انگشت اتهام انفجار شهران به سوی حفاران مترو

انگشت اتهام انفجار شهران به سوی حفاران مترو یک مقام مسؤول در شرکت گاز استان تهران به اتصال گاز حدود ۱۲هزار مشترک واقع در غرب تهران بعد از حادثه انفجار در منطقه شهران اشاره کرد و گفت: با مشارکت شرکت‌های ژاپنی و پیشنهاد آن‌ها، اقداماتی برای مقاوم‌سازی شبکه گاز پایتخت در مقابل زلزله انجام شده […]

انگشت اتهام انفجار شهران به سوی حفاران مترو

یک مقام مسؤول در شرکت گاز استان تهران به اتصال گاز حدود ۱۲هزار مشترک واقع در غرب تهران بعد از حادثه انفجار در منطقه شهران اشاره کرد و گفت: با مشارکت شرکت‌های ژاپنی و پیشنهاد آن‌ها، اقداماتی برای مقاوم‌سازی شبکه گاز پایتخت در مقابل زلزله انجام شده است.

مسعودنوری درباره آخرین وضعیت شبکه گاز شهر تهران، افزود: پس از وقوع این حادثه، گاز ۱۲هزار مشترک در غرب تهران قطع شد که بلافاصله نسبت به اتصال دوباره آن‌ها اقدام شد و اکنون تنها گاز ۱۸۰ مشترک در محل حادثه، قطع است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی شرکت گاز استان تهران اضافه کرد: برای اتصال گاز این مشترکان باقی‌مانده، ابتدا باید حفره ایجاد شده در خیابان محل حادثه توسط نهادهای مسؤول پر شده و به ما تحویل داده شود تا بتوانیم خط لوله گاز آن منطقه را احداث کنیم.

وی درباره علت اصلی حادثه، گفت: به‌طور مسلم به علت فرونشست زمین، دو خط لوله گاز اصلی در آن مکان قطع شده است.

نوری با بیان این‌که فرونشست زمین به دلیل ساخت خط ۶ متروی تهران رخ داده است، ادامه داد: همراه با پارگی خطوط اصلی گاز، کابل‌های انتقال برق نیز قطع شده و در نتیجه آتش‌سوزی رخ داده است.

وی درباره ادعای کوتاهی شرکت گاز در قطع فوری خطوط لوله انتقال گاز، گفت: پس از این رخداد، اقدام به قطع فوری شبکه گاز شد و شیرهای اصلی در ابتدا و انتهای خط لوله بسته شد اما به دلیل این‌که خطوط واقع در محل حادثه، از خطوط اصلی انتقال گاز تهران بودند گاز فراوانی در داخل آن‌ها محبوس بود؛ بنابراین زمان زیادی طول کشید تا گاز محبوس در این خطوط تخلیه شود.

سخنگوی شرکت گاز استان تهران درباره آمادگی شبکه انتقال گاز تهران در مقابل زلزله و سایر بحران‌ها، گفت: شبکه انتقال گاز تهران از همان ابتدا براساس استانداردهای اروپایی ساخته شده و از مقاومت نسبی در مقابل زلزله برخوردار است.

این مقام مسؤول در شرکت گاز استان تهران افزود: حتی یک پروژه مطالعاتی با شرکت «اوزاکا گاز» ژاپن برای بررسی مقاومت شبکه گاز تهران در مقابل زلزله انجام شده و آن‌ها نیز پیشنهادهای خود در سه بخش کوتاه، میان و بلندمدت را ارایه کردند.

وی اضافه کرد: با توجه به وقوع زلزله‌های متعدد در ژاپن، این کشور از تجربه‌های خوبی در این بخش برخوردار است.

نوری ادامه داد: پیشنهادهای کوتاه مدت ارایه شده از سوی این شرکت ژاپنی، انجام شده و پیشنهادهای میان در حال اجرا و بخشی از آن‌ها انجام شده است.

وی گفت: برخی راهکارهای بلندت مدت را نیز ژاپنی‌ها پیشنهاد داده بودند، از جمله ساخت مرکز مقاوم مدیریت شرکت گاز در مقابل زلزله که در غرب تهران در حال ساخت است.

انفجار لوله گاز در منطقه شهران تهران در محل ساخت خط ۶ متروی گاز، موجب ایجاد گودالی به طول حدود ۱۰۰ متر و عرض و عمق بیش از ۵۰ متر شد. انفجار لوله گاز و آتش‌سوزی ناشی از این انفجار حدود ساعت ۴:۳۰ بامداد جمعه به وقوع پیوست و این آتش‌سوزی ساعت ۶:۲۰ روز جمعه مهار شد.

دو ساختمان اداری و مسکونی در محل حادثه دچار حریق شدند.

 

این حادثه سبب قطع ارتباط خط لوله ۸ اینچ ورودی ایستگاه تقلیل فشار غرب تهران و خط تغذیه روستای سولقان شد.