احتمال افزایش قاچاق معکوس دارو در ماه‌های آتی!

احتمال افزایش قاچاق معکوس دارو در ماه‌های آتی! مینا زمانیان- با نزدیک شدن به زمان دور بعدی تحریم‌ها، نگرانی‌ها در مورد بخش سلامت افزایش یافته است. تأمین داروی مورد نیاز کشور، افزایش قیمت دارو به خاطر تحریم‌ها و در نهایت قاچاق داروهای کشور به کشورهای دیگر از عمده علل نگرانی شهروندان است. همچنین تورم بخش […]

احتمال افزایش قاچاق معکوس دارو در ماه‌های آتی!

مینا زمانیان- با نزدیک شدن به زمان دور بعدی تحریم‌ها، نگرانی‌ها در مورد بخش سلامت افزایش یافته است. تأمین داروی مورد نیاز کشور، افزایش قیمت دارو به خاطر تحریم‌ها و در نهایت قاچاق داروهای کشور به کشورهای دیگر از عمده علل نگرانی شهروندان است. همچنین تورم بخش سلامت، تورمی که خیلی‌ها نگران می‌کند زیرا افزایش قیمت در این بخش می‌تواند علاوه بر آسیب‌های جسمی و روحی، آسیب‌های مالی را نیز برای خانوارده‌ها به بار آورد. دیروز حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت میزبان خبرنگاران بود تا آخرین اخبار در مورد وضعیت بخش سلامت را به اطلاع اصحاب جراید برساند.

تورم ۴۰ درصدی بخش سلامت طی ۲۵ سال گذشته

ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در این نشست خبری از کاهش محسوس تورم بخش سلامت نسبت به تورم عمومی کشور (طی امسال و سال گذشته) برای اولین بار خبر داد و گفت: بررسی تورم بخش سلامت در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که مقدار این شاخص غالباً از تورم عمومی کشور بالاتر بوده است. تحلیل شاخص‌های ۲۵ سال گذشته نشان می‌دهد که تورم بخش سلامت به‌طور متوسط ۴۰ درصد بیش‌تر از تورم کل کشور بوده است. البته این موضوع مختص کشور ما نیست و با شدت کم‌تر و بیش‌تری در کشورهای دیگر هم موجود بوده است. با همکاری گروه‌های مختلف جامعه پزشکی و ارایه‌کنندگان و تأمین‌کنندگان خدمات و کالا در حوزه سلامت و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و نیز نظارت مناسب در این حوزه، نسبت تورم سلامت به تورم عمومی بسیار کاهش پیدا کرده و فقط شامل اختلاف ۵ درصدی بوده است.

افزایش امید به زندگی ایرانیان

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان این‌که شاخص توسعه انسانی توسط سازمان ملل متحد برای همه کشور‌ها اندازه‌گیری می‌شود، گفت: این شاخص برای ایران در سال ۲۰۱۷ به ۷۹۸ هزارم و مرز ۸ دهم از یک رسیده است. این شاخص در ۲۷ سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ در کشور ۵۷۷ هزارم بوده است و جمهوری اسلامی ایران با رشد ۳۸٫۳ درصدی یکی از سریع‌‌ترین کشور‌ها در افزایش شاخص توسعه انسانی بنا به گزارش سازمان ملل است. در این مدت ۲۷ سال، متوسط امید به زندگی ایرانیان ۱۲٫۴ دهم سال افزایش یافته است و متوسط سال‌های تحصیل ایرانیان ۵٫۶دهم سال بیش‌تر شده و سرانه درآمد ناخالص هر ایرانی در طی ۲۷ سال ۶۷٫۵ درصد افزایش پیدا کرده است. طی ۲۷ سال گذشته بنا به گزارش سازمان ملل امید به زندگی ایرانیان از ۶۳٫۸ دهم به ۷۶٫۲ دهم سال و میانگین سال‌های تحصیل همه ایرانیان از ۴٫۲ دهم به ۹٫۶ دهم سال (یعنی بیش از دو برابر) و سرانه درآمد ناخالص ملی ایرانیان براساس دلار بین‌المللی (یعنی دلار بر مبنای برابری قدرت خرید و نه دلار آزاد آمریکا) از ۱۱ هزار و ۴۲۰ دلار به ۱۹ هزار و ۱۳۰ دلار رسیده است.

ایران جزو کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالا

حریرچی اظهارکرد: بدین‌ترتیب ایران با کسب شاخص ۷۹۸ هزارم جزو کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالا قرار گرفته است. متوسط شاخص توسعه انسانی در کشورهای جنوب آسیا ۶۳۸ هزارم و در کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالا ۷٫۵۷ هزارم است. بنا به گزارش سازمان ملل اگر این شاخص براساس توزیع نابرابری تعدیل شود، شاخص ایران برابر ۷۰۷ هزارم می‌شود و به عبارت دیگر ۱۱٫۴ دهم درصد کاهش پیدا می‌کند. این کاهش براساس توزیع نابرابری برای کشورهای جنوب آسیا ۲۶٫۱ درصد و برای کشورهای با شاخص توسعه انسانی بالا ۱۶ درصد است که به ترتیب شاخص توسعه انسانی براساس توزیع نابرابری جنوب آسیا و کشورهای با شاخص توسعه بالا به ترتیب ۴۷۱ هزارم و ۶۳۶ هزارم است.

صادرات دارو

حریرچی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تولیدات داخلی دارو در کشور گفت: یکی از روش‌هایی که اخیراً برای تولید یعنی (۱۰ تا ۱۲) سال گذشته استفاده می‌کنیم، این است که دانش تولید دارو و زمینه آن را از خارج از کشور بیاوریم و بازار منطقه را با استفاده از بازار بین‌المللی و دانش دانشمندان ایرانی فراهم کنیم. در این خصوص تجربیات موفقی در تولید بعضی از دارو‌ها داشتیم که حتی صادرات این نوع دارو‌ها به کشورهایی مانند روسیه انجام شد. یکی از قرارداد‌ها در مورد انسولین پن بوده است که این انسولین با توجه به میزان سختی تنظیم و تجویز آن برای کودکان یا سالمندان، در کشورهای دیگر در حال توسعه است که در ایران نیز به دنبال همین موضوع هستیم.

احتمال افزایش قاچاق معکوس دارو در ماه‌های آتی

سخنگوی وزارت بهداشت درباره وضعیت دارو و قاچاق معکوس آن طی ماه‌های آینده گفت: در ماه‌های آینده قاچاق معکوس افزایش خواهد یافت. برای مثال، شیرخشک و داروهایی که در کشور با ارز دولتی خریداری می‌کنیم در حالیکه در کشورهای همسایه این اقلام چندین برابر قیمت را دارند. بنابراین مجبور به کنترل دارو‌ها هستیم تا دچار چنین مشکلاتی نشویم، خصوصاً درباره داروهای گران باید دقت بیش‌تری داشته باشیم تا داروهایی که حق هموطنان خودمان است در کشورهای دیگر با قیمت‌های بیش‌تر عرضه نشود.