واگذاری پهنه‌ها اکتشافی به بخش‌خصوصی از طریق مزایده است

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع‌معدنی ایمیدرو واگذاری پهنه‌ها اکتشافی به بخش‌خصوصی از طریق مزایده است لازمه توسعه معادن توجه به موضوع اکتشاف است. با توجه به اینکه که اکتشاف پرریسک بوده و نیازمند سرمایه‌گذارهای کلان می‌باشد. بخش‌خصوصی علاقه‌ای برای حضور در این بخش ندارد در این میان با توجه به اینکه دولت بودجه کافی […]

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایعمعدنی ایمیدرو

واگذاری پهنه‌ها اکتشافی به بخش‌خصوصی از طریق مزایده است

لازمه توسعه معادن توجه به موضوع اکتشاف است. با توجه به اینکه که اکتشاف پرریسک بوده و نیازمند سرمایه‌گذارهای کلان می‌باشد.

بخش‌خصوصی علاقه‌ای برای حضور در این بخش ندارد در این میان با توجه به اینکه دولت بودجه کافی برای هزینه اکتشاف ندارد برای رشد اکتشافات معدنی باید شرایط را برای حضور بخش‌خصوصی فراهم کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد آقاجانلو، معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع‌معدنی ایمیدرو اکتشاف را از اولویت‌های ایمیدرو خواند و گفت: در این راستا برای حضور بیشتر بخش‌خصوصی واگذاری پهنه‌ها اکتشافی از طریق مزایده می‌باشد.

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع‌معدنی ایمیدرو با اشاره به اینکه موضوع اساسی در اکتشاف به عنوان یکی از اولویت‌های این سازمان، ضرورت تسریع این فرآیند است، تصریح کرد: از جمله اقدامات ایمیدرو در این حوزه، واگذاری پهنه‌ها به بخش‌خصوصی از طریق مزایده است. چنانچه بتوانیم توان بخش‌خصوصی را با ایمیدرو همراه کنیم، می‌توان این روند را تسریع کرد.

وی افزود: اگر قانون اجازه ندهد و الزام کند ایمیدرو به تنهایی تا مرحله گواهی کشف پیش رود، این روند کُند می‌شود چرا که این سازمان، توان مشخصی دارد و نمی‌توان نیاز کشور را با سرعت بالاتری تأمین کرد.

معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع‌معدنی ایمیدرو با بیان اینکه هر چه فرآیند اکتشاف جلوتر می‌رود، هزینه، زمان و نیروی انسانی بیشتری نیاز دارد، گفت: برنامه ایمیدرو استفاده از بخش‌خصوصی و نیمهدولتی تا حد ممکن برای پیشبرد این حوزه است.

وی ادامه داد: اکنون شرکت‌های ملی مس، میدکو و گل‌گهر وارد طرح اکتشاف این سازمان شده اند اما نیاز است تا شرکت‌های بیشتری مشارکت کنند. ورود کنسرسیوم بخش‌خصوصی به حوزه اکتشاف، اتفاق قابل‌توجهی است که حدود ۶۰ هزار کیلومترمربع در اختیار گرفته است.

آقاجانلو، افزود: ایمیدرو برای توسعه همه‌جانبه صنایع‌معدنی و احصای مشکلات زنجیره‌ها، نسبت به تدوین طرح‌های جامع سرب و روی، گوهر سنگ و سنگ‌های تزئینی و طلا اقدام کرده است.

وی افزود: علاوه بر این، طرح جامع زغال‌سنگ، مس و آلومینیم نیز در حال به‌روزرسانی است. بنابراین، در قالب این طرح‌های جامع، راهکارهای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و طرح‌های جدید، بررسی و به کار گرفته می‌شود.