطرح و به جمع‌بندی رسید.

پیش از این شریفی گفته بود: امروز حداقل سرمایه مورد نیاز یک معدن سنگ ۳میلیاردتومان است و با تخصیص منابع صندوق توسعه ملی می‌توان مانع از توقف فعالیت در این بخش شد.

براساس آمارهای اعلام شده از مجموع ۱۰هزار معدن فعال، نیمه‌فعال و در حال تجهیز کشور، حدود دوهزارمعدن سنگ وجود دارد که از این رقم بالغ بر یکهزارو۲۰۰ تا ۳۰۰ معدن سنگ فعال است.

شمار واحد‌های سنگبری که کار فرآوری و ساب و صیقل سنگ خام را انجام می‌دهند، ۶هزار تا ۶هزارو۵۰۰واحد اعلام شده، اما بخش اندکی از آنها به ماشین‌آلات استاندارد روز تجهیز شده‌اند.

برپایه سند چشم‌انداز صنعت سنگ، ظرف یک دوره ۵ساله ارزش صادرات این بخش از رقم سالیانه ۲۰۰ تا ۳۰۰میلیون‌دلار به دومیلیارددلار باید برسد.

دبیر انجمن سنگ ایران دیماه اعلام کرد: براساس برنامه‌ریزی در شورای سیاست‌گذاری صنعت سنگ برای یک دوره ۵ساله، دستیابی به دومیلیارددلار ارزش صادرات این بخش پیش‌بینی شد که واقع‌بینانه است.