تکنولوژی‌های پیشرفته مورد نیاز صنایع فولادی بومی‌سازی شده است

قائم‌مقام وزیر صمت اعلام کرد تکنولوژی‌های پیشرفته مورد نیاز صنایع فولادی بومی‌سازی شده است   صنایع فولاد یکی از صنایع مهم و پایه محسوب شده و پس از نفت و گاز پرحجم‌ترین کالای تولیدی کشور به شمار می‌رود. بسیاری از صنایع پایه از قبیل ماشین‌آلات، کشتی‌سازی، خودروسازی، معدن، حمل‌ونقل و ساختمان‌سازی به این صنعت وابسته […]

قائم‌مقام وزیر صمت اعلام کرد

تکنولوژی‌های پیشرفته مورد نیاز صنایع فولادی بومی‌سازی شده است  

صنایع فولاد یکی از صنایع مهم و پایه محسوب شده و پس از نفت و گاز پرحجم‌ترین کالای تولیدی کشور به شمار می‌رود. بسیاری از صنایع پایه از قبیل ماشین‌آلات، کشتی‌سازی، خودروسازی، معدن، حمل‌ونقل و ساختمان‌سازی به این صنعت وابسته هستند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به موازات پیشرفت صنعت فولاد، ماشین‌آلات و تجهیزات بکار رفته در این صنعت نیز باید به‌روز شده و رشد کند که این حرکت روبه جلو منوط به استفاده از امكانات و تجربيات، منابع داخل و خارج كشور، دانش روز در حوزه مدیریت و منابع انسانی و به‌کارگیری متخصصین داخلی و خارجی است البته در این راستا به دلیل تحریم‌ها به‌کارگیری و استفاده از توان داخلی در همه جهات بیشتر شد که همین مسأله باعث خودکفایی در این صنعت شده است. حسین مدرس خیابانی، قائم‌مقام وزیر صمت، از بومی‌سازی تکنولوژی‌ تجهیزات پیشرفته مورد نیاز صنایع فولادی خبر داد و گفت: تحریم، مسیر توسعه صنایع داخلی را مسدود نکرده و با اتکاء به توان داخلی، در حال رشد هستیم.

مدرس خیابانی افزود: ایران در حوزه معدن و صنایعمعدنی، حائز رتبه‌های شایان توجه در بازارهای جهانی است؛ به این معنا که هم‌اکنون در حوزه تولید فولاد، ایران رتبه دهم دنیا، در حوزه مس رتبه دوازدهم دنیا و در حوزه آلومینیم، رتبه چهاردهم دنیا را در اختیار دارد و میزان تولید فولاد ایران نیز از ۲۸ میلیون تن به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید.

وی افزود: هدف اصلی در حوزه معدن و صنایع معدنی این است که بتوانیم از صادرات مواد اولیه صرف، به سمت صادرات محصولات دارای ارزش‌افزوده بالاتر از جمله شمش، مقاطع فولادی و حتی فولاد آلیاژی حرکت نماییم.

مدرس خیابانی با اشاره به توانمندی فوق‌العاده تولیدکنندگان ایرانی در تأمین تکنولوژی‌های مورد نیاز صنایع فولادی گفت: هم‌اکنون در حوزه تأمین بخشی از تکنولوژی‌های صنایع فولادی به همت متخصصان داخلی، به خودکفایی رسیده‌ایم؛ ضمن اینکه صادرات کشور نیز رشد مناسبی داشته است؛ به نحوی که از ۲۸ میلیون تن تولید داخلی فولاد، ۱۴ میلیون تن به مصرف داخلی رسیده و مابقی آن صادر می‌شود.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون توانایی بومی‌سازی تکنولوژی تجهیزات فولادی را کسب کرده و به نمایش گذاشته‌ایم که این نماد خودباوری در شرایط تحریمی‌است و نشان می‌دهد که بر خلاف مسیری که برای اقتصاد ایران با تحریم‌های وضع شده ترسیم کرده‌اند، مسیر توسعه تجارت و بومی‌سازی تجهیزات در ایران کاملا باز است و خودکفایی و داخلی‌سازی تجهیزات پیشرفته در صنایع معدنی نیز نشانگر توانمندی‌های فوق‌العاده بخش‌های داخلی است؛ این در حالی است که در نمایشگاه متالورژی ایران، نقطه قوتی که به چشم می‌خورد، حضور پررنگ شرکت‌های خارجی علی‌رغم تحریم‌های بی‌سابقه بر علیه اقتصاد ایران است که بر این اساس حضور شرکت‌های خارجی ۳۰ درصد و حضور شرکت‌کنندگان داخلی ۴۰ درصد رشد کرده است.