پیمانکاران داخلی نامحرم انعقاد قرارداد با پیمانکاران خارجی

    دبیر انجمن کارفرمایی صنعت آب و فاضلاب ضمن گلایه از وزارت نیرو در مواجهه با پیمانکاران خارجی، گفت: در قراردادهایی که تاکنون توسط وزارت نیرو با بخش خصوصی خارجی به امضا رسیده است، هیچ مذاکره‌ای با بخش خصوصی داخلی صورت نگرفته است. بهرام فیاضی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که دولت بخش […]

 

 

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت آب و فاضلاب ضمن گلایه از وزارت نیرو در مواجهه با پیمانکاران خارجی، گفت: در قراردادهایی که تاکنون توسط وزارت نیرو با بخش خصوصی خارجی به امضا رسیده است، هیچ مذاکره‌ای با بخش خصوصی داخلی صورت نگرفته است.

بهرام فیاضی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که دولت بخش خصوصی را در انجام پروژه‌ها نامحرم می‌داند، اظهار کرد: معمولاً وزارت نیرو در مورد تصمیم‌گیری‌ها کم‌تر بخش خصوصی را داخل می‌کند و یا اگر اجازه دخالت بدهد این مسأله تنها به صورت نمادین است.

وی ادامه داد: در زمینه قرارداد با بخش خصوصی خارجی ما نظرهایی را داشتیم که از هیچ‌کدام از این نظر‌ها استفاده نشد و تنها در یک جلسه آن هم به صورت نمادین نظرخواهی صورت گرفت.

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت آب و فاضلاب با بیان این‌که در مورد تمام مذاکراتی که با بخش خصوصی خارجی و وزارت نیرو تاکنون صورت گرفته است بخش خصوصی داخلی حضور نداشته، تأکید کرد: تاکنون بخش خصوصی اصلا طرف مشورت و همکاری در رابطه با امضای قرارداد بخش خصوصی خارجی نبوده و اگر امضای قراردادی نیز توسط بخش خصوصی صورت گرفته با اقدامات خودشان بوده است.

فیاضی با اشاره به دوران پساتحریم گفت: این مسأله قطعاً می‌تواند از نظر پویایی اقتصادی تأثیرات خوبی را در اقتصاد کشور داشته باشد که صنعت آب و فاضلاب نیز از این مسأله مستثنا نخواهد ماند.

به گفته وی، در صنعت آب و فاضلاب به‌طور خاص در دوران پساتحریم باید به نحوه مدیریت فضا توجه شود به‌طوری که مدیران دولتی بتوانند پروژه‌ها را به صورت منسجم‌تر عملی کنند.

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت آب و فاضلاب با بیان این‌که دولت آن‌طور که باید تحرک و پویایی لازم برای دوران پساتحریم در حوزه آب و فاضلاب را ندارد، اظهار کرد: دولت باید نسبت به حضور بخش خصوصی برنامه‌ریزی داشته باشد و به صورت شعارگونه با این مسأله روبه‌رو نشود.

فیاضی با اشاره به این‌که دولت باید با بسترهایی که موجب ایجاد فضای ناسالم می‌شود برخورد داشته باشد، گفت: این مسأله باید به‌گونه‌ای باشد تا بخش خصوصی به معنای واقعی بتواند رقابت‌پذیری را در خود ایجاد کند.

به گفته وی، برای ارتقای راندمان صنعت آب و فاضلاب لازم است که دولت حمایت ویژه‌ای نسبت به بخش خصوصی داشته باشد به‌طوری که بخش خصوصی بتواند خسارت‌هایی که در سال‌های گذشته به آن وارد شده است را جبران کند.

دبیر انجمن کارفرمایی صنعت آب و فاضلاب تصریح کرد: این مسأله یک اصل ثابت شده است که بخش خصوصی می‌تواند نقش ویژه‌ای در ارتقای راندمان یک صنعت داشته باشد و با توجه به این‌که پروژه‌های عمرانی کشور در تمام حوزه‌ها به ویژه صنعت آب و فاضلاب زیاد است لذا اگر دولت وظیفه خود را حمایت از بخش خصوصی بداند قطعاً می‌توان در اجرای این پروژه‌ها سرعت بخشید.

 

فیاضی ادامه داد: دولت باید وظیفه خود را به صورت حاکمیتی و نظارتی ادامه دهد و با حمایت بخش خصوصی موجب رشد و ارتقای راندمان صنعت آب و فاضلاب شود.