ساتبا با شرکت‌های برقی قرارداد بلندمدت منعقد می‌کند

ساتبا با شرکت‌های برقی قرارداد بلندمدت منعقد می‌کند معاون فنی و استانداردهای ساتبا گفت: ایجاد فرصت و بازار سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر برای عموم مردم، ظرفیت و بستر مناسبی برای توسعه فناوری‌های مرتبط و نهایتاً رشد اقتصادی دانایی محور در کشور را فراهم می‌کند. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، امیردودآبی‌نژاد، معاون فنی و […]

ساتبا با شرکت‌های برقی قرارداد بلندمدت منعقد می‌کند

معاون فنی و استانداردهای ساتبا گفت: ایجاد فرصت و بازار سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر برای عموم مردم، ظرفیت و بستر مناسبی برای توسعه فناوری‌های مرتبط و نهایتاً رشد اقتصادی دانایی محور در کشور را فراهم می‌کند.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نیرو، امیردودآبی‌نژاد، معاون فنی و استانداردهای سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق درباره دستورالعمل حمایت از بومی‌سازی فناوری نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک اظهارداشت: این دستورالعمل چندی پیش از سوی وزیر نیرو جهت اجرا ابلاغ شد که ظرفیت بسیار خوبی برای حمایت از توسعه فناوری و ساخت داخل تجهیزات و ملزومات تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک فراهم می‌کند.

وی ادامه‌داد: براساس این دستورالعمل که در اجرای تبصره ذیل ماده ۶ آیین‌نامه اجرایی ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی ابلاغ شده است، نیروگاه‌های تجدیدپذیری که از تجهیزات بومی‌سازی شده استفاده نمایند، از ضریب تشویق در نرخ خرید تضمینی برق برخوردار خواهند شد و متناسب با میزان بومی‌سازی فناوری، نرخ خرید برق این نیروگاه‌ها تا ۳۰ درصد نسبت به نرخ پایه افزایش خواهد یافت.

دودآبی‌نژاد اضافه‌کرد: چرخه فناوری از ایده‌پردازی و تولید علم آغاز و با تولید فناوری و صنعتی‌سازی تکمیل می‌شود و نهایتاً با تجاری‌سازی منجر به تولید ثروت خواهد شد و خوشبختانه الزامات این چرخه به خوبی در آیین‌نامه مصوب پیش‌بینی شده است.

معاون فنی و استانداردهای ساتبا با بیان این‌که امتیاز فناوری و بومی‌سازی براساس ۳ شاخص ساخت داخل اجزای نیروگاه، طراحی داخل و دانش فنی بومی توسعه‌یافته برای هریک از اجزای نیروگاه محاسبه می‌شود، گفت: بر این اساس امتیاز ساخت داخل متناسب با سهم تولید و اشتغالزایی در ایران، امتیاز بخش طراحی داخل براساس سهم به‌کارگیری توان مهندسی ایرانی در طراحی و امتیاز بخش توسعه دانش فنی بومی، متناسب با سهم دانش فنی توسعه یافته در ایران تعیین می‌شود و هر ۳ شاخص فوق وزنی برابر در تعیین امتیاز فناوری خواهند داشت.

وی تصریح‌کرد: پس از تعیین امتیاز فناوری اجزای مختلف بومی‌سازی شده، ضریب تشویق از جمع وزنی امتیاز فناوری اجزای نیروگاه براساس جداول مندرج در دستورالعمل تعیین می‌شود.

دودآبی نژاد افزود: این امتیاز براساس گزارش تخصصی پژوهشگاه نیرو در کارگروهی متشکل از رییس ساتبا و نمایندگان تام‌الاختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و سازمان ملی استاندارد به تصویب می‌رسد.

دودآبی‌نژاد گفت: به منظور حمایت از سرمایه‌گذاری در بومی‌سازی نیز مقررشده است ساتبا با شرکت‌هایی که برنامه فنی اجرایی مناسب برای توسعه دانش فنی و ساخت داخل تجهیزات داشته و گواهی مربوطه را اخذ کرده باشند قرارداد بلندمدت خرید برق منعقد نمایند که این قرارداد‌ها قابل واگذاری به سایر سرمایه‌گذاران خواهد بود.

معاون فنی و استانداردهای ساتبا با اشاره به این‌که مزیت این روش ایجاد اطمینان از وجود بازار فروش محصول است، عنوان کرد: بدین‌ترتیب پژوهشگران، شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان، انگیزه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و تکمیل چرخه فناوری انرژی‌های تجدیدپذیر خواهند داشت.

وی در پایان ضمن ابراز امیدواری به ادامه روند پرشتاب توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور، افزود: ایجاد فرصت و بازار سرمایه‌گذاری انرژی‌های تجدیدپذیر برای عموم مردم، ظرفیت و بستر مناسبی برای توسعه فناوری‌های مرتبط و نهایتاً رشد اقتصادی دانایی محور در کشور را فراهم می‌کند و با ایجاد سازوکار شفاف و ساده حمایت از بومی‌سازی، صنعتگران و محققان کشور می‌توانند به راحتی از این تشویق‌های قانونی برخوردار شوند.