پیمان سپاری ارزی باعث کاهش صادرات سیمان به افغانستان شد

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان پیمان سپاری ارزی باعث کاهش صادرات سیمان به افغانستان شد رییس انجمن تولیدکنندگان سیمان گفت: نیاز سوریه به سیمان ۵ میلیون تن در سال برآورد می‌شود که اگر ما بتوانیم در سال ۹۷ تا دو میلیون تن آن را در اختیار بگیریم شرایط خوبی برای سیمان ایران به وجود خواهد […]

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان

پیمان سپاری ارزی باعث کاهش صادرات سیمان به افغانستان شد

رییس انجمن تولیدکنندگان سیمان گفت: نیاز سوریه به سیمان ۵ میلیون تن در سال برآورد می‌شود که اگر ما بتوانیم در سال ۹۷ تا دو میلیون تن آن را در اختیار بگیریم شرایط خوبی برای سیمان ایران به وجود خواهد آمد.

عبدالرضاشیخان در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص صادرات سیمان گفت: برای صادرات به سوریه صحبت‌هایی تاکنون انجام شده است و جلساتی نیز با سازمان‌ها و نهادهای مختلف برگزار کردیم. در حال‌حاضر مهم‌ترین بحث در این حوزه حمل‌ونقل و رسیدن کالا به دست مشتری است.

رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان ادامه داد: در حال‌حاضر کشور سوریه نیاز شدیدی به سیمان دارد و ما نیز توان صادراتی خوبی داریم اما باید قیمت تمام شده به این کشور مشخص شود. بر همین اساس چندین جلسه در اتاق ایران با حضور مسؤولان سازمان توسعه تجارت برگزار شده تا به یک نقطه مشترک برسیم.

وی درخصوص نحوه تصفیه سیمان صادراتی به سوریه گفت: کشور سوریه یکسری مواد معدنی دارد که می‌توان بخشی از صادرات را با آن تهاتر کرد. در جلساتی که ما با سازمان توسعه تجارت داشتیم بیان شده که هزینه صادرات را مستقیماً تاجران سوری‌های پرداخت می‌کنند و طرف معامله ما آنها هستند حال این‌که به صورت صرافی، چمدانی یا سیستم بانکی باشد، هنوز مشخص نشده است.

شیخان تصریح کرد: نیاز سوریه به سیمان ۵ میلیون تن در سال برآورد می‌شود که اگر ما بتوانیم در سال ۹۷ تا دومیلیون تن آن را در اختیار بگیریم شرایط خوبی برای سیمان ایران به وجود خواهد آمد البته یک تعرفه جزیی هم برای واردات وجود دارد اما با توجه به این‌که چیزی از کارخانه‌های سیمان سوریه باقی نمانده این کشور شدیداً به دنبال واردات سیمان است.

رییس انجمن تولیدکنندگان سیمان در خصوص صادرات به عراق گفت: هنوز مشکلات صادراتی ما با این کشور وجود دارد. مقدار محدودی سیمان به جنوب عراق و مقداری کلینیکر به اقلیم صادر می‌شود اما با توجه به راه‌اندازی کارخانه‌های سیمان در این کشور تعرفه‌های واردات سیمان همچنان بالا است و این برای تمام سیمان‌های وارداتی از کشورهای مختلف صدق می‌کند.

وی درخصوص صادرات به افغانستان گفت: با توجه به پیمان‌سپاری ارزی و بخشنامه‌های متعددی که در این خصوص صادر شده امروز صادرکنندگان با احتیاط بیش‌تری فعالیت می‌کنند زیرا تا الان ما به صورت ریالی به افغانستان صادرات داشتیم اما باید امروز تعهد ارزی بدهیم. بر همین اساس دیگر صادرات به این منطقه توجیهی ندارد.

شیخان افزود: تا پیش از این ما تقریباً سالی یکمیلیونو۸۰۰ هزار تن صادرات داشتیم که در ۸ماه اخیر به میزان قابل توجهی به خاطر پیمان‌سپاری ارزی صادرات کاهش داشته است.