افزایش ظرفیت ۱۵ درصدی در واحد الفین پتروشیمی جم

افزایش ظرفیت ۱۵ درصدی در واحد الفین پتروشیمی جم با اجرای طرح توسعه (Revamp) کوره ۱۰۶ الفین و تست ۹۰ روزه، افزایش ظرفیت ۱۵ درصدی خوراک گاز و مایع در پتروشیمی جم عملی و اجرایی شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، با اجرای طرح توسعه (Revamp) یکی از کوره‌های دوگانه (Flexible) واحد الفین پتروشیمی جم در منطقه […]

افزایش ظرفیت ۱۵ درصدی در واحد الفین پتروشیمی جم

با اجرای طرح توسعه (Revamp) کوره ۱۰۶ الفین و تست ۹۰ روزه، افزایش ظرفیت ۱۵ درصدی خوراک گاز و مایع در پتروشیمی جم عملی و اجرایی شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، با اجرای طرح توسعه (Revamp) یکی از کوره‌های دوگانه (Flexible) واحد الفین پتروشیمی جم در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس‌جنوبی و اتمام مراحل نصب کوره ۱۰۶، مقدمات انجام تست کارایی و عملکرد (Performance test) از تاریخ۲۹/۱/۱۳۹۸ آغاز شد.

حسن معینی، معاون مجتمع پتروشیمی جم و مدیر پروژه افزایش ظرفیت کوره ۱۰۶ الفین در این‌خصوص گفت: با توجه به اهمیت تولید اتیلن از خوراک گاز و پروپیلن، بنزین و بوتادین از خوراک مایع، اجرای این پروژه با هدف افزایش ۱۵ درصدی خوراک گاز و مایع در پتروشیمی جم و رسیدن افزایش ظرفیت خوراک گازی از ۴۰ به ۴۶ تن و مایع از ۵۰ به ۵۷ تن به مرحله اجرا درآمد.

معاون مجتمع پتروشیمی جم ادامه داد: با اتمام تست کارایی و عملکرد کوره گازی و عملی شدن این پروژه مهم، افزایش زمان دی‌کک در کوره گازی از ۶۰ به ۹۰ روز در پتروشیمی جم فراهم شده است و همچنین درخصوص افزایش زمان دی‌کک در کوره مایع از ۶۰ به ۸۰ روز در حال آماده‌سازی شرایط برای تست می‌باشیم.

معینی مدیر پروژه تشریح کرد: این کوره در سه بخش مشعل‌ها، کویل‌های تشعشعی و همرفت و جابه‌جایی (Convection) با دانش و تکنولوژی روز طراحی و با مشارکت شرکت خارجی و تلاش بیش از ۱۵۰ نیروی با تجربه و متخصص داخلی با هزینه‌ای بالغ بر یک‌میلیون یورو اجرا شد، پیش‌بینی می‌شود با این اقدام مهم و افزایش ظرفیت کوره‌های الفین بین هشت تا ۱۰ میلیون یورو در سال برای پتروشیمی جم آورده ارزی به همراه داشته باشد.

گفتنی است؛ در تست عملکرد انجام شده علی‌رغم ‌پایین بودن درصد اکسیژن مصرفی در کوره، میزان So2/Co،NOX در محدوده مجاز بوده و عملکرد زیست‌محیطی کوره مورد تأیید قرار گرفته است.

مجتمع پتروشیمی جم پس از گذشت یک دهه از راه‌اندازی و با دارا بودن واحدهای تولیدی الفین، پلی‌اتیلن سنگین و سبک خطی، بوتادین و بوتن۱، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان الفین در جهان و محصولات پلیمری در ایران به شمار می‌رود.