نیاز به اعتبار ۱۷۶۶ میلیارد تومانی برای تأسیس ۴۰ تصفیه‌خانه

نیاز به اعتبار ۱۷۶۶ میلیارد تومانی برای تأسیس ۴۰ تصفیه‌خانه معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کل کشور ایجاد شود. به گزارش ایسنا، علی‌اصغرقانع با بیان این‌که اعتبار اجرای این طرح […]

نیاز به اعتبار ۱۷۶۶ میلیارد تومانی برای تأسیس ۴۰ تصفیه‌خانه

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در کل کشور ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغرقانع با بیان این‌که اعتبار اجرای این طرح ۱۷۶۶ میلیارد تومان تخمین زده شده است، اظهار کرد: این ۴۰ تصفیه‌خانه ظرفیت یک میلیون و ۵۴۹ هزار مترمکعب تصفیه آب و فاضلاب در طول شبانه‌روز را دارد.

به گفته وی، قرار شده ۲۶ تصفیه‌خانه فاضلاب، ۱۲ تصفیه‌خانه آب و دو آب‌ شیرین‌کن نمکزدایی احداث شود که بی‌شک این مسأله می‌تواند در تأمین آب بسیار کمک‌رسان باشد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب در خصوص ظرفیت تصفیه‌خانه‌های آب، اظهار کرد: این ۱۲ تصفیه‌خانه قابلیت تصفیه یک میلیون مترمکعب آب را در شبانه‌روز دارد.

وی ادامه داد: علاوه بر این در حوزه فاضلاب ظرفیت تصفیه ۴۸۰۳ هزار مترمکعب وجود دارد که این عدد می‌تواند در پیشبرد برنامه‌ها بسیار تأثیرگذار باشد.

جمعیت تحت پوشش شهرهای دارای شبکه‌های جمع‌آوری فاضلاب تا شهریورماه سال گذشته بالغ بر ۲۷ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۴۳۴ نفر بوده که این تعداد ۴۷٫۶ درصد جمعیت شهری کشور را در بر دارد و براساس آخرین خبر‌ها ۱۱۲ تصفیه‌خانه فاضلاب در حال ساخت است. همچنین در حال حاضر در ۲۹۵ شهر کشور طی ۶ میلیون و ۶۴۱ هزار فقره انشعاب فاضلاب که توسط ۵۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر شبکه جمع‌آوری می‌شود، در مدار بهره‌برداری قرار دارند.

فاضلاب جمع‌آوری شده در ۱۸۳ تصفیه‌خانه برای جمعیتی معادل ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بوده که سالیانه پسابی به میزان یک میلیارد و دویست میلیون مترمکعب تولید می‌کند، البته این در شرایطی است که احداث تأسیسات زیربنایی فاضلاب در روستاهای کشور پیشرفت چندانی نداشته و در زمان کنونی تنها حدود ۰٫۴ درصد از جمعیت روستایی کشور از پوشش تأسیسات فاضلاب برخوردار هستند که این تأسیسات در ۴۲ روستا با ۱۹ هزار فقره انشعاب اجرا و در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است.

میزان تولید سالانه پساب در کشور حدود یک میلیارد و دویست میلیون مترمکعب است که این میزان در نتیجه فعالیت بالغ بر ۱۸۳ باب تصفیه‌خانه با فرایندهای مختلف تصفیه تولید می‌شود، تعداد تصفیه‌خانه‌های با فرایند لجن فعال که جزو فرایندهای تصفیه کامل و حتی پیشرفته است به بیش از ۹۰ تصفیه‌خانه می‌رسد و مابقی تصفیه‌خانه‌ها نیز دارای فرایندهایی نظیر لاگون هوادهی و برکه تثبیت هستند که شرایط لازم برای تولید پساب برای مصارف کشاورزی را دارا هستند.