اعتماد به متولد ۶۰

اعتماد به متولد ۶۰ گروه ICT – محمدجوادآذری‌جهرمی با رأی نمایندگان مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد‌آذری‌جهرمی با ۱۵۲ رأی موافق، ۱۲۰ رأی مخالف، ۷ رأی ممتنع و ۹ رأی باطله از نمایندگان مجلس دهم، به عنوان جوان‌‌ترین وزیر دولت دوازدهم و در مسند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کابینه‌ […]

اعتماد به متولد ۶۰

گروه ICT محمدجوادآذری‌جهرمی با رأی نمایندگان مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدجواد‌آذری‌جهرمی با ۱۵۲ رأی موافق، ۱۲۰ رأی مخالف، ۷ رأی ممتنع و ۹ رأی باطله از نمایندگان مجلس دهم، به عنوان جوان‌‌ترین وزیر دولت دوازدهم و در مسند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات کابینه‌ حسن‌روحانی شناخته شد.

محمدجوادآذری‌جهرمی در سال ۱۳۶۰ در جهرم متولد شد، وی مدرک مهندسی برق را از دانشگاه صنعت آب و برق شهیدعباسپور اخذ کرد و ابتدا در سازمان تنظیم مقررات رادیویی به مدت ۶ سال در سمت مدیرکل و پس از آن در پست‌هایی نظیر هیأت مدیره شرکت رایتل و هیأت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شد. آذری‌جهرمی که در حال حاضر معاون وزیر ارتباطات است، از اردیبهشت سال ۹۵ مدیرعاملی شرکت ارتباطات زیرساخت را بر عهده گرفت.

به اعتقاد برخی کارشناسان، با آغاز فعالیت آذری‌جهرمی در شرکت ارتباطات زیرساخت، قفل زیرساخت شبکه ملی اطلاعات شکسته شد و پس از انتظار ۱۰ ساله مراکز تبادل ترافیک در کشور راه‌اندازی شد. ارایه مدل اقتصادی شبکه ملی اطلاعات، چشم‌پوشی از سود شرکت ارتباطات زیرساخت به نفع کاربران و کمک به کاهش تعرفه اینترنت بخشی از عملکرد وی در این مدت عنوان شده است.

توسعه کسب‌وکارهای نوپا و توسعه اینترنت و پهنای باند بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، در راستای ادامه فعالیت‌های او در شرکت ارتباطات زیرساخت، از اولویت‌های جهرمی در سمت وزارت ارتباطات اعلام شده است که برنامه‌های خود را پیش از این به مجلس ارایه داده بود.

پیش از رأی اعتماد نمایندگان مجلس، حسن‌روحانی در دفاع آخر از کابینه پیشنهادی خود، در دفاع از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که اولین تجربه در استفاده از جوانان خواهد بود، گفت: علت این‌که خواستم جهرمی بیاید و این مسؤولیت را بپذیرد، این است که امروز مهم‌تر از ارتباطات که زیربنا است، فناوری اطلاعات و فضای سایبری است.

وی افزود: همیشه عده‌ای فکر می‌کردند بین امنیت و آزادی سازگاری وجود ندارد. بعضی‌‌ها عقیده دارند که اگر امنیت می‌خواهیم، باید آزادی را قربانی‌اش کنیم یا بالعکس. ما این نظر را قبول نداریم. قبول نداریم آزادی را باید ذبح کنیم تا امنیت به دست‌ آید. ما آزادی مسؤولانه را می‌خواهیم. امنیت بر دوش هوشیاری و آگاهی ملی است؛ امنیت ما که تنها با تفنگ نیست، کما این‌که ما سلاح‌ هم نیاز داریم، دنبالش هستیم و خواهیم بود.

روحانی به عقبه آشنایی‌اش با جهرمی اشاره کرد و گفت: من در شورای عالی فضای مجازی جهرمی را یک‌بار از طرف وزیر اطلاعات آقای علوی و بار دیگر از طرف وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، آقای واعظی دیده‌ام. ایشان همیشه امنیت و آزادی را با هم می‌دیدند. این حرف که او آزادی را به مذبح می‌برد، نادرست است.

رییس‌جمهور با بیان این‌که وزیر ارتباطات باید آزادی و امنیت و فناوری اطلاعات را بداند تا بتواند از اطلاعات و آزادی مردم در فضای مجازی حراست کند، گفت: علت اصرار من این بود که مسایل پیچیده‌ای داریم. اگر وزیر مسایل امنیتی بلد نباشد، گیر می‌افتد. اگر خودم حضور داشته باشم به آنها جواب می‌دهم ولی اگر من نباشم، باید کسی باشد که امنیت را بلد باشد تا از آزادی مردم و شبکه‌های اجتماعی و اشتغال مردم در فضای مجازی حراست کند.

 

وی ادامه داد: اگر جوانی را انتخاب کنیم، می‌گویند او همه پله‌ها را طی نکرده است؛ اگر کسی که همه پله‌ها را طی کرده است، انتخاب کنیم می‌گویند جوان نیست. بالاخره باید تجربه کنیم. اوایل انقلاب هم به جوانان اعتماد می‌شد. جهرمی کسی است که آزادی را پای درخت امنیت نمی‌برد و هر روز قربانی‌اش نمی‌کند.