تفکر اولویت دادن به انرژی‌های تجدیدپذیر نشر پیدا کند

وزير نيرو تفکر اولویت دادن به انرژی‌های تجدیدپذیر نشر پیدا کند  وزیر نیرو گفت: در شرایط و موقعیت حاضر وزارت نیرو، ساتبا با توجه به مأموریت‌های قانونی که دارد باید محور اصلی، نمایان و شایان عرصه صنعت آب و برق باشد. به‌گزارش مناقصه‌مزايده به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان در آیین تودیع و معارفه […]

وزير نيرو

تفکر اولویت دادن به انرژی‌های تجدیدپذیر نشر پیدا کند

 وزیر نیرو گفت: در شرایط و موقعیت حاضر وزارت نیرو، ساتبا با توجه به مأموریت‌های قانونی که دارد باید محور اصلی، نمایان و شایان عرصه صنعت آب و برق باشد.

به‌گزارش مناقصه‌مزايده به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان در آیین تودیع و معارفه رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) با اشاره به نقش و جایگاه این سازمان در پیشبرد اهداف و برنامه‌های وزارت نیرو اظهار داشت: اگر به درستی عمل و فکر و پیش از آن افراد مناسبی را برای تفکر صحیح دور هم جمع کنیم، می‌بینیم که توجه اساسی به موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور ما یکی از درست‌ترین کارهاست.

وی افزود: بهره‌وری انرژی برق هم همین طور است و این به معنای کم اهمیت بودن نیروگاه‌های حرارتی، تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب، سدسازی‌ها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی ما نیست، ولی به این معناست که آنچه این مجموعه‌ها را در مسیر صحیح و بهینه خود قرار می‌دهد طرز تفکری است که ساتبا براساس آن تأسیس شده است.

اردکانیان گفت: اگر ساتبا در محدوده سازمانی خود باقی نماند و تفکر اولویت دادن به انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری صحیح توسعه و نشر پیدا کند، دیگر بخش‌های وزارت نیرو هم از آن بهره‌مند خواهند بود.

وی خطاب به رئیس پیشین ساتبا و مؤسس این سازمان اظهار داشت: جدای از فرازوفرودهای هر کاری، مدیر مؤسس بودن توفیق کمی نیست و برای او ویژگی افزون‌تری وجود دارد و نقش و جایگاه فرد مؤسس، منحصربه‌فرد است.

اردکانیان اضافه کرد: اگر تأسیس به درستی صورت گرفته باشد دوره‌های بعد از آن باید دوره‌های شکوفاتری باشد. برای مدیران مؤسس، دوران بعد از خودشان دوران مهمی است.

اردکانیان با بیان اینکه مدیر مؤسس بودن، پستی برای همیشه بوده و یک نفر حائز آن است افزود: مدیر مؤسس حتی بعد از فراغت، از دغدغه‌ها و مسائل و روز و شب آن مؤسسه فارغ نخواهد بود و باید این عنوان را حرمت بدارد که این امر مستلزم انتقال همه تجربیات، کامیابی‌ها و ناکامی‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: قطعاً ساتبا روزگار بهتری را خواهد داشت و اساس تأسیس هم این است که دوران بعد از تأسیس دوران شکوفاتری باشد. به همین خاطر، این گام برداشته شد و به کمک همکاران در ساتبا گام‌های مهم‌تر و بزرگ‌تری برداشته خواهد شد تا شورای سیاست‌گذاری را در ساتبا ایجاد کنیم و این طرز فکر به نوعی تبلیغ شود.

اردکانیان گفت: اینجا، جایی است که همه عناصر وزارت نیرو برای نشر این طرز فکر باید دور هم جمع شوند و آن را یک کار و وظیفه مشترک بدانند.

وزیر نیرو ادامه داد: اگر چه این کار برای حل‌وفصل دادن به یکسری مشکلات پیش رو، دم دست و پیرامون مدیریت جدید ساتباست، اما اساس کار توسعه این ساختار فکری است. طبق آنچه در اساسنامه ساتبا آمده اگر این فکر توسعه یابد واحدهای دیگر صنعت آب و برق هم از آن بهره‌مند خواهند بود.

وی با اشاره به برنامه‌های مدیریت جدید ساتبا گفت: ساتکین برنامه تفصیلی خوبی را برای ماه‌های پیشرو تنظیم کرده و امید است با اتکای پشتیبانی عناصر و همه همکاران در ساتبا و ظرفیت‌های وزارت نیرو و بخش‌خصوصی در بازه کوتاه‌مدت ماه‌های پیش و پایانی دوره دولت بخش قابل‌توجهی از برنامه عملیاتی شود.

اردکانیان افزود: برای امسال که سال «جهش‌تولید» است، ساتبا برنامه‌های مفصلی هم در عرصه ساخت‌وسازها و هم سازوکارها تدارک دیده و به دولت و رئیسجمهوری منعکس شده که امید است بتوان سهم و نقش این سازمان را از این حیث پررنگ‌تر از گذشته ببینیم.

وی گفت: مهم این است که مدیران بتوانند در پیوستگی، کامیابی‌ها و ناکامی‌های خود را به هم منتقل کنند. ما هیچ مسیر به نتیجه نرسیده‌ای را نباید دوباره طی کنیم و باید از این فرصت معلوم و محدود به بهترین نحو به‌ویژه در ساتبا استفاده کنیم.

افزایش ۴ برابری ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو در ۵ سال اخیر

معاون وزیر در اين مراسم اظهار داشت: در سال ۹۴، ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو در داخل کشور ۲۰۰ مگاوات بود و تا پایان سال ۹۸ به بیش از ۸۰۰ مگاوات رسید.

همايون حائري ادامه داد: موضوع ساتبا، تولید برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر است که مکمل مصرف بهینه برق است و این‌ها، وظایف مهم این سازمان به شمار می‌رود که اگر در کنار یکدیگر بگذاریم نشان‌دهنده کارایی انرژی الکتریکی است.

حائری گفت: موضوع مدیریت و بهینه‌سازی مصرف به لحاظ ماهیت مقداری تفاوت دارند. اولی بر کمیت و دومی بر کیفیت مصرف برق دلالت می‌کند.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در حوزه مدیریت مصرف در دو سال گذشته خوب کار شد، ادامه داد: شرکت‌های توانیر و برق حرارتی و مجموعه صنعت برق در یک کار مکمل و جمعی موجب شدند که بعد از ۱۰ سال رشد پیک مصرف سالانه ۵٫۲ درصد ، در سال ۹۷ به ۲٫۹۸ و در سال ۹۸ به یکدرصد کاهش پیدا کرد.

وی، نتیجه ارزیابی از مدیریت مصرف را بسیار مطلوب عنوان کرد و گفت: در بخش مصرف بهینه انرژی الکتریکی نیاز است که کار بیشتری شود و این از وظایف ساتباست.

حائری گفت: از جمله برنامه‌های سازوکارها در چارچوب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، بحث جایگزینی کولرهای قدیمی و فرسوده با کولرهای جدید است که در اینجا، ساتبا می‌تواند نقش بسیار مهمی داشته باشد.

وی همچنین با اشار به تشکیل شورای سیاست‌گذاری و راهبردی انرژی‌های تجدیدپذیر اظهار داشت: این شورا وظایف مهمی اعم از تعاون و حمایت بین واحدهای درون سازمانی وزارت نیرو دارد. یکی دیگر از وظایف این شورا، ارزیابی ارزش‌افزوده انرژی‌های نو در داخل کشور و مصرف بهینه انرژی الکتریکی است.

حائری افزود: تولید برق در کشور و همچنین مدیریت مصرف چون در حجم زیادی است؛ کارهای ارزیابی توسط دیسپاچینگ انجام می‌شود اما ارزیابی ارزش‌افزوده که بیشتر بر کیفیت و ماهیت انرژی تمرکز دارد و آنچه در انرژی‌های نو و مصرف بهینه انرژی خواهیم داشت، یکی از وظایف خود شوراست.

وی گفت: امید است در شرایط جدید و در فضای نو در سال‌های آینده هم بتوان قدم‌های بسیار بزرگی را در این دو مقوله داشته باشیم.