سرخابی‌ها به دلیل زیان‌ده بودن باید به مزایده گذاشته شوند

مشاور ارشد سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌وگو با مناقصه‌مزایده سرخابی‌ها به دلیل زیان‌ده بودن باید به مزایده گذاشته شوند مسعود طاهری- طبق وعده دولت تا شهریور ماه امسال سازمان خصوصی‌سازی به همراه مسؤولان دو تیم استقلال و پرسپولیس موظف هستند تا شرایط واگذاری این دو غول فوتبال ایران را فراهم کنند؛ اما شواهد حاکی از آن […]

مشاور ارشد سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌وگو با مناقصه‌مزایده

سرخابی‌ها به دلیل زیانده بودن باید به مزایده گذاشته شوند

مسعود طاهری- طبق وعده دولت تا شهریور ماه امسال سازمان خصوصی‌سازی به همراه مسؤولان دو تیم استقلال و پرسپولیس موظف هستند تا شرایط واگذاری این دو غول فوتبال ایران را فراهم کنند؛ اما شواهد حاکی از آن است که واگذاری سرخابی‌ها با توجه به شرایط موجود نه تنها تا شهریور ماه میسر نخواهد شد بلکه به گفته مسؤولان ارشد سازمان خصوصی‌سازی تا پایان سال نیز نمی‌توان این دو تیم را به بخش‌خصوصی واقعی واگذار کرد.

میرعلی‌اشرف عبدا…‌پوری‌حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: واگذاری سرخابی‌‌ها در سال‌جاری غیرممکن است. وی گفت که با روند کنونی و شرایط دو باشگاه فوتبالی استقلال و پرسپولیس و عدم اصلاح ساختار‌ها و صورت‌های مالی این دو باشگاه، بعید است، تا شهریور و حتی در سال‌جاری بتوان این دو باشگاه را از طریق فرابورس واگذار کرد و تعبیر ما این است که اگر از مسیری که مجلس برای ما طراحی کرده بخواهیم پیش برویم، امسال نمی‌توانیم دو باشگاه سرخابی را در فرابوس واگذار کنیم، چون عرضه در فرابورس نیازمند اصلاحات ساختاری دو باشگاه است. به همین دلیل با سیدجعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی به گفت‌وگو پرداختیم که ماحصل آن اکنون پیش‌روی شماست.

مصوبه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

سبحانی در مورد واگذاری دو باشگاه فوتبال استقلال و پرسپولیس معروف به سرخابی‌‌ها گفت: طبق گفته وزیر ورزش و جوانان، براساس مصوبه مجلس باید دو باشگاه فوتبال استقلال و پرسپولیس تا شهریور ۹۸ از طریق فرابورس واگذار شوند و متولی واگذاری این دو باشگاه وزارت ورزش و جوانان و نیز سازمان بورس و اوراق بهادار هستند. وظیفه این دو دستگاه فراهم کردن زمینه برای عرضه این دو باشگاه فوتبالی از طریق فرابورس است.

واگذاری از طریق فرابورس

به گفته مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی، در جلسه هفته گذشته، وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد: تلاش می‌کند مقدمات واگذاری دو باشگاه سرخابی‌‌ها را برای عرضه در فرابورس فراهم کند که البته سازمان خصوصی‌سازی تا آن زمان وظیفه‌ای به عهده ندارد، اما در عین حال ما هم به موازات آنها کارهای عادی خود و بررسی حساب و کتاب مالی و به اصطلاح صورت‌های مالی حسابرسی شده دو باشگاه را دریافت و بررسی می‌کنیم. سبحانی گفت: کار اصلی برای واگذاری سرخابی‌‌ها توسط ورزش و نیز سازمان بورس اوراق بهادار انجام می‌شود که زمینه ورود این دو باشگاه را تا شهریورماه امسال به فرابورس فراهم کند و بعد از آن، کارکرد و وظیفه سازمان خصوصی‌سازی شروع می‌شود.

سرخابی‌های زیان‌ده

مشاور سازمان خصوصی‌سازی در مورد اینکه آیا مگر قرار نیست قبل از واگذاری هر شرکت دولتی، بحث زیان‌ده بودن آنها برطرف شود، گفت: این نکته مهمی است که وزارت ورزش و جوانان موظف است رعایت کند، گرچه سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد داده بود که به خاطر زیان‌ده بودن، این دو باشگاه از طریق مزایده واگذار شوند، چون بدهی قابل‌توجهی دارند، اما مجلس تصویب کرد واگذاری این دو باشگاه طبق قانون بودجه ۹۸ از طریق فرابورس انجام شود. البته بررسی صورت‌های مالی دو باشگاه سرخابی نشان می‌دهد که نسبت به سه سال قبل که بحث واگذاری آنها آن موقع مطرح بود، الان وضع صورت‌های مالی خیلی بهتر و شفاف‌تر شده‌ است؛ چنانکه آن موقع اصلاً صورت مالی حسابرسی شده نداشتند، اما اگر الان زیان‌ده هم باشند، لااقل صورت‌های مالی شفافی ارائه می‌کنند.

قانون می‌گوید؛ فرابورس

وی در مورد اینکه واگذاری دو باشگاه باید در فرابورس باشد، گفت: تصمیم‌گیر نهایی وزارت ورزش و سازمان بورس هستند و طبق قانون مجلس موظف هستند، این دو باشگاه را در فرابورس واگذار کنند. به گفته سبحانی، سال گذشته که بحث واگذاری دو باشگاه سرخابی از طریق مزایده مطرح بود، وزارت ورزش صورت‌های مالی دو باشگاه را به سازمان خصوصی‌سازی داد که این سازمان هم بخشی از آن را به‌ کارشناسان رسمی واگذار کرد که در مورد دو باشگاه قیمت‌گذاری رسمی ‌شود که پس از آن نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۹۸ تصویب کردند که واگذاری دو باشگاه ورزشی فقط از طریق فرابورس انجام شود، لذا در واگذاری تأمل شد.

واگذاری بلوکی سهام سرخابی‌ها

به گفته مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی، قرار است برای ورود دو باشگاه سرخابی به فرابورس، ابتدا پنج درصد سهام این دو باشگاه برای کشف قیمت در فرابورس ارائه شود و بعد از آن، بلوک ۵۱ درصدی سهام این دو باشگاه به متقاضی واگذار شود و بقیه سهام به صورت خُرد به مردم و هواداران ارائه شود. سازمان خصوصی‌سازی قبل از اینکه دو باشگاه به فرابورس وارد شوند، وظیفه‌ای ندارد و فقط صورت‌های مالی آنها را نظارت می‌کند و بعد از آن در جریان واگذاری و بازاریابی‌ آنها نظارت می‌کند و کار واگذاری توسط سازمان خصوصی‌سازی انجام خواهد شد.