پاسخ وزیر ICT به شائبه خرید پهنای باند از طریق «استعلام قیمت»!

گزارش مراسم روز جهانی ارتباطات پاسخ وزیر ICT به شائبه خرید پهنای باند از طریق «استعلام قیمت»! نصب فایروال داخلی بر روی تمام تجهیزات زیمنس وزیر ارتباطات از ۳۰برابر شدن توان دفاع سایبری کشور خبر داد و گفت: در سال۹۷ بیش از ۳۳ میلیون حمله در شبکه سایبری کشور شناسایی شد. به گزارش مناقصه‌مزایده؛ محمدجواد […]

گزارش مراسم روز جهانی ارتباطات

پاسخ وزیر ICT به شائبه خرید پهنای باند از طریق «استعلام قیمت»!

نصب فایروال داخلی بر روی تمام تجهیزات زیمنس

وزیر ارتباطات از ۳۰برابر شدن توان دفاع سایبری کشور خبر داد و گفت: در سال۹۷ بیش از ۳۳ میلیون حمله در شبکه سایبری کشور شناسایی شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده؛ محمدجواد آذری‌جهرمی در حاشیه مراسم روز جهانی ارتباطات، گفت: با استفاده از توان بومی و بومی‌سازی تجهیزات مخابراتی، هماکنون تجهیزات خارجی شبکه انتقال مخابراتی در چهار استان تهران، آذربایجانغربی، هرمزگان و فارس از دسترس خارج شده و تجهیزات بومی جایگزین این تجهیزات شده است.

۷۰درصد تجهیزات مخابراتی به تجهیزات بومی مجهز شدند

جهرمی ادامه داد: براساس برآوردهای انجام شده هم‌اکنون ۷۰ درصد تجهیزات شبکه مخابراتی کشور به تجهیزات بومی مجهز شده‌اند و موفق شده‌ایم که ۳۰درصد از تجهیزات شبکه پهن باند موبایل را نیز در کشور تولید کنیم.

وی با تأکید بر اینکه در راستای توسعه خدمات دیجیتال موضوع آزادسازی داده‌های دولتی را با سامانه «سروا» اجرایی کرده‌ایم، افزود: امروز را روز ملی شدن داده‌های دولتی نامگذاری می‌کنیم. چرا که امروز اطلاعات و داده‌های دولتی از طریق این سامانه می‌تواند در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار گیرد و شاهد رونق کسب‌وکارهای دیجیتال باشیم.

توان دفاعی سایبری کشور ۳۰ برابر شد

وی با بیان اینکه طرح دژفا با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان با هدف شناسایی ومقابله با حملات سایبری به بهره‌برداری رسیده است، افزود: دو سال گذشته میزان شناسایی حملات سایبری که به کشور شده است، کمتر از یکمیلیون حمله بوده است اما سال گذشته و با اقدامات امنیتی و سامانه دفاعی طراحی شده موفق شدیم میزان شناسایی حملات سایبری را به ۳۰ برابر قبل برسانیم. به بیان دیگر در سال ۹۷ بیش از ۳۳ میلیون حمله در شبکه سایبری کشور شناسایی شد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اتصال ۷۲۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات نیز اظهار داشت: با توسعه پهنای باند روستایی فاصله پنج‌برابری مصرف اینترنت شهر‌ها نسبت به مناطق روستایی را به ۲٫۵ برابر رساندیم و شکاف دیجیتال در کشور نصف شد.

جهرمی ادامه داد: در سال۹۶ متوسط میزان مصرف دیتای شهری ۵٫۹ گیگ بود و میزان مصرف دیتا در روستا‌ها ۶۰۰ مگابایت بود اما هم‌اکنون میزان مصرف دیتا به صورت ماهانه در روستا‌ها به ۲٫۹ گیگابایت رسیده است.

برای تأمین پهنای باند بین‌الملل مشکلی نداریم

جهرمی در مورد اختلالات شبکه اینترنت ثابت طی یک ماه گذشته، خاطرنشان کرد: اختلالی در این زمینه گزارش نشده است و این موضوع که کشور در تأمین پهنای باند به مشکل خورده و یا به دلیل تحریم‌ها، لینک‌های ارزان‌قیمت خریداری می‌کند، درست نیست.

وی افزود: حدود یکماه‌ونیم پیش در فرآیند عقد قراردادهای بین‌المللی زمانی میان عقد قرارداد جدید و پایان قرارداد قبلی فاصله افتاد که حدود دو هفته زمان برد و طی این فاصله پروایدر بین‌المللی ارائه خدمات را به زیرساخت قطع کرد. این موضوع سبب شد ۲۰۰ گیگ از ظرفیت اینترنت زیرساخت از بین برود. ما در این زمینه از رگولاتوری خواسته‌ایم گزارش مبسوطی به ما ارائه دهد و با شرکت ارتباطات زیرساخت نیز برخورد خواهیم کرد چرا که همواره باید یکونیم برابر ظرفیت موجود را پشتیبانی کند و در این زمینه باید مدیریت به خرج می‌داد. اما این موضوع که به دلیل تحریم‌ها، کشور در تأمین پهنای باند با مشکل مواجه شده به هیچ عنوان درست نیست و هم‌اکنون نیز این قرارداد روال عادی خود را طی می‌کند.

لازم به ذکر است که وزیر ارتباطات سال گذشته در پاسخ به ساماندهی مناقصات خرید پهنای باند گفته بود: خرید پهنای باند بین‌المللی به مانند سابق از طریق استعلام قیمت خریداری می‌شود و توانسته‌ایم انحصار و فساد را از پروسه خرید پهنای باند از بین ببریم و تنها قیمت پایین ملاک نباشد.

وزیر ارتباطات همچنین از صدور پروانه جدید برای اپراتور شبکه ارتباطات ثابت در کمیسیون تنظیم مقررات خبر داد و گفت: این پروانه با هدف توسعه سرویس VDSL ارائه شده است چرا که عمر ADSL به پایان رسیده و ما نمی‌توانیم توسعه را متوقف کنیم تا شرکت‌های FCP در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

فایروال بومی روی سیستم‌های کنترل صنعتی کشور نصب شد

محمدجواد آذری‌جهرمی در مورد موفقیت کشور در تولید سیستم فایروال صنعتی (دیواره آتش) با هدف خودکفایی کشور در مقابله با تهاجمات سایبری گفت: فایروال بومی یک سیستم مقابله با تهاجمات سایبری روی سیستم‌های کنترل صنعتی است که هم‌اکنون روی تمام سیستم‌های کنترل صنعتی برند زیمنس در کشور نصب و راه‌اندازی شده است.

وی تأکید کرد: به زودی این سیستم بومی برای سایر برندهای کنترل صنعتی نیز توسعه داده خواهد شد.

وزیر ارتباطات گفت: ویروس استاکس‌نت از طریق کامپیوترهایی که متصل به سیستم‌های صنعتی بود نفوذ کرد و از این رو فایروال بومی می‌تواند روی شبکه‌های کنترل و مدیریت صنعتی نصب شود و دستورات صادر شده را تشخیص دهد.

به گفته جهرمی، این فایروال بومی ارتباطی با شبکه‌های اتوماسیون اداری ندارد.

تأیید نفوذ به پیشخوان خدمات دولت

آذری‌جهرمی درباره نفوذ به سامانه دفاتر پیشخوان خدمات دولت گفت: این اتفاق برای شبکه دولت الکترونیک استانی بود که ظاهراً در سه یا چهار استان نفوذ شده بود. سازمان فناوری اطلاعات ایران از دولت قبل تصمیم گرفته بود PIX استانی برای مرکز تبادل اطلاعات استانی راه‌اندازی کند و پرتالی برای راهنمایی آن به وجود آمده بود.

وی ادامه داد: با وجود این، نه این پرتال‌‌ها به‌روزرسانی و نه PIXهای استانی راه‌اندازی شده بود؛ چون آن پروژه متوقف شده بود و این سیستم‌ها در دسترس بودند، به‌روزسانی امنیتی هم انجام نشده بود، در نتیجه نفوذ انجام شد اما اطلاعات کشور، دولت و مردم را تهدیدی نکرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تدابیر لازم برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های فیشینگ، گفت: یکی از ۱۰ سامانه سپر امنیتی دژفا، سامانه مقابله با فیشینگ است تا واحدهایی که با هدف جعل راه‌اندازی شوند را قبل از این‌که قربانی بگیرند، شناسایی می‌کنند. برخی اقدامات لازم نیازمند مقررات‌گذاری و آگاهی‌بخشی است که درباره مقررات‌گذاری از چهار هفته پیش با ناجا همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم و به زودی نتایج آن اعلام می‌شود.