واگذاری یک پروژه در میدان «یاران‌جنوبی» براساس مناقصه

واگذاری یک پروژه در میدان «یاران‌جنوبی» براساس مناقصه گروه انرژی- میادین مشترک غرب کارون یکی از اولویت‌های مهم در صنعت نفت محسوب می‌شود که برنامه‌ریزی‌هایی مدون برای توسعه و افزایش ظرفیت نفت تولیدی از این میادین صورت گرفته است. میدان یاران شمالی و جنوبی با قرار گرفتن در مجاورت سایر میادین مهم این منطقه نقش […]

واگذاری یک پروژه در میدان «یاران‌جنوبی» براساس مناقصه

گروه انرژی- میادین مشترک غرب کارون یکی از اولویت‌های مهم در صنعت نفت محسوب می‌شود که برنامه‌ریزی‌هایی مدون برای توسعه و افزایش ظرفیت نفت تولیدی از این میادین صورت گرفته است. میدان یاران شمالی و جنوبی با قرار گرفتن در مجاورت سایر میادین مهم این منطقه نقش مهمی در افزایش سبد تولیدات نفت دارند. براساس سیاست وزارت نفت قرار بر این است که دو میدان مذکور به‌صورت یکپارچه توسعه یابند و با توجه به اهمیت ازدیاد برداشت نفت در این میدان، استفاده از روش‌های ازدیاد برداشت مبتنی بر فناوری روز همواره مورد توجه بوده است. این امر در شرایطی صورت می‌گیرد که مسؤولان و مجریان در بخش نگهداشت تولید و ازدیاد برداشت نیازمند استفاده از فناوری‌های نوین هستند.

این درحالی است که اواخر سال گذشته شش حلقه چاه جدید در میدان نفتی یاران‌جنوبی به مدار تولید افزوده شد. نکته حائزاهمیت در این جریان براین مبنا بوده است که همه عملیات مربوطه از سوی شرکت‌های ایرانی انجام شد که در نهایت این موضوع سبب ایجاد اشتغال برای متخصصان داخلی به‌ویژه نیروهای بومی و همچنین افزایش ظرفیت تولید نفت‌خام از این میدان مشترک شد.

اما باید اذعان کرد که استفاده از پتانسیل‌های بازار داخلی فقط محدود به این جریان نمی‌شود. به‌تازگی استفاده از تفکیکگر سیار (MOS) در دستور کار طرح توسعه میدان نفتی یاران‌جنوبی قرار گرفته است. حال قرار است توپ اجرای آن از طریق مناقصه به یکی از شرکت‌های ایرانی واگذار شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از شرکت مهندسی و توسعه نفت، همایون کاظمینی، سرپرست طرح توسعه میدان نفتی یاران‌جنوبی از استقرار و راه‌اندازی تفکیک‌گر سیار (MOS) در طرح توسعه این میدان خبر داد و گفت: با توجه به مطالعات انجام‌شده در راستای تولید بهینه و حداکثری نفت از چاه‌های تولیدی این میدان مشترک، استفاده از این سامانه در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: در شرایطی که چاه از فشار لازم برای ارسال به واحد بهره‌برداری برخوردار نیست، پس از نصب دستگاه در محل ایمن و بستن اتصالات، جریان نفت به سمت تفکیک‌گر هدایت و پس از برخورد با سینی پخش‌کننده، گاز به سمت بالا و نفت به جهت پایین جریان می‌یابد و پس از تثبیت نفت، تلمبه روشن و سطح نفت به وسیله شیر خودکار خروجی تنظیم و کنترل می‌شود.

کاظمینی ادامه داد: این عملیات تا رسیدن فشار چاه به مقدار مورد نیاز برای ارسال نفت تفکیک‌شده به سمت واحد بهره‌برداری، تحت کنترل قرار می‌گیرد و افزایش ظرفیت تولید نفت را به‌همراه خواهد داشت.

وی گفت: تاکنون اقدام‌های ارزیابی شرکت‌های ارائه‌دهنده این دستگاه (MOS) انجام شده و در مرحله نهایی است.

به گفته کاظمینی، شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ این خدمات کاملاً ایرانی بوده و از سوی گروه فنی و مهندسی مجرب بازدید شده‌اند. در این مرحله ضمن ارزیابی ظرفیت آنها، مذاکرات نهایی برای واگذاری کار براساس قانون مناقصه شرکت ملی نفت ایران در حال انجام است.

گفتنی است؛ میدان نفتی یاران‌جنوبی یکی از طرح‌های مشترک با کشور عراق است که در غرب رودخانه‌ کارون و در ۱۳۰ کیلومتری جنوب غربی اهواز واقع شده است.