ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی

ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی گمرک ایران در بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی سراسر کشور صادرات آهن اسفنجی از ۱۳ مرداد ماه جاری ممنوع و اعلام‌کرد: تولیدکنندگان برای صادرات باید مجوز (سیستمی) از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند. صادرات آهن اسفنجی ممنوع شد به گزارش مناقصه‌مزایده از گمرک جمهوری اسلامی، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن […]

ممنوعیت صادرات آهن اسفنجی

گمرک ایران در بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی سراسر کشور صادرات آهن اسفنجی از ۱۳ مرداد ماه جاری ممنوع و اعلام‌کرد: تولیدکنندگان برای صادرات باید مجوز (سیستمی) از وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت کنند.

صادرات آهن اسفنجی ممنوع شد

به گزارش مناقصه‌مزایده از گمرک جمهوری اسلامی، محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به رییس گمرک خواست که برای تأمین مواداولیه واحدهای ذوبی کشور و تقویت صنایع پایین‌دستی و حفظ اشتغال آنها صادرات آهن اسنفجی را ممنوع کرد.

بر این اساس تولیدکنندگان این کالا قبل از اقدام به صادرات باید کل کالای تولیدی خود را در بورس و براساس نرخ رسمی عرضه کرده و در صورت نبود تقاضا، با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام به صادرات آن کنند.

میزان صادرات آهن اسفنجی در ۳ ماه نخست امسال به میزان ۱۸۶ هزار و ۳۶۰ تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه پارسال ۱۷ درصد کاهش را ثبت کرد و ارزش صادراتی نیز بیش از ۳۳ درصد افت را در مقایسه با ۳ ماهه نخست پارسال نشان داد.

ارزش صادرات آهن اسفنجی در ۳ ماهه ابتدایی امسال برابر با ۳۸٫۹ میلیون دلار بود.

همچنین به میزان ۵۰ هزار تن واردات آهن اسفنجی در مدت ۳ ماهه امسال ثبت شده که در مقایسه با دوره مشابه پارسال افت ۷۴ درصدی داشت؛ همچنین ارزش ۱۰۰ میلیون دلاری واردات آهن اسفنجی در مقایسه با ۳ ماهه نخست پارسال، کاهش ۶۷ درصدی دارد.

ایران با تولید ۲۰٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۷ که بیش از ۲۸ درصد کل تولید جهانی محسوب می‌شود، رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

همچنین اسفند پارسال دو میلیون و ۱۲۵ هزار تن آهن اسفنجی تولید شد که در همسنجی با پارسال جهش ۴۷٫۳ درصدی به ثبت رساند و در مجموع ۳ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی نیز تولید آهن اسفنجی ایران رشد ۵۲٫۴ درصدی داشته و دارای رتبه دوم جهان است.