دغدغه دانشگاه‌ها؛ پیمانکاران طلبکار!

نامه رؤسای دانشگاه‌ها به رییس‌جمهور دغدغه دانشگاه‌ها؛ پیمانکاران طلبکار! حاشیه‌نشینی آموزش و پژوهش در ایران! گروه دانش – به نظر می‌رسد بودجه دانشگاه‌ها محدود است و تخصیص نیز به صورت کامل انجام نمی‌شود، بنابراین دانشگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند و حتی برای پرداخت حقوق اساتید و کارمندان نیز با سختی روبه‌رو هستند. به گزارش […]

نامه رؤسای دانشگاه‌ها به رییس‌جمهور

دغدغه دانشگاه‌ها؛ پیمانکاران طلبکار!

حاشیه‌نشینی آموزش و پژوهش در ایران!

گروه دانش – به نظر می‌رسد بودجه دانشگاه‌ها محدود است و تخصیص نیز به صورت کامل انجام نمی‌شود، بنابراین دانشگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه هستند و حتی برای پرداخت حقوق اساتید و کارمندان نیز با سختی روبه‌رو هستند.

به گزارش مناقصه‌مزایده؛ در نامه رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور به رییس‌جمهور، دغدغه اصلی رؤسای دانشگاه‌ها از توجه به کیفیت و ارتقای پژوهش به پاسخگویی به خیل طلبکاران و پیمانکاران تبدیل شده است.

رؤسای دانشگاه‌های بزرگ کشور به دلیل مشکلات بودجه‌ای نامه‌ای را به رییس‌جمهور نوشتند که در این نامه عنوان شده است : همه دانشگاه‌های کشور با مشکل بودجه و کسری مواجه هستند.

درحال حاضر کل بودجه‌ای که به دانشگاه‌های کشور اختصاص پیدا کرده با حدود ۷ درصد کسری مواجه بوده است.

نامه رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور (دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، شهید بهشتی، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین‌طوسی، تربیت مدرس، اصفهان، صنعتی اصفهان، علامه طباطبایی، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز) در خصوص بودجه دانشگاه‌ها به حجت‌الاسلام‌حسن‌روحانی، منتشر شده توسط مهر به شرح زیر است:

«چنانکه مستحضرید امضا‌کنندگان این نامه (رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور) به همراه دیگر رؤسای دانشگاه‌ها، در ۴ سال گذشته با همه توان در جهت تحقق اهداف و دیدگاه‌های دولت تدبیر و امید در حوزه آموزش عالی تلاش کرده و از این پس نیز همکاری لازم را با وزیر علوم برای نیل به اهداف مذکور خواهند داشت.

اما روشن است که نیل به این اهداف مهم نیازمند تحقق برخی مقدمات و زیرساخت‌های لازم است که حمایت همه دستگاه‌ها و مسؤولین کشور را می‌طلبد و بدون این همراهی و حمایت، امکان تحقق اهداف یاد شده فراهم نخواهد شد.

رقابت با دانشگاه‌های معتبر دنیا، رشد جایگاه علمی ایران در منطقه و دنیا، فراهم آوردن امکان یادگیری مهارت و آمادگی اشتغال مولد برای دانش‌آموختگان، ایجاد فضای آزاد و پویا برای رشد و بالندگی دانشجویان، همه و همه از رسالت‌های مهمی است که عموم دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه‌های سطح یک کشور برعهده گرفته‌اند.

اما متأسفانه امکانات، تجهیزات و اعتبارات لازم برای دستیابی به این اهداف مهم در اختیار آنها قرار نگرفته است، هر چند دانشگاه‌های ما با امکانات حداقلی، دستاوردهای بسیار ارزنده قابل توجهی عرضه داشته‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها، کسب رتبه اول در شتاب رشد علمی در جهان بوده است.

علی‌رغم این دستاوردهای ارزشمند که عمدتاً حاصل تلاش و فداکاری و ایثارگری دانشگاهیان است، متأسفانه در شرایط کنونی، دانشگاه‌ها با مشکلات جدی از نظر کمبود اعتبارات مواجه شده‌اند که جز با تدبیر حضرتعالی امکان رفع آن وجود ندارد.

این مشکل جدی یعنی عدم تخصیص درصد زیادی از همان بودجه اندک دانشگاه‌ها و نیز عدم پرداخت بودجه تخصیصی، دانشگاه‌ها را به راستی دچار مسایل و مشکلات حادی کرده است و در کوتاه‌مدت یعنی یکی دو ماه آینده آنها را با بحران‌های دانشجویی و حتی توقف برنامه‌ها و فعالیت‌های جاری روبه‌رو می‌کند.

از همین رو امروز دغدغه اصلی رؤسای دانشگاه‌ها، از توجه به کیفیت و ارتقای پژوهش و رشد جایگاه علمی و…، به پاسخگویی به خیل طلبکاران و پیمانکاران تبدیل شده و آنها را از برآورده ساختن حداقل توقعات دانشگاهیان حتی پرداخت حقوق و دستمزد و تعهدات جاری جهت استمرار فعالیت‌ها باز داشته است.

 

 لذا مصرانه از حضرتعالی درخواست می‌شود، دستور فرمایید با تخصیص صددرصد بودجه سال‌جاری این دانشگاه‌ها و جبران عاجل کمبودهای انباشته ماه‌های گذشته با تخصیص ۷۵ درصدی بودجه آنها تا پایان ۳ ماهه سوم، از بروز بحران‌های جدی در دانشگاه‌ها جلوگیری به عمل آمده، امکان همکاری با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که مسؤولیت خطیر خود را به تازگی آغاز کرده‌اند، فراهم شود.»