سهم ۶۰ درصدی بخش‌خصوصی در اداره نیروگاه‌های کشور

وزیر نیرو خبر داد سهم ۶۰ درصدی بخش‌خصوصی در اداره نیروگاه‌های کشور گروه انرژی- وزیر نیرو با اشاره به وجود صدها شرکت فعال سازنده، پیمانکار و مهندسان مشاور در صنعت برق، گفت: اشتغال مستقیم حدود ۱۵۰ هزار نفر در این عرصه و اداره ۶۰ درصد نیروگاه‌های تولید برق توسط بخش‌خصوصی نوید یک صنعت پویا را […]

وزیر نیرو خبر داد

سهم ۶۰ درصدی بخش‌خصوصی در اداره نیروگاه‌های کشور

گروه انرژی- وزیر نیرو با اشاره به وجود صدها شرکت فعال سازنده، پیمانکار و مهندسان مشاور در صنعت برق، گفت: اشتغال مستقیم حدود ۱۵۰ هزار نفر در این عرصه و اداره ۶۰ درصد نیروگاه‌های تولید برق توسط بخش‌خصوصی نوید یک صنعت پویا را می‌دهد.

رضا اردکانیان در مراسم افتتاح واحد نخست بخش گاز نیروگاه دالاهو در استان کرمانشاه تصریح کرد: به مدد سطح بسیار خوبی از همکاری و همبستگی با بخش‌خصوصی موفق شده‌ایم که مسأله‌ای تحت عنوان خانواده صنعت برق را مرکب از سازمان دولت و بخش غیردولتی شکل بدهیم تا جایی که امروز در اکثر برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین مسائل داخلی سطح خوبی از همکاری و همبستگی با ظرفیت‌های بخش‌خصوصی وجود دارد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با تمامی همسایگان دارای مرز زمینی امکان تبادل انرژی داریم، عنوان کرد: ایران علاوه بر امکان تبادل انرژی با کشورهایی همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق، درصدد اتصال و ارتباط با سایر کشورهای منطقه از طریق همسایگان یاد شده است.

اردکانیان یادآور شد: بر همین اساس برنامه سنکرون‌شدن سیستم برق ایران و عراق امسال مطابق برنامه انجام شده و پس از آن نیز برنامه سنکرون‌سازی شبکه برق ایران و روسیه در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به توفیقات فراوان صنعت برق کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: ۴۰ سال پیش ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور حدود هزار مگاوات بود که این واحدها نیز هر کدام با تکنولوژی کشور خاصی راه‌اندازی شده بود؛ به طوری که در زمان جنگ تحمیلی هر گاه یکی از نیروگاه‌های یاد شده دچار آسیب می‌شد حتی امکان اینکه بتوان از قطعات سایر نیروگاه‌ها برای تعمیرات این واحد استفاده کنیم وجود نداشت.

وزیر نیرو ادامه داد: خوشبختانه امروز با تلاش تمامی فعالان صنعت برق ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور از مرز ۸۳ هزار مگاوات گذشته است و بخش اعظمی از نیازمندی‌های این عرصه توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود.

اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز پویش #هرهفته_الف_ب_ایران از نیمه دوم امسال در سراسر کشور، گفت: براساس این پویش مقرر شده است در شش ماهه دوم امسال ۲۲۷ طرح بزرگ صنعت آب و برق با سرمایه‌گذاری ۳۳ هزار میلیارد تومان در ۳۱ استان کشور به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: با افتتاح پروژه‌های استان کرمانشاه تاکنون ۶۵ پروژه پویش با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان در ۹ استان کشور به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در این مدت ۲۱ پروژه مهم صنعت آب و برق نیز با اعتباری بالغ بر دو هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان کلنگ‌زنی شده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو در استان کرمانشاه ۱۹۱ پروژه در دست اجرا دارد، گفت: این طرح‌ها در بخش‌های مختلف تأمین آب، برق و همچنین آب و فاضلاب شهری و روستایی با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان و پیشرفت متوسط ۵۲ درصد در حال اجرا هستند.

سرمایه‌گذاران در صنعت برق انگیزه ندارند

رئیس مجلس شورای اسلامی، در ادامه کشور را نیازمند همکاری و هم‌افزایی برای عبور موفق از موانع تحریم دانست و گفت: تأسیس شرکت‌های تخصصی از جمله فراب که کارهای فنی را همگام با تکنولوژی روز دنیا انجام می‌دهند، سرمایه ملی محسوب شده و یکی از کارهای خوب انجام شده در کشور است.

علی لاریجانی با اشاره به اینکه نیروگاه دالاهو از سطح تکنولوژی بالایی برخوردار است و باید از وزیر نیرو و همکارانشان در شرکت فراب تشکر کنم، افزود: همه باید با همکاری و هم‌افزایی هم تلاش کنیم تا ملت ایران از این گردنه جدید آمریکایی‌ها با موفقیت عبور کنند.

وی با اشاره به انتظار از مهندسان الکترونیک کشور در ایجاد جهش‌ در بخش‌های فنی، گفت: با توجه به اینکه ملت ایران دارای یک سرمایه و نیروی انسانی بسیار پخته است هرچه بستر تحقق این امر را بیشتر فراهم کنیم موفق‌تر خواهیم بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شرکت‌های خصوصی سرمایه‌گذار در پروژه‌های برق‌رسانی به‌دلیل پایین بودن قدرت خرید تضمینی، انگیزه لازم برای سرمایه‌گذاری را ندارد؛ به‌عبارتی نیروی انسانی کاردان داریم اما چون چرخه اقتصادی واقعی نیست، انگیزه آنها پایین است.

لاریجانی ادامه داد: دولت می‌بایست برق تولیدی را خریداری کرده و با قیمت ارزان در اختیار خریداران قرار دهد و چون امکان خریداری با قیمت بیشتر را ندارد، انگیزه شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری کاهش می‌یابد.

وی، نبود چرخش اقتصادی مطلوب را مشکل موجود در بسیاری از بخش‌های کشور عنوان کرد و افزود: بیشترین سهم در این مشکل مربوط به روش‌های غیرمتعارف اقتصادی وضع شده در کشور است؛ هرچند کشورهای دیگر هم به این شکل بودند اما آرام‌آرام از این فرآیند خارج شدند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر چرخه اقتصادی کشور فعال شود، اشتغال ایجاد و سرمایه‌گذاری حاصل می‌شود، افزود: بسیاری از موضوعات ملی و تخصصی در کشور دستمایه کشمکش‌های سیاسی است که این مسأله به کشور آسیب می‌رساند.

وی خاطرنشان کرد: با اراده ملت می‌توان کارهای بزرگی انجام داد که نتیجه آن بالا رفتن ثروت ملی و افزایش سرمایه‌گذاری است.