سد گتوند، نقشی در شوری آب کارون ندارد

سد گتوند، نقشی در شوری آب کارون ندارد میزان شوری آب ر‌ها شده از سد گتوند طی تیرماه سال‌جاری در حد استانداردهای تکلیف شده بوده، حال آن‌که میزان شوری آب «رودخانه دز» از پای سد دز تا هنگام ورود به‌کارون به بیش از ۳ هزار واحد افزایش می‌یابد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی […]

سد گتوند، نقشی در شوری آب کارون ندارد

میزان شوری آب ر‌ها شده از سد گتوند طی تیرماه سال‌جاری در حد استانداردهای تکلیف شده بوده، حال آن‌که میزان شوری آب «رودخانه دز» از پای سد دز تا هنگام ورود به‌کارون به بیش از ۳ هزار واحد افزایش می‌یابد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، پیرو شدت یافتن بیان ابهامات و نگرانی‌ها طی روزهای گذشته مبنی بر نقش سد گتوند در شوری آب کارون، سرپرست شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، با تأکید بر لزوم یکپارچگی در مدیریت آب کارون، به عنوان نیاز حیاتی این روزها، توضیحاتی ارایه کرد.

بهروز مرادی، با بیان این‌که آب ر‌ها شده توسط سد گتوند، به فاصله مکانی اندکی توسط ایستگاه‌های هیدرومتری به لحاظ کیفیت مورد پایش دائم قرار می‌گیرد، اظهارداشت: براساس داده‌های حاصل از این دستگاه‌ها، کیفیت آب عبوری از سطح مقطع این سد، به نسبت زمان‌های پیش از آبگیری سد، شاهد بهبود و پایداری است، به گونه‌ای که تقریباً تمامی اراضی مشروب از سد گتوند، من‌جمله کشتزارهای گیاهان حساس به کیفیت آب، شاهد رشد و بعضاً جهش در میزان تولید و افزایش شاخص عملکرد در واحد سطح بوده‌اند.

وی تصریح کرد: میانگین میزان هدایت الکتریکی آب ر‌ها شده توسط سد گتوند طی ماه‌های گذشته در حد استانداردهای تکلیف شده بوده، حال آن‌که همین شاخص که بیانگر میزان شوری و آلودگی آب است، در فاصله ر‌ها شدن از دریچه‌های این سد تا رسیدن به آبادان و خرمشهر، حدوداً ۱۲ برابر شده و از مرز ۱۰ هزار واحد گذر می‌کند.

بهروز مرادی با دعوت از منتقدان جهت بررسی اطلاعات واقعی و تمکین بر تصمیم دولت جهت فصل‌الخطاب بودن نتایج تحقیقات نهایی پیرامون آلایندگان رودخانه کارون، ابراز امیدواری کرد تا تلاشی ملی جهت بهبود کیفیت آب رودخانه کارون از طریق پرداختن به مشکلات حقیقی این رودخانه صورت پذیرد.