نقش مؤثر نیروگاه شهید رجایی در کنترل فرکانس شبکه سراسری برق

نقش مؤثر نیروگاه شهید رجایی در کنترل فرکانس شبکه سراسری برق مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی گفت: نیروگاه شهید رجایی با هدف کاهش نوسانات ولتاژ برق کشور، در طرح کنترل فرکانس شبکه سراسری در تابستان جاری نقش مهمی را ایفا کرده است. به‌گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، علی‌فرهور درخصوص مشارکت واحدهای […]

نقش مؤثر نیروگاه شهید رجایی در کنترل فرکانس شبکه سراسری برق

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی گفت: نیروگاه شهید رجایی با هدف کاهش نوسانات ولتاژ برق کشور، در طرح کنترل فرکانس شبکه سراسری در تابستان جاری نقش مهمی را ایفا کرده است.

به‌گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، علی‌فرهور درخصوص مشارکت واحدهای نیروگاه در کنترل فرکانس شبکه گفت: واحدهای بخاری نیروگاه شهید رجایی بنا به ضرورت پایداری تجهیزات و حفظ امنیت شبکه سراسری تولید برق به ویژه در پیک لحظه‌ای تابستان جاری، در کنترل فرکانس شبکه سراسری تولید برق کشور، مشارکت دارند.

وی افزود: برای کمک به پایداری تجهیزات و برقراری امنیت شبکه برق، واحدهای بخاری نیروگاه شهید رجایی در حالت کنترل فرکانس قرار می‌گیرد که پس از قرار گرفتن واحد‌ها در این حالت، این مهم به صورت خودکار به مرکز دیسپاچینگ ملی واگذار می‌شود و این درحالی است که کنترل فرکانس شبکه، تابع مصرف برق از سوی مصرف‌کنندگان انرژی الکتریکی در سراسر کشور است.

علی‌فرهور در تشریح اهمیت کنترل فرکانس شبکه تولید برق اظهار داشت: از نکات قابل اهمیت در امنیت شبکه تولید برق، کنترل شبکه در فرکانس ۵۰ هرتز است که در سال‌های گذشته با مانورهای بهره‌برداری، کنترل انحرافات از این مقدار فرکانس، حدود ۰٫۳ هرتز بود که پس از اجرای طرح فوق، این کنترل در محدوده ۰٫۱ هرتز انجام می‌شود. بنابراین با مشارکت نیروگاه‌های حرارتی در کنترل فرکانس، عملاً افزایش و کاهش فرکانس در شبکه تولید، به دلیل محدود شدن نوسان آن در بازه کم‌تر، موجب افزایش ضریب ایمنی تجهیزات برقی خانگی، صنعتی و کشاورزی می‌گردد.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی در ادامه افزود: واحدهای این نیروگاه از سال‌های گذشته، همواره در کنترل فرکانس شبکه نقش مؤثری داشته‌اند، اما میزان مشارکت واحد‌ها با انجام اقداماتی در این خصوص، از ابتدای فروردین امسال، به صورت فعال‌تری انجام می‌شود که می‌توان به تنظیم کارت‌های سیستم کنترل UCS، تنظیم کارت‌های سیستم کنترل توربین EHC، نصب رکوردر مربوط به پارامترهای مشارکت در کنترل فرکانس واحدها، برگزاری جلسات هم‌اندیشی با نیروگاه‌های مشابه و… اشاره کرد.

علی‌فرهور بیان داشت: خوشبختانه نتایح حاصل از مشارکت در کنترل فرکانس شبکه از سوی واحدهای بخاری این نیروگاه بازخورد مطلوب از سوی مدیریت شبکه را به دنبال داشته است و هم‌اکنون نیز با انجام اقداماتی جدید در نیروگاه سیکل ترکیبی، فرایند مشارکت در کنترل فرکانس این واحد‌ها را آغاز کرده‌ایم که نتایج آن اعلام خواهد شد.

مدیرعامل نیروگاه در پایان افزود: دستیابی به نتایج مطلوب مشارکت واحدهای بخاری نیروگاه شهید رجایی در کنترل فرکانس شبکه سراسری، حاصل تلاش‌های بی‌وقفه معاونت تعمیرات بخار، به ویژه امور ابزار دقیق، معاونت بهره‌برداری نیروگاه بخار و امور برنامه‌ریزی نیروگاه بوده که قابل تقدیر است.