اعتراض فعالان معدنی به تصمیم وزارت صمت

اعتراض فعالان معدنی به تصمیم وزارت صمت محمد قره‌داغلی- طبق اعلام جعفر سرقینی، معاون وزیر صمت به منظور جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی و ایجاد ارزش‌افزوده از اول مهرماه سال‌جاری، صادرات مواد معدنی خام مشمول عوارض ۲۰ تا ۲۵ درصدی می‌شود. برهمین اساس صادرات کنسانتره و گندله سنگ‌آهن نیز مشمول عوارض ۲۵ درصدی خواهد بود […]

اعتراض فعالان معدنی به تصمیم وزارت صمت

محمد قره‌داغلی- طبق اعلام جعفر سرقینی، معاون وزیر صمت به منظور جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی و ایجاد ارزش‌افزوده از اول مهرماه سال‌جاری، صادرات مواد معدنی خام مشمول عوارض ۲۰ تا ۲۵ درصدی می‌شود. برهمین اساس صادرات کنسانتره و گندله سنگ‌آهن نیز مشمول عوارض ۲۵ درصدی خواهد بود که این موضوع شدیداً مورد انتقاد فعالان این حوزه قرار گرفته در این رابطه سعید صمدی، رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با بیان اینکه با اعمال عوارض ۲۰ تا ۲۵ درصدی بر صادرات مواد معدنی دیگر به هیچ عنوان کار معدن برای فعالان این حوزه اقتصادی نخواهد بود گفت به‌طور حتم در ماه‌های آتی روند تعطیلی معادن آغاز خواهد شد

 صمدی، با اشاره به اینکه وزارت صمت در طول شش ماه گذشته هیچ اقدام کارآمدی برای حل مشکلات معدن‌داران کشور انجام نداده است، اظهار داشت: جالب اینجاست اخیراً وزارت صمت در اقدامی قابل تأمل به جای حمایت از بخش معدن کشور، عوارض ۲۰ تا ۲۵ درصدی برای صادرات محصولات معدنی لحاظ کرده است.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین وظیفه معدنکاران، اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی است، افزود: باید پاسخ داده شود معدنکار با مازاد تولید باید چکار کند. با اعمال عوارض بر صادرات مواد معدنی به هیچ عنوان کار معدن برای فعالان این حوزه اقتصادی نخواهد بود.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اعلام اینکه عوارض صادراتی باعث می‌شود در بخش قیمت‌گذاری دخالت‌ها اعمال و سنگ‌آهنی‌ها مجبور به فروش ارزان محصولات خود به ‌کارخانجات فولاد شوند، تصریح کرد: در حال‌حاضر فولادسازان از یارانه‌های انرژی بالایی برخوردار هستند که با این تصمیم سنگ‌آهن ارزان را نیز خریداری می‌کند، حال اگر معادن سنگ‌آهن تعطیل شود به آنها ربطی ندارد.

به گفته صمدی آمار‌ها نشان می‌دهد نیاز داخل سنگ‌آهن کشور ۳۰ تا ۳۲ میلیون تن است که در حال‌حاضر۴۰ میلیون تن سنگ‌آهن در کشور تولید می‌شود.

همچنین کامران وکیل، دبیر اتحادیه تولید و صادرکنندگان محصولات معدنی ضمن انتقاد به اعمال عوارض صادراتی ۲۰ تا ۲۵ درصدی گفت: دولت می‌خواهد یک اشتباه را با یک اشتباه دیگر جبران کند، به‌طوری‌که تصمیمات نامناسب دولت باعث فروش سیمان صادراتی از ۷۰ به ۲۰ دلار شده است.

این فعال صنعت سیمان گفت: اعمال عوارض بر سنگ‌آهن نه تنها اوضاع این بخش را بهبود نمی‌بخشد بلکه تولیدکنندگان مجبورند سنگ‌های مازاد را به کمتر از قیمت جهانی به‌کارخانجات فولاد بفروشند. جالب اینجاست که کارخانجات فولاد هم پول‌های آنها را با دیرکرد شش تا ۹ ماه و حتی یک سال پرداخت می‌کنند. هیچ صنعتی با وضع عوارض سرپا نشده است، کشورهایی در بخش خام‌فروشی موفق بوده‌اند که اقتصادی آزاد دارند.

وی افزود: مشکلات تأمین مواد اولیه و جانمایی‌های نامناسب کارخانجات فولاد عاملی شده تا دخل و خرج آنها متناسب نباشد به همین منظور دولت در بخش انرژی از آنها حمایت می‌کند اما این حمایت‌ها به هیچ عنوان باعث توسعه بیشتر این صنعت نخواهد شد.