اثرگذاری تحقیقات در جلوگیری از خام‌فروشی و ارتقای بهره‌وری

رییس هیأت‌عامل ایمیدروتأکید کرد اثرگذاری تحقیقات در جلوگیری از خام‌فروشی و ارتقای بهره‌وری گروه معدن و زمین رییس هیأت‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان ۲۷پروژه تحقیقاتی در دستور کار دارد و ۱۵۷ نیاز تحقیقاتی نیز شناسایی شده است.  خداداد غریب‌پور گفت: اعتقاد ما بر اثرگذاری تحقیقات است و نتایج پژوهش‌ها باید منجر به جلوگیری از […]

رییس هیأت‌عامل ایمیدروتأکید کرد

اثرگذاری تحقیقات در جلوگیری از خام‌فروشی و ارتقای بهره‌وری

گروه معدن و زمین

رییس هیأت‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان ۲۷پروژه تحقیقاتی در دستور کار دارد و ۱۵۷ نیاز تحقیقاتی نیز شناسایی شده است.

 خداداد غریب‌پور گفت: اعتقاد ما بر اثرگذاری تحقیقات است و نتایج پژوهش‌ها باید منجر به جلوگیری از خام‌فروشی، ارتقای بهره‌وری، ایجاد مزیت رقابتی و ارزش‌افزوده در بخش شود.

وی افزود: امسال ایمیدرو ۲۷پروژه تحقیقاتی را در دستور کار خود دارد و براساس نیازهایی که واحد‌ها اعلام کرده‌اند، تاکنون ۱۵۷ نیاز تحقیقاتی از جمله در صرفه‌جویی مصرف انرژی، ارتقای بهره‌وری عوامل تولید و توسعه بازار‌ها شناسایی شده است.

غریب‌پوریادآور شد: ایمیدرو تاکنون از ۶۱۸ پایاننامه تحصیلی حمایت کرده و تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌های تهران، صنعتی‌شریف و امیرکبیر، همچنین جهاد دانشگاهی و سازمان نظام مهندسی معدن امضا کرده است.

وی تأکید کرد: با تفاهم‌نامه‌های انجام شده با دانشگاه‌ها و تشکل‌ها، انتظار داریم فضای پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه معدن ‌وصنایعمعدنی رونق قابل‌توجهی بگیرد.

رییس هیأت‌عامل ایمیدرو گفت: پارسال با رشد تولید فولاد به رکورد ۲۵میلیون تن تولید دست یافتیم و برای امسال نیز حدود ۱۰درصد رشد پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: اکنون توسعه اکتشافات به ویژه سنگ‌آهن به عنوان یکی از اولویت‌هامحسوب مي شود و تکمیل زنجیره فولاد در افق یادشده نیازمند تولید بیش از ۱۶۰ میلیون تن سنگ‌آهن است که باید میزان ذخایر را افزایش داد.

جایگزینی معدن با نفت

رییس هیأت‌عامل ایمیدرو با بیان این‌که نفت در سبد صادراتی ما سالانه از ۴۰ تا ۸۰ میلیارد دلار متفاوت بوده است، گفت: سال گذشته بیش از ۹ میلیارد دلار صادرات از بخش معدن و صنایع‌معدنی انجام شد که سهم بیش از ۲۲درصدی در صادرات غیرنفتی داشت.

وی اضافه کرد: این‌که معدن در بُعد صادرات و ارزآوری چقدر بتواند جایگزین نفت شود، بستگی به موفقیت ما در میزان اکتشافات و شناسایی ذخایر معدنی دارد و زمانی می‌توان پاسخ قطعی به جایگزینی معدن به جای نفت داد که کل ذخایر معدنی شناسایی شده باشند و دانش بومی هم برای استحصال و فرآوری داشته باشیم که البته در این راستا تلاش می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های ایرانی به‌ویژه در بخش فولاد توانسته‌اند در برخی زمینه‌ها به فناوری بومی دست یابند و با وجود تحریم‌های ظالمانه، تولیدکنندگان داخلی در مسیر رشد تلاش می‌کنند، با اینحال اولویت برای ارتقای دانش بومی با کمک دانشگاه‌ها و سایر مراکز علمی در دستور کار است.

رییس هیأت‌عامل ایمیدرو گفت: بخش تحقیق و پژوهش شرکت‌های تابعه ایمیدرو فعال شده‌اند تا خود به دنبال شناسایی فرصت‌ها و خلق ارزش باشند.

بازگشت ارز حاصل از صادرات

غریب‌پور گفت: بازگشت ارز حاصل از صادرات مطابق قانون، الزامی است و ما ملزم به رعایت آن هستیم. این امر توسط شرکت‌های معدنی در دو قالب سامانه نیمایاتأمین نیازمندی‌های شرکت‌ها به مواد اولیه و واسطه‌ای در حال انجام است.

وی همچنین درباره معادن کوچک اعلام کرد: برای امسال، فعال‌سازی ۵۰ معدن کوچک در ۱۵ استان برنامه‌ریزی شد و شرکت تهیه و تولید موادمعدنی نیز برای ۱۵۰ معدن کوچک دیگر نیز بسته اجرایی تهیه می‌کند.