نخستین مرکز باستان‌شناسی معدنی کشور در زنجان راه‌اندازی می‌شود

نخستین مرکز باستان‌شناسی معدنی کشور در زنجان راه‌اندازی می‌شود مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: نخستین مرکز باستان‌شناسی معدنی کشور با همکاری پژوهشگران آلمانی در این استان راه‌اندازی می‌شود. به گزارش ایرنا، یحیی‌رحمتی در چهارمین نشست علمی تخصصی پژوهش‌های باستان‌شناسی و مطالعات میان رشته‌ای معدن نمک چهرآباد زنجان با بیان این‌که […]

نخستین مرکز باستان‌شناسی معدنی کشور در زنجان راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: نخستین مرکز باستان‌شناسی معدنی کشور با همکاری پژوهشگران آلمانی در این استان راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش ایرنا، یحیی‌رحمتی در چهارمین نشست علمی تخصصی پژوهش‌های باستان‌شناسی و مطالعات میان رشته‌ای معدن نمک چهرآباد زنجان با بیان این‌که باستان‌شناسان در تحقیقات خود در این معدن تاریخی به نتایج خوب و قابل توجهی رسیده‌اند، افزود: دستیابی به عمق فرهنگ و تاریخ این منطقه که در شکل‌گیری و پیشرفت تمدن تاریخ ایران تأثیر داشته، از دغدغه‌های میراث فرهنگی استان است.

وی با بیان این‌که زنجان از قطب‌های اصلی باستان‌شناسی معدنی کشور است، ادامه داد: راه‌اندازی مرکز باستان‌شناسی معدنی در استان، زمینه بهره‌گیری از توان و تخصص پژوهشگران سایر کشور‌‌ها نیز در مطالعه‌های عرصه‌های تاریخی معدنی در زنجان بیش از پیش فراهم می‌شود.

معدن نمک چهرآباد زنجان تنها محوطه باستانی شناخته شده در ایران است که مدارک قابل توجهی از استخراج نمک از دوران پیش و پس از اسلام را داراست.

این معدن تاریخی بدلیل ویژگی‌های خاص خود، مقادیر قابل توجهی ازمواد ارگانیک، ابزارهای معدنکاوی و همچنین مومیایی‌های طبیعی موسوم به «مردان نمکی» را در خود جای داده است.

«مردان نمکی» مومیایی‌های نمکی کشف شده از معدن نمک روستای چهرآباد در حوالی شهر زنجان هستند که بر اساس مطالعات انجام شده قدمت برخی از آنها به بیش از دوهزارو۳۰۰سال پیش (دوره هخامنشیان) می‌رسد.

هم اکنون از ۶ مومیایی کشف شده، آثار دو مرد نمکی به دلیل متلاشی بودن در مخزن اشیای «مردان نمکی» موزه ذوالفقاری زنجان نگهداری می‌شود و ۳ مومیایی مردان نمکی در موزه عمارت ذوالفقاری زنجان و یک مومیایی نیز در موزه ملی ایران در معرض بازدیدکنندگان قرار دارد.